7 Second Challenge spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 10 - 20 min | Spillere: For 2- 8 deltagere | Producent: Games4U

"Det er et fint spil, som man hurtigt lige kan finde frem og som ikke tager så lang tid at spille. Det er dog også et spil, som er svært at spille mange gange og særligt mange gange indenfor forholdsvist kort tid. 70 opgaver kan lyde af mange, men sidder man 8 mennesker og spiller, er det jo faktisk kun knap 9 kort pr. spiller. Af præcist samme årsag, kan man godt risikere, at man når bunken igennem uden at have fundet en vinder..."

En spilanmeldelse af 7 Second Challenge

7 Second Challenge kortspillet er en blanding af hurtighed, aktive/passive udfordringer, stress og lidt viden.

Spillet kommer i en fin lille og solid æske, som indeholder spillevejledning og 70 kort med 1 udfordring på hvert kort på henholdsvis dansk, norsk, svensk og finsk.

Egentlig kunne det sagtens være lavet som et normalt spil kort, hvor reglerne stod på et kort for sig i stedet for på et papir ved siden af. Reglerne er nemlig meget simple og faktisk forklares hele spillet på blot 53 ord. Til gengæld hjælper æsken her til at kortene måske knap så hurtigt bliver slidte i kanterne.

Som navnet antyder, går spillet ud på, at man skal klare udfordringer på kun 7 sekunder. Den første som gennemfører 7 udfordringer, har vundet spillet.

I reglerne står der, at man skal notere 1 point for hvert korrekt udført kort, men vi valgte i stedet blot at give kortet til spilleren, hvis h*n klarede det og lagde det til side i en bunke, hvis udfordringen ikke blev klaret – så slap vi for at finde papir og blyant frem.

Spillet kan spilles af 2 – 8 spillere, anbefalet fra 7 år og opefter og vurderes at tage 20 min.

De 20 min er helt sikkert sat efter, at man spiller 4 personer. Er man kun 2-3 spillere, tager det ikke særlig lang tid. Man har som sagt kun 7 sek. til at klare udfordringen, og hvis vi antager, at man klarer hver anden udfordring og dermed skal igennem 14 kort for at vinde, så svarer det til lige godt og vel 1,5 minut pr. spiller. Så skal man selvfølgelig lægge lidt tid til at læse udfordringen op og lade turen gå videre. Men regner man med, at hver spiller ca. skal bruge 5 min. på at vinde 7 point, så er det ikke skudt helt ved siden af. Vores gæt vil derfor være, at et spil vil tage mellem 10 og 40 min. afhængig af antal spillere.

De fleste kort/udfordringer er forholdsvist nemme at klare – hvis man da ikke blev stresset af tiden vel at mærke. De aktive kort (hvor man skal rejse sig for at løse opgaven) er også nemme, hvis man lige havde lidt længere tid.

Der er dog også et par af kortene, som er lidt mere fysisk krævende, hvor vi bl.a. måtte springe over et par stykker. Eller rettere sagt, så valgte vi at lade kortet gå videre til den næste spiller. Vi spillede nemlig både med én, som havde dårlig ryg og med en mormor på 64 år. Til gengæld havde vi så også en frisk 14- og 17-årig med, som sagtens rent fysisk kunne klare udfordringerne – bare ikke dem alle indenfor kun 7 sekunder. Nogle fysiske udfordringer, der bl.a. blev givet videre, var ”slå en kolbøtte”, ”byt rundt på dine strømper” og ”kravl ind under bordet”.

Så var der de passive kort, hvor det i stedet var hovedet, der skulle i spil. Det var bl.a. ”nævn 4 bilmærker”, ”nævn de sidste 4 bogstaver i alfabetet i omvendt rækkefølge” og ”nyn en del af 2 julesange”.

Her var der også et kort, som blev givet videre til næste spiller i rækken, da det ikke var muligt ift. spilleren var ordblind. Det viser så, at selvom vi var en blanding af spillere på forskellige aldre med forskellige udfordringer, så kunne vi stadig spille allesammen med lidt modifikationer.

Vores vurdering af 7 Second Challenge

Ift. aldersanbefaling er det vores vurdering, at en del af de passive kort vil være svære for en 7-årig. På nogle af kortene kan man evt. ændre lidt på spørgsmålet, så det passer bedre, men det er jo ikke meningen, at man selv skal ændre for meget på et spil for, at det kan passe til den anbefalede alder.

Når det er sagt, så kunne jeg personligt sagtens selv finde på andre udfordringer, som kunne være alderssvarende i samme stil som dem i spillet.

Det er selvfølgelig svært at generalisere ift. alder, for der vil sikkert også være 7-årige, som sagtens kunne svare på langt de fleste kort. Men trods vores døtre er velbegavet, så havde det ikke været et spil, vi ville have fundet frem, da vores piger var i den alder. Det passer bedre med 10+ år efter vores mening.

Det er et fint spil, som man hurtigt lige kan finde frem og som ikke tager så lang tid at spille. Det er dog også et spil, som er svært at spille mange gange og særligt mange gange indenfor forholdsvist kort tid. 70 opgaver kan lyde af mange, men sidder man 8 mennesker og spiller, er det jo faktisk kun knap 9 kort pr. spiller. Af præcist samme årsag, kan man godt risikere, at man når bunken igennem uden at have fundet en vinder.

Dette løses dog nemt ved, at man i stedet siger: første spiller som når 7 point ELLER den, som har flest point, når bunken er tom. Vi valgte at spille hele bunken igennem, da vi var 4 spillere. Det virkede for tidligt at stoppe ved 7 point, da der ikke gik så lang tid, før den første spiller havde fået 7 point.

7 Second Challenge er et spil, som er rigtig fint til prisen. Det er samtidig et spil, som sagtens kunne udvikle sig til at blive endnu sjovere og med mere dybde. Alt i alt et billigt, ukompliceret, hurtigt og fint spil, der dog ikke skal spilles for ofte.

- Joan Frederiksen

Læs også min anmeldelse af 5 Seconds selskabsspillet her!

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen