Toys For Life Find & Tæl spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 6 år | Materiale: Træ | Mål: L:31 x B:23 x H:6 cm. | Mærke: Toys For Life | Antal: 1 stk.

"Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der også rig mulighed for, at bruge sin fantasi og skabe sine egne aktiviteter med tingene, som følger med i æsken. Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Find and count henvender sig til både førskole- og indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen. Eksempelvis kan man lave sine egne tema- og opgaveplader, som man kan prøve at løse. Eller man kan bruge temapladen til at stimulere barnets historiefortælling. Kan barnet lave en historie ud fra det, som det ser på temapladen? Her er der igen mulighed for at varierer i aktiviteten, blot ved at sætte krav til, hvor lange sætninger barnet skal lave"

En spilanmeldelse af Toys For Life Find & Tæl

Find Holger, hvor er de mange forskellige Flunker, kan du finde Mads og Mette?

De fleste børn elsker diverse aktivitetsbøger, hvor det gælder om, at finde specifikke personer, fantasipersoner eller alle deres ting, som de har tabt på siderne i bogen.

Toys for Life har med deres produkt Find and count skabt et “hands on” læringsspil, som indeholder alt det sjove fra findebøgerne.

Kort om Toys For Life

Toys for Life er en serie af produkter, som er lavet til at støtte barnets matematiske, sproglige og motoriske udvikling i hjemmet. Serien er udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Educo, som er kendt for deres legende tilgang til udvikling hos børn.

Toys for Life kan opdeles i tre hovedkategorier; matematik, sprog og motorik. Kategorien på det enkelte produkts indhold, kan kendes på æskens design og farve.

Produkterne med fokus på matematiks udvikling kommer i et orange design, produkterne med fokus på sproglig udvikling kommer i et blåt design og produkterne med fokus på motorisks udvikling, kommer i et grønt design.

Mister man en vejledning til sit Toys for Life produkt, kan den findes på deres hjemmeside toysforlife.com.

Praktisk om Find & Tæl

Find and count anbefales til børn i alderen 3-6 år. Opgaverne kan løses af et eller flere børn i fællesskab. Varigheden af aktiviteten kan varierer alt efter barnets evne til at finde og tælle, samt barnets lyst til at være i aktiviteten.

Der medfølger en vejledning, hvor man præsenteres for mulige måder at gennemføre aktiviteten på. Vejledningen kommer på flere forskellige sprog, heriblandt engelsk.

Find and count indgår i Toys for Lifes orange kategori.

Æsken indeholder

  • 3 plader i træ, hvorpå der er 6 forskellige motiver med hvert et tema.
  • 6 mindre plader i træ, hvorpå der er de enkelte ting, som skal findes på tema pladerne.
  • 40 røde plastik perler.
  • 1 træstander med plads til de 6 medfølgende plastik pinde.
  • 1 brugervejledning.

Aktivitetens gang 

Når man samles om Find and count, kan det blandt andet gøres på de to måder, som man præsenteres for i brugervejledningen.

Ved den første måde, sættes den valgte temapladen i træstanderen og bagefter findes den tilhørende opgaveplade. Man finder makkerparret ved, at matche de små figurer i Venstre hjørne af pladerne. Eksempelvis en helfarvet trekant eller en streg stjerne, figuren vil således være på den temaplade og opgaveplade, som passer sammen.

Herefter går spillet/legen igang. Barnet skal nu finde og tælle, hvor mange gange de forskellige motiver på opgavepladen går igen på temapladen. Efterfølgende placerer barnet det samme antal røde perler på plastik pinden ud for motivet. Når barnet har fundet og talt alle motiver, kan barnet tjekke bag på opgavepladen, om de har fundet det rigtige antal.

Ved den anden måde lægges temapladen på bordet. Barnet starter igen med at finde motiverne på den tilhørende opgaveplade. Undervejs som motiverne findes på temapladen, placerer barnet de røde perler direkte på dem. På den måde kan barnet nemmere holde styr på, hvilke motiver der er talt. Når barnet har fundet alle af ét motiv, placeres de røde perler på plastikpinden. Som ved den første gennemgået måde kan barnet til slut vende opgavepladen og se, om der er fundet det rigtige antal.

Pigerne egne ord 

Lucca 5 år: “Jeg synes, at det er et rigtig sjovt spil. Jeg kan godt lide, at man skal finde tingene på pladen, tælle dem og bagefter putte de røde perler på stangen. Når jeg har fundet og talt alle tingene, kigger jeg bag på pladen, om jeg har fundet alle dem, som man skal.

Man kan have pladen stående eller liggende foran sig. Hvis jeg nu ikke har fundet alle til at starte med, så lægger jeg pladen ned, for så kan jeg lægge de røde perler oven på pladen, så er det tydeligt, hvilke jeg har talt. Det gør det lidt nemmere.”

Silje 8 år: “Jeg kan godt lide sådan nogle bøger, hvor man skal finde ting. Det her spil minder om de bøger, det er bare lidt nemmere. Jeg har ret nemt ved at finde tingene hurtigt, men jeg synes stadig det er sjovt. Det er også rigtig hyggeligt, når jeg laver det sammen med Lucca.”

Morens og pædagogens vurdering 

Som mor til to piger, der er helt vild med diverse findebøgerne, kan jeg kun være begejstret for Toys for Lifes udgave, hvor barnet har de forskellige elementer i hænderne. En læringsform som rigtig mange børn har stor glæde af.

Med Find and count leger barnet, imens det lærer at tælle og blive fortrolig med tallene. Legen hjælper desuden barnet til at øve sig i at have det store overblik.

Æsken som Find and count kommer i, er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem.

Den medfølgende vejledning er meget kort og præcis, så man kan hurtigt komme i gang.

Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der også rig mulighed for, at bruge sin fantasi og skabe sine egne aktiviteter med tingene, som følger med i æsken.

Som med alle andre læringsspil er tilgangen og udbyttet forskelligt fra barn til barn. Find and count henvender sig til både førskole- og indskolingsbørn, med gode muligheder for at justere i legen.

Eksempelvis kan man lave sine egne tema- og opgaveplader, som man kan prøve at løse. Eller man kan bruge temapladen til at stimulere barnets historiefortælling. Kan barnet lave en historie ud fra det, som det ser på temapladen? Her er der igen mulighed for at varierer i aktiviteten, blot ved at sætte krav til, hvor lange sætninger barnet skal lave.

Lucca synes bestemt, at det er sjovt og lærerigt at lege med Find and count på den i vejledningen beskrevne måde. Hun er godt underholdt og hygger sig med det.

Silje er med sin alder ikke helt underholdt på samme måde, hun synes det var sjovt den første gang med hver temaplade. Så derfor justerer jeg i legen for også at fange og udfordre Siljes læring.

Det gør jeg blandt andet ved at lave egne plader, hvor sværhedsgraden er større, eller ved at give hende den sociale læring i at lave aktiviteten med sin lillesøster.

Find and count fra Toys for Life er et sjovt og underholdende læringsspil for førskolebarnet og de yngste indskolingsbørn. Det er skønt, hvordan fokus er på at lege læringen ind, og jeg vil som mor og pædagog give det min anbefaling.

- Maria Ejler 

Læs også spilanmeldelsen af Toys For LiFe Byg Figurerne 

Læs også spilanmeldelsen af Toys For Life - Byg med perler

Læs også spilanmeldelsen af Toys For Lige Føl Bogstaverne 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen