VIGA Aktivitets-gåvogn anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Materiale: FSC-certificeret træ | Mål: 34 x 45,5 x 32 cm. | Producent: VIGA

"Efter at have set Villads’ store interesse for den farverige aktivitetsvogn, så vil jeg helt sikkert give den de varmeste anbefalinger. Den spændende vogn har så mange forskellige aktiviteter og den kan derfor hjælpe dit barn i en positiv udvikling, indenfor flere forskellige udviklingsområder. Jeg er vild med legetøj med mange muligheder og mange funktioner, så legen, fantasien og kreativiteten kan få frit løb..."

En anmeldelse af aktivitets-gåvognen fra VIGA

Vores lille familie har denne gang været så heldige, at få lov til at se nærmere på den flotte aktivitets-gåvogn fra VIGA. Min yngste søn Villads, er lige fyldt 1 år og han har derfor nydt at undersøge den farverige og spændendende gåvogn.

VIGA har hovedkontor i Kina og de har mere end 20 års erfaring med at lave solidt trælegetøj til både institutioner og private hjem. VIGA har partnere i mere end 60 forskellige lande og deres mærke er derfor elsket i store dele af verden og selvfølgelig også her i Danmark.

VIGA sigter imod at blive en af de førende producenter og leverandører af trælegetøj i verden. De stræber efter at bringe glæde og lykke til børn igennem deres flotte og kreative produkter.

De garanterer, at alt VIGA-legetøj overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarder.

Gåvognen er CE mærket og produceret i FSC-certificeret træ og den måler 34 x 45,5 x 32 cm. Den anbefales til børn fra 18 måneder og bør kun bruges når barnet er under opsyn af en voksen.

Mere om VIGA's smarte gåvogn med aktiviteter

Da vi modtog gåvognen skulle den selvfølgelig lige samles.

Det var heldigvis simpelt og lynhurtigt at sætte den sammen. I kassen var en tydelig samlevejledning og selvfølgelig de skruer og lign. der skulle bruges.

Det tog derfor ikke mere end 5 minutter at samle den og legen kunne hurtigt gå i gang.

Den smarte aktivitetsvogn har fire blå hjul, hvor der er gummi på, så de ikke ridser gulvet eller larmer. Gummiet hjælper også på at få gåvognen til at køre mere sikkert, uden at glide på gulvet. Den fine vogn vejer ikke ret meget, så der skal ikke ret meget til, før den triller hurtigt frem. Jeg vil tro det er derfor, at den anbefales til børn der allerede har lært at gå stabilt.

Gåvognen har hele tre sider med forskellige aktiviteter.

 • Den ene side er rød, med 4 tandhjul. Der er et stort grønt og tre små tandhjul. De små tandhjul er blå, lilla og gul. Når barnet tager fat i det ene tandhjul og drejer, så kan dit barn opleve og lære, hvordan forskellige ting kan påvirke hinanden. De flotte klare farver vil med det samme fange barnets interesse og lyden af tandhjulene der drejer, vil motivere barnet til at fortsætte legen. Alle hjulene drejer nemlig rundt på samme tid. Denne aktivitet vil bl.a. stimulere og styrke dit barns finmotorik, nysgerrighed, selvstændighed, hånd-øje-koordination og form- og farvegenkendelse.
 • Den anden side af gåvognen er også rød og den har selvfølgelig også en aktivitet. På denne side er der en labyrint med tre forskellige brikker. En firkantet brik med en tegning af en mariehøne, en rund brik med en bi på og til sidst en femkant med en snegl. Brikkerne kan nemt skubbes rundt igennem den buede labyrint. Barnet vil hurtigt lære at skubbe brikkerne igennem banen og leg med denne aktivitet vil også være god læring. Barnet vil bl.a. styrke finmotorikken og hånd-øje-koordination. Brikkerne har en rigtig fin størrelse, så det er nemt for de små børnehænder at holde fast i dem.
 • Forsiden på gåvognen har mange forskellige spændende aktiviteter, som kan aktivere det lille barn i lang tid. Der er faktisk hele fem forskellige opgaver på fronten.

  Forsiden er malet så den forestiller en bondegård med dyr, græs, vindmøller og en sol. De forskellige aktiviteter er lavet så de passer flot ind i bondegårdstemaet. Øverst er der en stor gul sol, på en blå baggrund. Barnet kan skubbe til solen så den drejer rundt og på bagsiden af solen, er der en sovende måne.

  Ovre i den ene side af fronten er der et klodspuslespil, hvor der er to brikker lodret under hinanden. Hver klods har to sider, øverste er et ansigt af en kat på den ene side og en kanin på den anden. Den nederste klods er kroppen til dyret. Barnet kan vælge at lave det korrekte dyr eller at skabe sit eget fantasidyr.

  I den anden side er der et stort lyserødt tandhjul, malet som toppen af en vindmølle. Tandhjulet er let for det lille barn at dreje rundt, det kræver ikke ret mange kræfter.

  Midt på forsiden er der en kuglebane med en stor gul blomst i hver ende af banen. Der er ni små kugler i forskellige farver, som barnet kan skubbe rundt på kuglebanen. Det lille barn vil på den måde styrke sin finmotorik, hånd-øje-koordination og øve sit pincetgreb.

  Nederst er der en labyrint, hvor det nysgerrige lille barn vil kunne skubbe tre forskellige brikker formet som dyr rundt. Der er en hest, en ko og en hund. Brikkerne ser søde ud og de vil derfor helt sikkert motivere det lille barn til at udforske den sjove gåvogn. Lad endelig barnet udfolde sig og bruge sin fantasi og kreativitet.
 • På bagsiden af vognen, er der øverst, et håndtag som barnet kan støtte sig til, når han/hun går en tur med den.

  Nedenunder håndtaget er der en bundplade, hvor man kan vælge at ligge nogle tunge bøger, så barnet kører helt langsomt i starten. Når barnet bliver mere stabil på benene, så kan barnet lægge legetøj eller bamser på pladen og køre det fra rum til rum.

  Den sjove og stimulerende gåvogn fra VIGA, vil helt sikkert blive et kæmpe hit hos de små børn.

Underholder og udvikler

De mange aktiviteter på gåvognen vil underholde og udvikle dit barn i meget lang tid. Ikke nok med det, så vil denne gåvogn hjælpe dit barn med at styrke sin balance, selvtillid, selvstændighed og motorik og på den måde vil din lille guldklump hurtigt blive mere stabil til at gå.

Herhjemme har Villads haft meget glæde af gåvognen. Villads er næsten lige fyldt et år, så han er et par måneder yngre end målgruppen. Men da han altid leger under opsyn, så er jeg ikke bekymret for at lade ham lege med denne.

Han er meget nysgerrig og han kan bruge rigtig lang tid på at lege og undersøge de forskellige sjove aktiviteter.

Kvaliteten er helt i top, vognen har ingen små dele, der kan falde af og ingen skarpe hjørner eller kanter, som han kan komme til skade på. Efter at Villads er begyndt at gå rundt med denne gåvogn, er hans gang blevet mere stabil og derfor også meget mere sikker.

Efter at have set Villads’ store interesse for den farverige aktivitetsvogn fra VIGA, så vil jeg helt sikkert give den de varmeste anbefalinger. Den spændende vogn har så mange forskellige aktiviteter og den kan derfor hjælpe dit barn i en positiv udvikling, indenfor flere forskellige udviklingsområder.

Jeg er vild med legetøj med mange muligheder og mange funktioner, så legen, fantasien og kreativiteten kan få frit løb. Rigtig god fornøjelse!

- Carina Lund

Læs også bloggen om VIGA's legetøj for tumlinger over 18 mdr.

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen