TickiT Sansespejle anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 mdr + | Mærke: TickiT | Materiale: Akryl | Mål: L:49 x B:49 cm.

"Disse sansespejle har hjemme hos os, allerede nu lagt op til en masse leg, snak og selvstændig udfoldelse fra Cornelias side. Hun nyder virkelig at stå og grine og danse foran sit eget spejlbillede, hvilket har været en fornøjelse at se og følge...."

En anmeldelse af to TickiT sansespejle

Vi er en familie bestående af mor, Jennifer som er pædagog. Far, Kenneth som er servicechef og lille Cornelia på 18 måneder. Vores interesse for, at teste sansespejle var, at Cornelia, som så mange andre børn, elsker at se, samt gå på opdagelse i sit eget spejlbillede.

Hvad er der i kassen?

  • Sansespejl
  • 8 stk 3M dobbeltklæbe puder
  • Skruer og rawplugs
  • 4 Hjørnebeskyttere/holdere.

Opsætning af sansespejle

Som beskrevet ovenfor var der både mulighed for, at fastgøre spejlene med de medfølgende klæbe puder, eller den lidt mere solide og holdbare løsning, som er med skruer.

De to opsætningsmuligheder gør spejlene meget fleksible i forhold til placering. Skal spejlene sidde et sted hvor mange børn færdes og berører spejlene, giver det rigtig god mening at benytte opsætningen med skruer og hjørnebeskyttere.

Vi er dog en lille familie, så vi synes det en smule overkill at skrue spejlene op. Vi valgte derfor at fastgøre spejlene med klæbe puder, fordi vi er en familie der tit laver om, og får nye idéer. Det smarte ved at bruge puderne er også at spejlene kan sidde meget kreative steder, som eksempelvis på billedet nedenfor.

Resultatet af vores opsætning blev således

Der satte vi spejlet op på enden af Cornelias seng. Efter en uge på væggen og sengen, sidder spejlene stadig perfekt på væggen og har både holdt til at blive pillet ved, klappet på, samt en lille møsser i ny og næ.

Opsætningen tog ingen tid, og krævede for vores vedkommende kun et vatterpas, da vi valgte den løsning. Går man med den anden løsning er det også meget nemt, det er hjørnebeslaget der sættes op og spejlet det indsættes i dette.

Lille spejl på væggen dér… “Heeaj”

Spejlene har nu siddet henholdsvis ved Cornelias motorikhjørne, samt bare på hendes seng, på hendes værelse i en lille uge.Vi overvejer lidt at sætte det ene udenfor, da spejlene både er til ude og inde brug og så er det altid bare sjovt, at kunne studerer sig selv når man er udenfor.

For her bliver mine kinder jo røde, og min næse den løber. Her har jeg hue og vanter på, og min flyverdragt har knapper. Hvor er mit hår, og mine øre pludselig blevet af? Dette er blandt andet emner som spejlene vil kunne bringe med sig, hvis man pludselig hængte dem udenfor.

Indedøre oplever vi, et barn der studerer sig selv mere end nogensinde. Cornelia går over foran spejlet når hun får en snack, hun studerer sig selv når hun spiser, når hun er nøgen og ja selv når hun græder og griner.

Flere aftener har vi oplevet at hun pludselig er brudt ud i en ustyrlig latter, imens hun har stået foran spejlet og betragtet sig selv. Det har en accelererende effekt når hun er foran spejlet, og det stikker helt af i grin nogle gange.

… og det er dét de her spejle kan.

Indenfor den sidste uge er der kommet så mange flere ord på Cornelia og jeg er sikker på det er på grund af netop disse spejle. Hun sludre og sludre og fortæller sig selv små kludder mudder historier foran de her spejle. Spejlene ligger i den grad op til snakke om alverdens ting og selv gemmelege og sanglege bliver langt sjovere foran sådan et spejl.

Kuplerne i spejlene forvrænger billedet, alt efter hvilken vinkel man står i. Dette er specielt en fest, når mor og far leger med, for så kan vi lave sjove ansigter og igen sætte ord på når vi er henholdvis “sure”, fjollede, glade eller kede af det. Hvordan ser vi så ud?

… Og hvad med bamsen og dukken, hvordan ser de ud i spejlet, denne opdagelse har også været en tidsrøver uden lige, siden spejlene er kommet på væggen.

Generelt lever disse spejle virkelig op til deres navn, omkring “sanserne”. De har en stor tiltrækningsmekanisme, der giver ihverfald Cornelia en ustyrlig lyst til at gå på opdagelse i både hendes udtryk, krop og andre nye opdagelser på f.eks legetøjet.

For andre børn der måske endnu ikke kan gå, stå eller kravle, ville denne tiltrækningsmekanisme også virke som en hjælpende træner. Barnet vil med garanti blive draget i mod sit eget spejlbillede hvis man sætter det i en passende højde, om det så handler om at kravle i mod spejlbilledet, rejse sig op og kigge hvad der er i spejlet eller gå.

Sikkerhed og kvalitet

Sikkerheden på disse spejle er i top. De er lavet i en virkelig god kvalitet og går ikke i stykker hvis de falder på gulvet (for jo det gjorde de under opsætningen, ups)!

De er produceret i et let og tykt plastikmateriale og sidder derfor også godt fast på væggen selvom man skulle vælge klæbe pude løsningen som vi gjorde. Der er derudover en tyk sikkerhedsfilm udover selve spejlet, så skulle man dumme sig under opsætningen med at ridse eller lignende, betyder det ingenting.

Det er først når spejlet sidder perfekt at filmen pilles af, og der åbner sig en helt ny verden foran dig. Hvis man vælger at opsætte dem med skruer, er det også lavet således, at barnet ikke kan komme til skruerne eller rive sig på dem, da de sidder nedsunket i hjørneholderen.

Jeg vil klart anbefale disse spejle til alle små børn. Aldersgrænsen hedder 1 år, men jeg kan virkelig sagtens se de kan give mening før 1 års alderen.

Spejle er altid bare en virkelig god idé for de små poder, da de jo kun har godt af at udforske sig selv og kroppen så meget som det er muligt.

Disse sansespejle har hjemme hos os, allerede nu lagt op til en masse leg, snak og selvstændig udfoldelse fra Cornelias side. Hun nyder virkelig at stå og grine og danse foran sit eget spejlbillede, hvilket har været en fornøjelse at se og følge.

Alt i alt gør spejlene hvad de skal. Underholder, stimulerer sanserne og drager barnet til sig. Perfekt og uundværlig ting til hjemmet med små børn.

- Jennifer Sylvest

Se præsentationsvideo af spejlene her

https://youtu.be/D-5iPklXHEE

Se flere billeder

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTickit

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen