Tickit Basketballstander anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 6 år | Mærke: TickiT | Materiale: Metal/Nylon | Højde: H:86 cm | Omkreds: Ø:40 cm | Farve: Blå 

"Basketball-standeren holder sin plads og form, og selv den 3-årige kan flytte det, hvis det lige står i vejen for hans cykelture ude på fliserne. Det fungerer både ude og inde, på græs og på fliser, og er af en sådan højde, at det ikke bliver trættende for armene at spille og lege med det..."

En anmeldelse af TickiT Basketball-stander

Glæden var stor, da den hvide papkasse ankom, og lå klar til at blive åbnet. Basketballstanderen er anbefalet fra 3-6 år, hvor den 3-årige herhjemme først glædede sig mest til at sidde i den tomme, flade papkasse, og få pustet basketbolden op, mens den 7-årige straks spurgte, om ikke det krævede en boremaskine at samle sådan en stander.

Vi har testet standeren med 2 Skin Dude skumbolde med hud, og en str. 5 Basketball Ø:21 cm

Hvordan samles det så?

Puha – Mor tog tjansen, og var indstillet på flere timers kamp med IKEA How-to’s, så der var fyldt godt op på kaffe, værktøj og tålmodighed. Helt uden grund.

Tilsvarende det anbefalede aldersniveau, så kunne selv Mor se logikken i, at basketballstanderen var så simpelt, og godt konstrueret, at det kunne klares uden hverken kaffe eller værktøj, at samle den.

Stænger og net er pakket i plastikposer, og der medfølger en, i klassisk IKEA stil, umbraco nøgle og simpel samlevejledning.

Mor kørte ”det kan jeg da bare skrue sammen med fingrene stil” med et par af skruerne, hvilket også virkede, men en uges tid senere krævede det en efterspænding med umbraco, fordi stængerne nærmest dansede i luften, hver gang en bold ramte netkanten – så bare bid det i dig – spænd skruerne efter med det samme 😊

Selve basketball-standeren

Basketballstanderen er fremstillet i sprøjtelakeret metal med en base ”ring” i bunden, ring og net i toppen, og tre supporterende stænger i mellem.

De 8 medfølgende skruer sættes nemt i, til at holde at holde de blå stænger samlet. Nettet er monteret på den øverste ring, så dét der i virkeligheden tager længst tid, er at se den 7-årige møjsommeligt dreje skruer i, med et så fokuseret blik, at man ikke tør fortælle, at han skulle have været afsted i skole.

Det ligner ved første øjekast ikke, at det er verdens mest stabile løsning, men når først der er spændt efter, og standeren står, hvor den skal – så holder den.

Størrelsen er perfekt til de mindste. 86 cm. Høj, og med en diameter på Ø:40 cm. Kan alle tænkelige bolde nærmest passe i – dog ikke de der oppustelige kængurubolde til at hoppe rundt på – det har vi testet for jer: dårlig idé!

Standeren er beregnet til både ude- og indendørs brug. Lakeringen taget i betragtning, har vi været lidt ømtålelige overfor den, og båret den i tørvejr efter hvert brug – så mindsker vi risikoen for rust, når standeren begynder at få afslag i malingen efter brug.

Aldersvurdering 

Basketball-standeren vurderes egnet til børn fra 3 - 6 år, hvilket er meget retvisende. De mindre børn kan få lidt svært ved at kaste bolden opad, og risikoen er, at en stor bold flyver lige tilbage mod deres hoved.

Standeren vejer nærmest ingenting, så er let at flytte rundt, og skille ad igen, skulle ungerne have en periode, hvor de leger og spiller med andre ting.

Andre muligheder

I forårsmånederne har vi eksperimenteret med at bruge basketstanderen på andre måder. Som sammenbragt familie med fire børn, så er der ikke penge og plads til at alle kan få alting, især når man har fire forskellige sportsinteresser.

Vi har derfor også brugt standeren som en del af en forhindringsbane, hvor vi placerede den på skift i forskellige i niveauer. Her kunne man kravle mellem de blå stænger, kaste små ærteposer i, og generelt bruge den til helt andre formål end basketball.

Udendørs fandt vi en måde at brug den i sin liggende form, så der kan kastes/skydes til mål med andre bolde, og med andre dele af gruppen i aktivitet. Den fodboldinteresserede fandt, at det var en god måde at træne præcisionsskud, at ramme i kurven, både når den står op, og når den ligger ned.

Brugt indendørs, med en pose/kasse under, så ungerne kan kaste legetøj i – jep, det er en helt elementære form for forældre-snyd, hvor ungerne ikke er klar over, at de rydder op imens, men det var sjovt, til trods for, at vi har lidt små dørkarme, og skulle mosle den lidt ind. Vi kunne bare have løsnet de fire skruer i bunden, og fjernet den nederste ring, men var jo nemmere at mosle lidt 😊

Vurdering – og tips og tricks

Skal du bruge basketball-standeren indendørs, så vær opmærksom på de sorte plaskdutter på den nederste ring – de er der for at skabe mere stabilitet på f.eks. et indendørs gulv. Er man lidt sart med sine gulve, læs: fire drenge med traktorlegetøj og sværd gennem ti år, så står vores gulv ikke til at redde, men et par filtdupper, gør altså underværker.

Er nettet blevet beskidt af udendørs brug, kan det ret let pilles af, ved at løse de 12 sorte netholdere i toppen, og nettet (uden de sorte plastikstykker) kan vaskes i en vaskepose på 30 grader. Husk at tjek, hvordan de sidder på, inden du i hast får pillet alle tolv af, så du ved, hvordan de skal sidde igen bagefter.  

Lad vær’ med at stille basketball-standeren i nærheden af terrassebordet og de flotte, nye sommerblomster. Bare lad være! Uanset, hvor meget Michael Jordan blod, der løber i dine børns årer, så står basketball standeren altså trit, hver gang en bold bliver skudt, og ikke rammer i kurven, men rammer den øverste ring, og nok så elegant hopper i alle mulige utænkelige retninger.

Bortset fra det, så er det altså skønt med et lege-og-sportsudstyr, som ikke kun er til "de store" børn, eller de som har verdens bedste boldøje.

Basketball-standeren holder sin plads og form, og selv den 3-årige kan flytte det, hvis det lige står i vejen for en af hans cykelture ude på fliserne.

Standeren fungerer både ude og inde, på græs og på fliser, og er af en sådan højde, at det ikke bliver trættende for armene at spille og lege med det.

- Tine Voight

Læs også anmeldelsen af MyHood Boksesæk

Læs også anmeldelsen af MyHood Løbehjulet

Læs også anmeldelsen af TickiT Sansespejle

 

Anmeldelse af legetøjTickit

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen