VIGA regnbue aktivitetstavle anmeldelse

Mærke: VIGA | Materiale: Træ | Mål: L:162 x H:81 x D:11 cm. | Farve: Multi | Alder: Fra 18 mdr + | 1 stk

"Denne flotte aktivitets-regnbue er et kæmpe hit herhjemme og jeg kan uden tvivl anbefale den til andre, både private og institutioner! Kvaliteten er i top, lege- og læringsmulighederne er i top og mine drenge elsker den! Der er ikke regler for, hvordan de skal lege med denne tavle. Børn lærer meget af selv at undersøge aktiviteter og legetøj og selv bruge fantasien og kreativiteten til, at starte en leg. - og som vi ved, er leg den bedste vej til læring"

En anmeldelse af VIGA regnbue aktivitetstavle 

Se lige denne fantastiske aktivitets-regnbue fra Viga, fyldt med lærerige og sansestimulerende aktiviteter. 
 
Denne store aktivitetstavle består af fem lige store dele, og tavlen kan sættes i den rækkefølge som man ønsker. Tavlen har et buet design og baggrunden er malet i regnbuens farver, så de fem tavler til sammen danner en flot regnbue. - Hvis man vælger, at montere den som den tiltænkte regnbue.


 
Det at Viga har lavet en stor aktivitetstavle med form som en regnbue gør, at flere børn kan få glæde af de mange aktiviteter på samme tid.

Min yngste søn Valdemar på 1 år er forståeligt nok ikke ret høj, derfor er de tavler, som jeg vurderer er bedst for ham lige nu, placeret nederst, hvor han nemt kan nå dem, hvis han sidder ned på gulvet.

Villads på 3 år er selvfølgelig højere og han kan derfor uden problemer nå alle fem tavler, også den der hænger højest oppe. Jeg ser det som en stor fordel, at tavlen er opdelt i fem, på den måde kan man placere aktiviteterne efter behov og man kan også bytte rundt på dem løbende, da tavlerne har ens størrelse og derfor kan hullerne i væggen genbruges. 

 
Den farverige regnbuetavle er stor og fylder meget. Man skal derfor være opmærksom på, at den tager plads. Men, der er jo ingen der siger, at tavlen absolut skal forestille den tiltænkte regnbue, det er op til en selv. Hvis man ønsker at dele tavlen op, så noget af den er monteret i ét rum og noget i et andet, så står det heldigvis en frit for. 


 
Jeg har valgt, at sætte tavlen på den tiltænkte måde, så den danner en flot regnbue. Det var nemt at montere tavlerne, der er fire huller i hver tavle, så det tog ikke mange minutter, at skrue dem op. Alle aktiviteterne er monteret på tavlerne ved modtagelsen, så det kræver intet arbejde. 

Tavle nr. 1. 

Den første tavle på vores regnbue, har vi valgt skal være den med spejle og musikinstrumenter. Det ene instrument er en xylofon med 7 tangenter. En rød, orange, gul, lysegrøn, lyseblå, mørkeblå og lilla.  For at spille på xylofonen, skal man bruge den lille pind, der hænger nedenunder i en kort snor. 


Dette instrument er populært hos begge mine små drenge, som kan spille højt og lyden kan være virkelig irriterende, at høre på i længden, fordi især lille Valdemar gå lidt amok og hamre løs derpå. Det er derfor en rigtig god ide for alle parter, at  lære børnene at dette ikke er et hammerbræt, men derimod en xylofon, som man spiller på stille og roligt. Dette vil uden tvivl gavne hele familien. :) 
Når det så er sagt, så er den farverige xylofon en rigtig god og sjov musikalsk aktivitet. 


Villads på 3 år kan så småt begynde, at lære at spille simple melodier derpå. 
Det ses tydeligt, at når børnene spiller på xylofonen, kommer der både toner frem - og store smil.

Det andet instrument på tavlen er en klokke. 
Et simpelt, men fint lille  musikinstrument som siger “ding” når drengene står på den med pinden.
 
Udover instrumenterne indeholder denne tavle også to spejle.


 
Et lille spejl med gul ramme omkring. Spejlet kan bl.a. bruges til at lære drengene om udtryk, hvordan ser man ud, hvis man er glad, ked af det, sur, overrasket osv. 
Empati læres eksempelvis ved, at vise og udtrykke hvordan man har det, på den måde bliver børnene bedre til, at læse andres udtryk. 


 
Det andet spejl har en blå ramme og dette spejl forstørrer ens spejlbillede, hvilket frembringer mange grin hos både Villads og Valdemar.
Når lille Valdemar, opdager mig inde i et af de to spejle, så griner han og man kan se, at han undrer sig over, hvordan jeg kan være derinde. 

Tavle nr. 2.

Den anden tavle består af tandhjul, nærmere beskrevet 12 tandhjul i tre forskellige størrelser og mange forskellige farver. Det største tandhjul har et lille håndtag, som børnene kan bruge for at få de mange tandhjul til at dreje rundt. 


Når Villads og Valdemar drejer på håndtaget oplever og lære de om, hvordan ting kan påvirke hinanden, om årsag/virkning, da alle hjulene vil rotere på samme tid, hvilket fanger deres opmærksomhed.


 
Aktiviteten med tandhjul er og bliver populær hos drengene, på trods af at de allerede kender denne aktivitet fra vores aktivitetstavle i stuen. 
Udover at fange deres opmærksomhed, så vil denne tavle også styrke og stimulere de finmotoriske færdigheder, hånd-øje-koordinationen, selvstændigheden og form- og farvegenkendelsen.

Tavle nr. 3.

Den tredje tavle i regnbuen fra Viga er en slags puslespils opgave, hvor der er 7 fastmonteret træklodser med hver sin form, en cirkel, en trekant, en firkant og således.

Under hver af disse former hænger en farvet ring i træ med et hul i midten. Hulet i midten passer til den fastmonteret træklods og det gælder for barnet om, at matche den korrekt form. 


Ved denne aktivitet kan børnene bl.a. træne form- og farvegenkendelse, koordination, motorikken, synssansen, problemløsning og hånd-øje-koordination.
Villads på 3 år er bekendt med denne aktivitet i forvejen og han kunne derfor hurtigt løse den, men for lillebror Valdemar på 1 år er denne aktivitet helt ny og udfordrende. 


Han startede derfor med, at prøve sig frem. Jeg lod ham undersøge aktiviteten selv og han regnede hurtigt opgaven ud. Dog med lidt hjælp fra storebror Villads og så var legen hurtigt i gang. Selvom Valdemar hurtigt forstod opgaven, er han stadig udfordret, da han skal løfte brikken op til figuren og dreje den så den passer perfekt på den fastmonteret figur. 

Tavle nr. 4. 

Den fjerde aktivitetstavle i rækken, indeholder fire aktiviteter med vejr-tema.
På tavlen er der et lille rundt hjul fyldt med perler i regnbuens farver. Hjulet er nemt, at dreje og det er sjovt, at se de mange perler vælte rundt hulter til bulter.


 

Lydene af perlerne er en meget rolig og behagelig lyd. Det lyder næsten som et regnvejr, hvilket passer godt ind i forhold til de andre aktiviteter på denne tavle. 
Næste aktivitet på denne tavle er en stor rund urskive, men istedet for et ur, så viser den runde skive 8 forskellige billeder af vejret.En aktivitet som denne kan bruges til, at snakke med børnene om vejret og årstiderne. Villads på 3 år fortæller glædeligt om de forskellige billeder, som eksempelvis er en sol, en sky med regn, en sky med sne osv. 
Valdemar på 1 år synes derimod blot, at det er sjovt at dreje på skiven.


Næste aktivitet er et lille termometer, hvor drengene med en gul klods/pil, kan pege på fire forskellige temperaturer. Denne aktivitet synes begge drenge er kedelig, men med så mange aktiviteter er der også nok at vælge mellem. 
Sidste aktivitet på denne vejr-tavle er leg og læring om de fire årstider. 
Når drengene drejer på en stor klods, vil de se, at et billede skifter mellem de fire årstider. Billederne er fine med flotte farver og mange detaljer. En rigtig god måde, at snakke og lære om årstiderne. 

Tavle nr. 5. 

Den femte tavle er en labyrint-tavle/kuglebane. Den består af to forskellige former for baner. 


Den ene er en labyrint der består af to klodser, som kan føres igennem en labyrintbane. Den anden er en kuglebane, som består af en masse kugler i regnbuens farver og en klods, som kan “skyde” kuglerne afsted igennem banen, når børnene slår på klodsen.Disse to aktiviteter er simple og Valdemar er rigtig glad for dem. Han er meget interesseret i, at røre ved kuglerne og klodserne og flytte dem frem og tilbage på banerne. Det er rigtig godt for ham, at lege med denne tavle for at styrke hånd-øje-koordinationen og finmotorikken. 

Vores vurdering 

Den store flotte regnbuetavle indeholder en masse gode og sjove aktiviteter, som børnene elsker. Det er ikke blot os, som synes denne farverige tavle er et hit, for denne Viga aktivitetstavle blev nemlig også tildelt ”National Parenting Product Awards” i 2022. Aktivitetstavler er genialt legetøj efter min mening. Der er så mange gode fordele ved en aktivitetstavle, som hænger på væggen.

Legetøjet/tavlerne er altid nemme, at komme til. 

  1. Der bruges ikke gulvplads og vi falder derfor ikke over det.
  2. Legetøjet skal ikke pakkes frem og ryddes op igen.
  3. Der er altid mange gode, lærerige og sjove muligheder indenfor rækkevidde og i børnehøjde.
  4. Der er ikke nogle små dele, der kan blive væk eller gå i stykker.
  5. Der er ikke små dele, som kan være til farer for de mindste børn. 


Denne flotte aktivitets-regnbue er et kæmpe hit herhjemme og jeg kan uden tvivl anbefale den til andre, både private og institutioner! Kvaliteten er i top, lege- og læringsmulighederne er i top og mine drenge elsker den! 


Der er ikke regler for, hvordan de skal lege med denne tavle. Børn lærer meget af selv at undersøge aktiviteter og legetøj og selv bruge fantasien og kreativiteten til, at starte en leg. - og som vi ved, er leg den bedste vej til læring! 

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af VIGA aktivitetstavledyr

Læs også anmeldelsen af aktivitetstavle krokodille

Læs også anmeldelsen af VIGA magnettavle & tilbehør 

 

 

 

Anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen