TOLO bondegård anmeldelse

Alder: Anbefales 1-5 år | Mærke: TOLO | Materiale: ABS plast | Antal: 1 sæt med bondegård og figurer

"Sættet med bondegård er blevet leget så meget med, det er smidt og kastet med i surhed over ikke, at måtte bestemme det hele og vi kan bare på ingen måde se ridser eller slid. Villads har leget med sættet adskillige timer og både min veninde og jeg er flere gange inviteret med i legen og vi er begge meget enige i, at kvaliteten bare er gennem fantastisk"

En anmeldelse af TOLO bondegård 

Min venindes søn Villads er 3 år og i en alder, hvor der stilles mange spørgsmål til alt, samtidig elsker han dyr og alle kørende maskiner. Da vi fik muligheden for, at kigge nærmere på TOLOs sæt med temaet bondegård, var Villads meget begejstret. Han kunne slet ikke stoppe med, at snakke om dyrene og især traktoren med vogn efter var han helt vild med.

Vi går meget op i, at legetøj produceres så bæredygtigt som muligt og samtidig skal det være i høj og god kvalitet. Dog er det vigtigste for os, at sikkerheden i det legetøj vi giver børnene er prioriteret højest.

Da vi tidligere herhjemme har stiftet bekendtskab med TOLO til babyer, ved vi, at TOLO bare er guld værd, farverne indbyder til udviklende og stimulerende leg for både de mindste og de større børn.

Firmaet bag TOLO

TOLO Toys er et mærke, som har oprindelse i Storbritannien og blev stiftet i 1985. De har et mål om, at alt legetøj i deres mærke skal være af højeste kvalitet, det skal være funktionelt og holdbart. Legetøjet de producerer er efter ASTM, CPSIA og EN71 sikkerhedsstandarder.

Deres legetøj er produceret i ABS plast, det er utrolig nemt, at rengøre med en fugtig klud og det tåler alle de slag, der kommer, når legetøjet tabes eller kastes med.

For os, både hjemme ved min veninde og jeg, er det vigtigt, at legetøj til vores børn indbyder til læring gennem legen og der er TOLO bare foran, da de løbende udvikler på deres legetøj, så det sikrer størst mulig læring ved børnene.

Ikke mindst er det dejlig trygt, at vide, at TOLO overholder og har certifikater i ISO 9001 og har en ICTI certifikation for socialt og miljømæssigt ansvarlighed i produktionen af legetøj.

Bondegården 

Bondegårdssættet fra TOLO indeholder hele 22 dele. Der er en lade med fleksible hegn på, hegnene kan klikkes af og laves om til en indhegning for dyrene. Derudover er der en stor traktor til, som både kan sætte en trailer eller harve på. Der er 2 mennesker, et fugleskræmsel og en masse dyr med, menneskerne kan man trykke på og så kommer der en pivlyd og når man drejer hovedet eller bevæger benene på dyrene giver de, den velkendte rasle/klikkelyd, som hvis man drejer på babylegetøj.

Sættet er produceret i yderst robust ABS plast og tåler selv de hårde vilde lege. Det anbefales fra 1-5 år, dog må jeg sige, at selv min søn på 7 år synes det er et sjovt sæt, at lege med og han inddrager gerne sættet med både konstruktionslegetøj, biler og andet godt legetøj fra værelset. Så lad Jer ikke begrænse af den øvre alder på anbefalingen.

Leg og læring 

Når Villads leger med bondegårdsættet fra TOLO har han de bedste forudsætninger for, at skabe en kreativ og fantasirig leg, der er ingen facit og alle på måder kan både dyr, traktor og menneskerne indgå i leg. For en 3-årig som Villads er rolleleg en oplagt leg, hvor han kan bygge en historie op om virkeligheden. Han kan lege dyr, som siger dyrelyde, han kan lege bondekarl, som fodrer hestene i laden eller bondepigen der kører ud på marken med traktoren og samler halm. Rollelege er faktisk med til, at barnet lærer, at kommunikere deres følelser og tanker ud til sine omgivelser. Samtidig ville det f.eks. ved, at personerne på bondegården passer dyrene, sørger for de får foder og kæler for dem eller lege hvordan menneskerne på bondegården arbejder sammen, kunne træne Villads’ empati, sætte sig ind i andres behov og følelser.

Derudover giver TOLOs bondegårdssæt en læring og virkelighedsforståelse, idet, at delene fra sættet ville være, som hvis Villads besøgte en bondegård med sin familie.

Villads byggede en leg op på trappen, hvor han satte dyrene op og indhegnede et får og en gris. Drengen og pigen knoklede for, at alle dyr fik mad. Samtidig var koen så dygtig, at den havde lært, at køre traktor, så den var ude og køre de andre dyr rundt. Fugleskræmslet, syntes han var ret fjollet, men vi fik en rigtig god snak om, hvorfor man bruger fugleskræmsler, Villads var ikke helt så nem, at overbevise om evnerne sådan en kan have.

Det er lidt sjovt med sådan et sæt som TOLO har designet her, for i gamle dage ville man nemt have tendens til, at kalde det et ”drengesæt”, da det var drengene der legede med traktorer og andre store køretøjer. I dag er tiden heldigvis en anden, men vi bygger dog ofte legen forskelligt op, hvilket er meget sjovt, at iagttage, når man både har piger og drenge. Det er også forskningsbaseret viden. Piger har gerne en tendens til, at fordele, forklare og forhandle sig ind i rollelege, hvorimod drengene ofte ”bare” starter legen op og så tilpasser og rokerer de rundt undervejs, som legen udvikler sig.

Lige meget hvad, så er bondegårdssættet her i hvert fald et sæt, som kan anvendes af alle køn og et genialt fælles tredje for børnene, når de leger bondegård sammen, da det er en god måde, at øve sig i, at tilpasse sig, respektere hinanden og lære de sociale spilleregler i en social leg. 

Vores anbefaling 

Da både min venindes store søn og mine store piger var små, gik man ikke så meget op i miljøet og man havde heller ikke det store fokus på simulering/overstimulering af små børn, som vi har i dag. Det gjorde også, at vi ikke tænkte så meget over legetøjet, man stak i hænderne på sine børn.Heldigvis er vi i dag et helt andet sted og vi er meget fokuseret på kvalitets legetøj, som sikrer størst læring, mens børnene leger med det og samtidig er vi i dag bedre til, at kigge hvilket legetøj, som kan stimulere og udvikle deres motorik. Hvor TOLO bare er helt genialt. Vi har som tidligere nævnt fået kendskab til TOLOs kategori for de mindste i forvejen og vi må bare sige, at de endnu engang imponerer og især dette bondegårdssæt er et hit.

Sættet med bondegård er blevet leget så meget med, det er smidt og kastet med i surhed over ikke, at måtte bestemme det hele og vi kan bare på ingen måde se ridser eller slid. Villads har leget med sættet adskillige timer og både min veninde og jeg er flere gange inviteret med i legen og vi er begge meget enige i, at kvaliteten bare er gennem fantastisk.

Vi har begge drenge, som snart fylder 1 år og vi skal helt sikkert have skrevet mere legetøj fra TOLO på ønskesedlen.

Det er så funktionelt og farverigt og vi er slet ikke færdige med, at lege bondegård med Villads.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af TOLO babylegetøj

Læs også anmeldelsen af BRIO World togbane/bondegårdssæt  

Læs også anmeldelsen af PAPO legetøjsfigurer 

 

Anmeldelse af legetøjTolo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen