Alder: Anbefales fra 2 år | Spilletid: Ca. 10 - 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Materiale: Kraftig pap | Producent: Nathan |
"Vi er rigtig glade for kvaliteten af vendespillet. Brikkerne er tykke, og de kan virkelig holde til at blive brugt. Vi har spillet vendespillet i flere timer sammenlagt, og vi kan endnu ikke se synlige brugstegn på brikkerne. Det er en kvalitet vi er rigtig glade for, især når spillet er henvendt til en aldersgruppe, der ikke er lige forsigtige med alting..."
En anmeldelse af Maxilotto Vendespil med Dyr fra Nathan
Da vi blev introduceret for vendespillet med dyr fra franske Nathan, kunne vi ikke få armene ned. Vendespil var noget vi selv holdt meget af da vi var yngre, og nu skulle vi præsentere vores søn for det.
Vores søn, Mateo, på 3 år - er noget af en dyreelsker. Vi elsker at kigge på dyr når vi er i skoven eller når turen går forbi de åbne marker. Vi ser også tegnefilm med dyr, og læser en masse bøger omkring dyr. Vi havde derfor høje forventninger til vendespillet fra Nathan, som vi håbede ville gå lige i Mateos dyrehjerte!
Det praktiske om Maxilotto Vendespil med Dyr.
Vendespillet anbefales fra + 2 år, og er for 2 - 4 spillere. Både spilleplader og brikker er produceret i kraftigt pap. Spilletiden herhjemme strækker sig fra 10 minutter, og helt frem til 1 time i selskab med vendespillet. Ét spil tager omkring 10 minutter - hvis alle plader er i brug - men herhjemme tager vi gerne mange spil!
Det medfølger til spillet:
● 4 spilleplader (med målene: 33 centimeter i længden, og 23 centimeter i højden)
● 24 brikker, der alle er lamineret (med målene: 10 centimeter i længden, og 10 centimeter i bredden)
Alle brikkerne står barnet selv for at “prikke ud” fra det store ark, og det fik vores søn rigtig meget sjov ud af. Her begyndte snakken om dyrene allerede, og stemningen var rigtig god.
Der medfølger ikke nogen spillevejledning med til spillet, da reglerne er super simple. Enten kan man blande alle kortene, og så er det “heldet” der kårer vinderen. Vi kan også kigge på alle brikkerne og prøve at huske hvor de forskellige dyr er. Hvem husker bedst? Hvor var det dyrene på ens spilleplade lå?
Vores oplevelse med Maxiloto Vendespil med Dyr
Mateo kunne ikke vente med at komme i gang, og det kan vi godt forstå! Vi startede med at vælge en spilleplade hver, på hver spilleplade er der 6 forskellige illustrationer af dyr.
Vi kunne spille spillet på to måder. Vi kunne enten blande alle kortene, så vi ikke vidste hvor nogle af dyrene var. Vi kunne også kigge på alle dyre brikkerne, og prøve at memorere, hvor brikkerne man skulle bruge lå.
Vi startede med at spille spillet som et klassiske vendespil. Vi kiggede på brikkerne i ét minuts tid, og så vendte vi dem om med bagsiden op. Mateo fik lov til at begynde - og vi kunne hurtigt se på ham - at han havde styr på hvor hans første dyr var gemt! Turen til at trække brikker gik på omgang, og inden vi fik set os om, så havde Mateo vundet det første spil!
Vores snak gik om de forskellige dyr, og hurtigt blev runderne flere og flere. Tiden fløj virkelig afsted, og Mateo mistede overhovedet ikke interessen for vendespillet. Illustrationerne på de forskellige brikker er super skarpe, og så er størrelsen af brikkerne super børnevenlige. De er virkelig store, og fremhæver dyrene godt.
Vi ville nu prøve at spille spillet uden at skulle memorere hvor de forskellige dyr var. Det var en noget anderledes måde at spille vendespillet på. Det var noget nervepirrende når både mor og Mateo, manglede én brik hver på deres spilleplade. Mateo synes det var rigtig sjovt at spille vendespillet på denne måde, og han ville rigtig gerne være den der vendte brikkerne. Da vendespillet ikke har de store regler i forvejen, er det befriende og sjovt at lade Mateo spille spillet præcist som han vil.
Hver gang Mateo vandt et spil, var det med armene i vejret og med store jubelscener. Det er helt fantastisk at se hvor meget han går op i vendespillet. Mateos entusiasme for spillet er helt enorm, og vi nyder virkelig hvert spil med ham!
Snakken falder hurtigt på dyr
Inden vi begyndte at spille spillet, begyndte Mateo at snakke om de forskellige dyr. Vi møder 24 vidt forskellige dyr i vendespillet, og variationen af dem er god. Dyrene vi møder i vendespillet er:
Frø, Guldfisk, Papegøje, Mariehøne, Snegl, Sommerfugl,
Hest, Lam, Ko, Kænguru, Delfin, Pingvin,
Kat, Kanin, Hund, Høne, Skildpadde, Egern,
Gorilla, Giraf, Bjørn, Elefant, Tiger, Næsehorn.
Igennem hele spillet gik snakken på, hvad de forskellige dyr mon spiste. Der var nogle dyr vi var sikre på kun spiste grønt, og andre dyr der kun spiste kød. Hvor lever de forskellige dyr henne i verdenen? Har nogle af dyrene specielle kendetegn? Vi vidste at næsehornet har et stort horn, og elefanten en lang snabel!
Vi begyndte at sige som de forskellige dyr, hver gang ét af dyrene vi havde på vores spilleplade blev trukket. Hvordan lyder en skildpadde, og hvad med sneglen? Det kom der nogle rigtig sjove forsøg og lyde ud af!
Vores vurdering af Maxiloto Vendespil med Dyr
Hele familien har været top underholdt med vendespillet fra Nathan. Hvor er det dog dejligt at spille et spil, hvor de helt små også kan være med. Vendespillet får automatisk snakken til at handle om dyr, og dét synes vi er super vigtigt. Vi bruger ihvertfald meget tid på at forklare, og fortælle Mateo meget omkring dyrenes verden. Vi har en del fokus på at fortælle ham hvordan man skal opfører sig overfor dyr - også de edderkopper man synes er meget farlige når de vandrer hen over stuegulvet.
Vi er rigtig glade for kvaliteten af vendespillet. Brikkerne er tykke, og de kan virkelig holde til at blive brugt. Vi har spillet vendespillet i flere timer sammenlagt, og vi kan endnu ikke se synlige brugstegn på brikkerne. Det er en kvalitet vi er rigtig glade for, især når spillet er henvendt til en aldersgruppe, der ikke er lige forsigtige med alting.
Vi har snakket om gorillaernes måde at kommunikere på, og om de forskellige sneglearter. Vi har også snakket om giraffens lange hals, og sommerfuglens smukke farver. Hele dyreriget er interessant, og med vendespillet med dyr fra Nathan - foregår alt i børnehøjde!
- Camilla Jakobsen