TOLO First Friends anmeldelse

Mærke: TOLO | Materiale: Robust ABS plast | Alder: Anbefales fra 1-5 år | 

"TOLO gør det igen – Vi er simpelthen kæmpe fan herhjemme. TOLO First Friends vinder vores legehjerter. Vi kan ikke rose dem nok, da de bare alle sammen er en fornøjelse, at lege med. Om det er hesten, scooteren eller politibilen, så er kvaliteten i top. Sikkerhed behøver vi ikke skænke en tanke, det har TOLO gjort for os. Fantasi, sociale spilleregler, ordforråd og ikke mindst leg – alt dette får du med, når du køber et af TOLOs First Friends sæt"

En anmeldelse af TOLO First Friends 

William på næsten halvandet år udvikler sig med lynets hast. Han har ikke mange ord endnu, men han er der, hvor han forstår utrolig meget af, hvad vi siger til ham.

Derfor tænkte jeg (mor), at det var tid til nyt legetøj, som er mere for hans alder og som han kunne begynde, at lege rollelege, selvfølgelig på totalt begynder niveau.

Vi har før stiftet bekendtskab med TOLO og vi er kæmpe fan af deres mærke.

William har både haft hele deres serie fra 6 mdr. + samt deres serie fra 12 mdr. +. Derudover har vi, med min venindes søn, leget en del med TOLO First Friends Bondegårdssæt og deres TOLO First Friends Dyrepark. Så erfaringen siger os, at det absolut er et ”must have”, at have deres forskellige sæt fra TOLO First Friends.

Firmaet bag TOLO

TOLO Toys er et mærke, som har oprindelse i Storbritannien og blev stiftet i 1985. De har et mål om, at alt legetøj i deres mærke skal være af højeste kvalitet, det skal være funktionelt og holdbart. Legetøjet de producerer er efter ASTM, CPSIA og EN71 sikkerhedsstandarder.

Deres legetøj er produceret i ABS plast, det er utrolig nemt, at rengøre med en fugtig klud og det tåler alle de slag, der kommer, når legetøjet tabes eller kastes med.

For os, både hjemme ved min veninde og jeg, er det vigtigt, at legetøj til vores børn indbyder til læring gennem legen og der er TOLO bare foran, da de løbende udvikler på deres legetøj, så det sikrer størst mulig læring ved børnene.

Ikke mindst er det dejlig trygt, at vide, at TOLO overholder og har certifikater i ISO 9001 og har en ICTI certifikation for socialt og miljømæssigt ansvarlighed i produktionen af legetøj.

Arbejdsmænd

Sættet med arbejdsmænd består af 2 mænd klædt i arbejdstøj med sikkerhedshjelm, en stamper, trillebør samt 3 store og 2 mindre klodser, som skal forestille mursten.

Alt plastik i sættet er fremstillet i ABS plast. William synes var det sjoveste er, at man i stamperen kan trække i en snor og så vibrerer stamperen med arbejdsmanden på.

Begge mænd har en fordybning inde i hænderne, så de kan stå og holde fast i trillebøren og stamperen. Begge mænd kan også trykkes ind på maven, så de kommer med en pivlyd.

William er stadig meget lille til, at kunne forstå en reel rolleleg, men med hjælp fandt han hurtigt ud af, at han kunne ligge en mursten op i trillebøren og så kunne manden gå rundt med trillebøren og murstenen. Han peger på øjne, næse og mund på mændene og så op på sig selv, da han gerne vil fortælle, at han også har øjne, næse og mund ligesom dem.

Miljøbil

Et sjovt og farverigt sæt bestående af 2 renovationsmedarbejdere, en miljøbil, 2 skraldespande samt 2 klodser der skal ligne affald, som de 2 mænd kan smide i skraldespandene. Miljøbilen lavet med en aflæssefunktion, så den kan vippe skraldet ned i miljøbilen ved, at sætte skraldespandene fast på bilen. Alt i sættet er lavet i ABS plast.

For de lidt større børn er der god læring i børnesamtalen omkring skrald, sortering af det og vores klima. Vi skal sortere vores skrald mere og mere i hjemmene og derfor giver det utrolig god mening, at lege det ind med de større børn.

For Williams alder bliver der leget mere rollelege, køre frem og tilbage med miljøbilen og med snakke, så har får så mange ord sat på tingene, som muligt.

Derudover er sættet godt i forbindelse med læringen i former, farver og tælle f.eks. hver gang begge skraldespande var tømt og der lå 2 klodser i miljøbilen tog han dem ud og så skulle jeg tælle dem og inden jeg nåede tallet 2, havde han klappet og råbt ”jaaa”. Begge mænd har knapper på maven, som William trykker på og forsøger at gentage pivlyden, som siges, når der trykkes på knapperne.

Bondegårdsdyr 

Sættet som de fleste små børn vil stryge til, når de ser det. Et sæt indeholdende 5 søde og realistiske dyr. En gris, en hest, en ko, en kylling og et lam. Alt i sættet er fremstillet i ABS plast.

Dyrene kan dreje halerne, kyllingen kan trykkes ned og give samme lyd, som hvis man trykker TOLOs First Friends mennesker på maven.

Sættet indbyder til utrolig mange forskellige lege. De har en størrelse, som de er nemme for børn på Williams alder, at håndtere. Vi har leget meget med hvad de forskellige dyr siger, hvad dyrene hedder og bare generelt sat mange ord på alt i legen.

Derudover er sættet også god til det allerede eksisterende sæt fra TOLO First Friends med Bondegården, hvis der er flere børn der leger sammen, eller børnene blot ønsker flere dyr til gården.

Scooter

Et enormt sødt sæt bestående af en pige med en fed scooter med sidevogn, hvortil der også er en hund på. Sættet er lavet i ABS plast og derfor meget sikkert for børn, at lege med.

William er helt pjattet med hunden og han ligger sig med det samme på maven og leger med hunden, som om den går og så forsøger han, at efterligne gøen fra hunden.

Scooteren har fået mange køreture, både med pigen bag styret, men hunden har bestemt også kørt den.

Det vi rigtig godt kan lide ved alle menneskerne i TOLOs serie First Friends er, at de ser glade ud og alle børn der leger med sættet kan relatere til de glade ansigter og de derved kan se sig selv i dem med gode og sjove lege.

Biler

Absolut et sjovt sæt, som selv Williams storebror på 8 år synes er sjovt og sejt, at lege med. Sættet består af et skateboard, en scooter med sidevogn, en go-cart og 4 mennesker med. 3 drenge og en pige, så sættet indbyder til en god leg mellem flere børn.

William kopierer sin storebror og ser meget nøje efter hvordan han leger med f.eks. skateboardet kører rundt og laver stunts. Samtidig forsøger William, at menneskerne går mellem de forskellige køretøjer. For William er der også meget læring, at skulle dele sit legetøj med sin storebror. Hvilket er en god social læring for både ham og andre børn der skal lære, at lege i omgivelser med andre børn.

Sættet er produceret i ABS plast og er yderst holdbart og robust. Det kan virkelig tåle de hårde køreture med en dreng på halvandet år. Go-carten var været i adskillige styrt, den har nemlig den seje træk tilbage funktion, så den kan trækkes tilbage med hjulene og så kører den ellers selv hurtigt frem. Hvilket er til enorm underholdning for hele familien. William elsker simpelthen de mange funktioner der er i sådan et sæt som dette. Selv drengen på skateboardet har hjelm på.

Trafiksæt 

Sættet består af en sej politibil, en politikvinde, en politimand samt 4 trafikskilte. De 3 af skilte er så smarte, at de har forskellige tavler på hver sin side af tavlen, derudover er det sidste skilt et trafiklys, som man, når man trykker i toppen af det kan skifte lyset i den.

Sættet er lavet i ABS plast og skiltene er så store, så selv sættet nemt kan leges med fra de anbefalede 1 år.

Trafiksættet kan virkelig anvendes som et godt læringsværktøj, da det ville kunne hjælpe og lære de lidt større børn i trafikken. Hvornår må man gå over i lyskrydset, hvad betyder de forskellige skilte, som står ved vejkanten og hvorfor er politiet ofte ved daginstitutionen og kontrollere om mor eller far kører med sele på og hvorfor har vi et fodgængeroverfelt.

Der er så mange samtaler man kan tage med de små børn, selvom de mindste måske ikke er klar til læring om trafiksikkerhed, så lærer de mange andre ting ved at lege med sættet. Legen med menneskerne, sætte et menneske i politibilen mm. træner de finmotoriske færdigheder og samtidig trænes hånd-øje koordinationen og indbyder til leg med friske farver.

Sundhedsklinik 

Det absolut mest sjove og skønne sæt fra TOLO First Friends – Sundhedsklinikken er helt sikkert Williams favorit.

Sættet indeholder hele 11 dele. En ambulance med plads til en patient bagi, møbler, en baby med vugge til, en dame, en dreng med brækket ben, en mandlig og kvindelig sygeplejerske.

Sundhedsklinikken indeholder så mange dele, at det er helt fantastisk til rollelege og fantasifulde lege. Der kan leges gode og sjove lege om barnet er halvandet år som William eller om de er ældre og går i børnehave. Sundhedsklinikken kan bringe mange gode læringsstunder med sig.

Vi øvede med William i, at sige og nusse aaa-aaa i stedet for, at nærmest kaste patienten ind i ambulancen, hvilket også er med til, at øge Williams evne til empati. Samtidig er der meget læring i, at sætte ord på, om menneskerne står op, om de ligger ned eller de er ude, at køre i ambulance. Lige meget hvad, så er William meget glad for dette sæt og babyen er simpelthen den første han hiver frem, når han kommer hjem fra dagpleje hver dag.

Vores anbefaling

TOLO gør det igen – Vi er simpelthen kæmpe fan herhjemme.

TOLO First Friends vinder vores legehjerter. Vi kan ikke rose dem nok, da de bare alle sammen er en fornøjelse, at lege med. Om det er hesten, scooteren eller politibilen, så er kvaliteten i top. Sikkerhed behøver vi ikke skænke en tanke, det har TOLO gjort for os.

Fantasi, sociale spilleregler, ordforråd og ikke mindst leg – alt dette får du med, når du køber et af TOLOs First Friends sæt.

Alle sæt vi har testet og leget med er anbefalet fra 1 år og som skrevet tidligere leges det også med af storebror, som er 8 år.

Vi kan kun med vores varmeste anbefaling ønske Jer rigtig god leg med disse fantastiske og kreative sæt fra TOLO First Friends!

- Mia Steffensen 

Læs også anmeldelsen af TOLO Babylegetøj

Læs også anmeldelsen af TOLO Dyrepark

Læs også anmeldelsen af TOLO Tumlingelegetøj

 

 

Anmeldelse af legetøjTolo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris662,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen