TOLO Dyrepark anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1- 5 år | Materiale: Robust ABS plast | Mærke: TOLO | Antal: 1 sæt med 34 dele (heraf 15 vilde dyr)

"Sættet er virkelig en fornøjelse at lege med, det indbyder til de sjovest og mest fantasifulde lege. Samtidig har det også mange gevinster af læring med sig. Da sættet er så stort, er det oplagt, at flere børn kan lege med det sammen og derved kan børnene lege rollelege, parallellege og ydermere er der enorm læring i det, at kunne koncentrere sig, respektere de andre børn man leger med, vise empati, vente på tur og derved få forståelsen af de sociale spilleregler. Og hvad er mere fantastisk end at se børn udfolde sin kreativitet og fantasi gennem legen med Dyreparken fra TOLO"

En anmeldelse af TOLO Dyrepark

Jeg vil gerne byde Jer velkommen på en guidet tur i dyreparken TOLO

Jeg hedder Villads, jeg er dyrepasser og skal vise jer rundt i dyreparken i dag.

Der er mange farlige dyr, så I må ikke forlade Jeepen undervejs og hold venligst hænderne på kameraet eller i lommen. God fornøjelse!

Praktisk om sættet

TOLO som står bag sættet Dyreparken er en virksomhed beliggende i Storbritannien og blev stiftet i 1985. Alt legetøj, som de designer og producerer er efter sikkerhedsstandarterne ASTM, CPSIA og EN7. TOLO er et firma, som går utrolig højt op i, at legetøjet skal være funktionelt og så skal det kunne give læring og udvikle barnets motorik gennem leg.

Sættet med Dyreparken består af hele 34 dele, hvoraf de 15 er forskellige vilde dyr. Derudover er der 2 mennesker, en sej Jeep, lade til dyrene, fleksible indhegninger der kan klikkes af og på hinanden og passer på laden og klodser, som skal forestille foder, der kan stables på hinanden, en trillebør og et træ.

Et komplet sæt der er produceret i ABS plast, det kan nemt rengøres med en fugtig klud. Menneskerne kan trykkes på maven og så siger de en pivlyd, dyrene kan bevæges i forskellige stillinger og så siger de den velkendte rasle/klikkelyd, som hvis man drejer på babylegetøj. Sættet anbefales fra 1-5 år, men større børn kan uden problemer finde på gode lege med det. Legetøjet er robust og kan sagtens tåle slagene fra vilde lege og blive tabt/kastet med.

Afsted på udflugt 

Før vi starter turen gennem Dyreparken, vil jeg lige gøre om I har husket solcreme og vand til turen?

Der er varmt i dag og mange af dyrene vil søge i skygge, så I skal holde godt øje undervejs, men det er ikke sikkert I kan se dem alle.

Det første stop på turen er ved vores kødædere fordelt på den store plads. Første indhegning er ved slangen Vigo og krokodillen Knud. Vigo, han er en stor dreng på 12 år og hele 5 meter lang.

Slanger er langstrakte og benløse krybdyr, som er kødædere. De har ingen ører, men de kan høre lydbølger gennem deres kæbe. Vigo her, han spiser alt fra insekter, fugle og til gnavere. I må passe på, da han snor sig ind på os, så vi må hurtigt køre videre. Har I alle fået billede af ham?

Knud er en krokodille på 7 meter. Krokodillen har en hinde på sine øjne, så de fungerer på samme måde, som hvis I havde dykkerbriller på. I naturen ligger de under vandet og venter på deres bytte kommer og drikker vand og så sniger de sig ind på dem.

Næste stop er indhegningen med vores løve og tiger – Svend og Karen. De er et gammelt vennepar, som sagtens kan gå sammen. Ved I, at de hviler næsten hele døgnet, faktisk helt op til 20 timer. De er kødædere og spiser gerne heste, geder og andre store dyr og vi smider store stykker kød ind til dem, så de får mulighed for, at spise, som hvis de var ude i det fri.

Nu skal I bare lige hilse på Alfred, han er min praktikant fra landbrugsskolen og han er lige nu i gang med, at fodre vores elefant. Åge, han er en ung hanelefant, men kan blive helt op til 70 år. Han er en bandit, som godt kan lide, at drille os, når vi fodrer ham. Han suger vand op i sin snabel og puster det ud på os. Så vi kommer ikke så tæt på ham i dag.

Prøv se vores panda, Tina. Vidste I godt hun spiser mellem 15 og 20 kg bambus hver eneste dag, det er altså meget og det er også derfor de bruger næsten 15 timer i døgnet på, at spise. Fik I taget et billede af hende?

Nede bagerst render nogle af vores menneskesky dyr rundt, så dem vil vi springe over i dag. Det er synd, hvis de bliver bange og vi får skræmt dem, men næste stop på vores tur er ved aben Kaj. Han er en rigtig frækkert og forsøger tit, at stikke af fra vores Dyrepark. Forleden, da jeg havde en anden familie på rundtur, hev han en lille pige i håret, så vi skal altså ikke alt for tæt på ham. Kaj er meget glad for salat, frugt og han elsker nødder.

Alle der er med på turen er helt opslugt af de mange fortællinger Villads kan om de vilde dyr. Flere er kede af turen snart er slut og Villads slutter af med, at vise gæsterne giraffen Gumle. Gumle er en hungiraf på, hold nu fast, 4,3 meter og hun vejer 750 kg. Girafferne kan blive ca. 25 år og vil I høre noget vildt. Deres tunge er hele 45 cm. lang og hjælper dem med, at kunne nå deres føde, da deres hals er så lang. Gumle skal snart have en baby giraf, det hedder en kalv, når den kommer fra giraffen. Gumle er drægtig i 15 måneder og vi forventer hendes kalv måler 2 meter, når den fødes. Vi her i Dyreparken TOLO glæder os meget til, at byde den nye giraf velkommen.

Nu er turen ved, at være slut – Villads takker alle gæster for god opførsel og håber, at de igen en dag vil vises rundt i Dyreparken. På Gensyn.

Vores anbefaling

Villads er 3 år og der er fut i energien i den alder. Derfor skal legetøjet gerne være noget, der fanger interessen. Det har været den dejligste dag med fuld fart på legen, tiden er fløjet afsted og Villads har været fuldstændig opslugt i vores leg med TOLO Dyrepark.

Sættet er virkelig en fornøjelse at lege med, det indbyder til de sjovest og mest fantasifulde lege.

Samtidig har det også mange gevinster af læring med sig. Da sættet er så stort, er det oplagt, at flere børn kan lege med det sammen og derved kan børnene lege rollelege, parallellege og ydermere er der enorm læring i det, at kunne koncentrere sig, respektere de andre børn man leger med, vise empati, vente på tur og derved få forståelsen af de sociale spilleregler.

Og hvad er mere fantastisk end at se børn udfolde sin kreativitet og fantasi gennem legen med Dyreparken fra TOLO. Vi, Villads og jeg, kan i hvert fald skrive under på, at det er et genialt og sejt legetøj, at have derhjemme. Vi ønsker jer rigtig god leg!

- Mia Steffensen 

Læs også anmeldelsen af TOLO bondegård

Læs også anmeldelsen af TOLO Babylegetøj

Læs også anmeldelsen af FLEXA rullebræt

 

Anmeldelse af legetøjTolo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen