Aktivitetstavle Bjørn anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Mål: 91 x 33 x 2,5 cm | Farve: Orange | Materiale: FSC-certificeret træ

"Aktivitetstavlen er lavet i FSC-certificeret træ og den har mange flotte klare farver. Kvaliteten er rigtig god og holdbar. Villads elsker virkelig denne bjørne aktivitetstavle fra VIGA. Vi kan af den grund give den de varmeste anbefalinger med på vejen..."

En anmeldelse af VIGA Bjørne-aktivitetstavle i FSC-træ

Vi har igennem en længere peridoe testet den mellemstore orange bjørne-aktivitetstavle fra VIGA. Aktivitetstavlen henvender sig til børn fra 18 måneder, men børn der er yngre, kan stadig have glæde af tavlen, med hjælp fra en voksen.

VIGA har hovedkontor i Kina og de har mere end 20 års erfaring med at lave solidt trælegetøj til både institutioner og private hjem.

VIGA har partnere i mere end 60 forskellige lande og deres mærke er derfor elsket i store dele af verden. VIGA sigter imod at blive en af de førende producenter og leverandører af trælegetøj i verden.

VIGA stræber efter at bringe glæde og lykke til børn igennem deres flotte og kreative produkter. De garanterer, at alt VIGA-legetøj overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarder.

Jeg var spændt på aktivitetstavlen

Hos Legebyen.dk kan I købe meget forskelligt trælegetøj fra VIGA, ligefra legekøkkener, legemad, puslespil, togsæt og meget meget mere. Jeg var spændt på hvor mange dele aktivitetstavlen ville komme i.

Heldigvis for mig, så kom aktivitetstavlen i én stor kasse og den var allerede klar til at blive hængt op.

Der fulgte en vejledning med, som viser med mål, hvor man skal bore hullerne.

Rawplugs og skruer var også med i kassen.

Det var derfor bare at finde boremaskinen og en skruetrækker frem og 2 minutter senere, sad bjørne aktivitetstavlen på væggen i stuen.

Det kunne ikke være ret meget nemmere.

Detaljer om Bjørnen

Aktivitetstavlen fra VIGA er orange og forestiller en bjørn. Bjørnen har et glad ansigt med søde øjne og et stort smil.

Aktivitetstavlen har fire forskellige aktiviteter.

1: Et lille spejl med gul ramme omkring.

Spejlet kan bl.a. bruges til at lære barnet om udtryk, hvordan ser man ud hvis man er glad, ked af det, sur, overrasket osv. Empati læres bl.a. ved at vise og udtrykke hvordan man har det, på den måde bliver dit barn bedre til at læse andres udtryk.

Stimulerer og styrker: Personlig udvikling, selvopfattelse, kropsbevidsthed, observation, kommunikation og sprog.

Villads på 7 måneder er meget interesseret i spejlet. Han er interesseret i at se sig selv og han forstår det ikke helt, så han rører ved spejlet for at undersøge det nærmere.

Når han opdager mig inde i spejlet, så griner han og man kan se han undrer sig over, hvordan jeg kan være derinde.

Det er sjovt at se hvordan han reagerer på et spejl.

Når han kigger i det store spejl ude i gangen, så er han også meget optaget af både sig selv og mig og han griner rigtig meget.

2: Et skrueredskab.

Der sidder to møtrikker på træstykket, en rød sekskant og en blå firkant.

De forskellige former på møtrikkerne giver mulighed for at anbringe fingrene forskelligt efter facon og farver og sværhedsgrad.

Denne aktivitet er rigtig god for bl.a. følesansen, nysgerrighed, finmotorikken, selvstændighed, musklerne i fingre og hænder, hånd-øje-koordination og koncentration.

Villads er en nysgerrig lille bølle som med det samme skal udforske alt han møder på sin vej. Dette skrueredskab er ingen undtagelse og han gik med det samme igang, med at slå på den for at undersøge hvad der så skete.

Han opdagede ret hurtigt, at man kan dreje på de to møtrikker, både stille og roligt og ved at slå på dem så de drejer hurtigere rundt.

Jeg kan se at Villads’ finmotorik er blevet bedre efter at han har vist stor interesse for denne aktivitetstavle fra VIGA, nu kan han nemlig allerede dreje møtrikkerne ved at bruge pincetgreb med fingrene, hvilket jeg synes er rigtig flot i betragtning af hans alder.

3: En væglabyrint.

Denne labyrint er en udfordring, som sætter dit barns finmotorik på prøve. Udfordringen går ud på at finde den rigtige vej fra den røde cirkel, hele vejen igennem banen uden at ende i en blindgyde. Den lille kugle skulle gerne slutte af i den anden ende af banen hvor der er en blå pil. Denne labyrint vil bl.a. styrke og stimulere dit lille barns finmotorik, form- og farvegenkendelse, hånd-øje-koordination, koncentration, tålmodighed og nysgerrighed.

Væglabyrinten har Villads ikke forstået meningen med endnu. Han kan godt dreje den hurtigt rundt, han griner da også af at den drejer rundt og at den lille kugle kastes rundt inde i labyrinten, men forståelsen af, at kuglen skal fra start til slut, den har han ikke endnu.

Selvom han ikke forstår meningen af denne aktivitet, så kan han sagtens lege med den alligevel og have det sjovt med det.

Når han bliver lidt større, vil han lære meningen med den og dermed også se den aktivitet som noget helt andet, end han gør nu.

Der er heldigvis ikke regler for, hvordan man anvender de forskellige aktiviteter, det vigtigste er, at man har det sjovt og hygger sig i legen og det gør Villads uden tvivl.

4: Et tandhjul.

Denne aktivitet har 5 tandhjul i hver sin farve og størrelse. Der er to små tandhjul, et blå og et lilla og så er der tre store tandhjul, et grønt, et rødt og et gult. Det gule tandhjul har et rødt håndtag, som dit lille barn kan bruge for at dreje dem rundt. Når dit lille barn tager fat i det røde håndtag og drejer, kan dit barn opleve og lære, hvordan forskellige ting kan påvirke hinanden. Alle hjulene drejer nemlig rundt på samme tid.

Denne aktivitet vil bl.a. stimulere og styrke dit barns finmotorik, nysgerrighed, selvstændighed, hånd-øje-koordination og form- og farvegenkendelse.

Tandhjulene er uden tvivl den aktivitet på tavlen der fanger Villads’ interesse allermest. De flotte farver hjulene har og de fine mønstre, der ses når hjulene drejer, fanger opmærksomheden lynhurtigt.

Villads kan selv tage fat i det lille håndtag og dreje tandhjulene rundt.

Første gang jeg præsenterede ham for tandhjulene, gjorde han som med alt andet nyt, han startede med at slå til det for at få det til at dreje rundt.

Der gik dog kun få minutter, før han selv opdagede det lille røde håndtag og tog fat i det.

Flere forskellige VIGA aktivitetstavler

Legebyen.dk sælger flere forskellige mellemstore aktivitetstavler fra VIGA. De passer godt ind i de fleste rum i hjemmet og man kan blandt andet vælge mellem følgende:

En lille flodhest, på varenummer 102002

En blå elefant, på varenummer 50472

En grøn krokodille, på varenummer 50469

Derudover fås VIGA aktivitetstavler også både større og mindre, der er derfor rig mulighed for at finde en der passer perfekt ind i lige præcis jeres hjem, eller på jeres børneværelse. Se hele udvalget af aktivitetstavler fra VIGA her!

Vores vurdering af aktivitetstavlen

Vi har haft stor glæde af at teste den mellemstore bjørne-aktivitetstavle fra VIGA. Det er selvfølgelig nok mest Villads der har haft stor glæde af den. Den hænger midt i stuen, så han kan nemt lege med den og jeg kan nemt holde øje med ham imens.

Jeg har valgt at hænge tavlen i stuen frem for på hans værelse, da børn ofte vil lege i nærheden af hvor resten af familien opholder sig. Jeg mener, det er en aktivitetstavle som Villads vil få stor glæde af i længere tid, derfor er det oplagt at hænge den i stuen.

Aktivitetstavlen er lavet i FSC-certificeret træ og den har mange flotte klare farver. Kvaliteten er rigtig god og holdbar.

Villads elsker virkelig denne bjørne aktivitetstavle fra VIGA. Vi kan af den grund give den de varmeste anbefalinger med på vejen. Den er uden tvivl pengene værd!

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af den mellemstore flodhest-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore elefant-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den STORE krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af de små aktivitetstavler fra VIGA

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen