Azul - Summer Pavillion spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 30 - 45 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Som jeg lagde ud med at sige, er Azul - Summer Pavillion et spil, hvor alle kan være med. Det er anbefalet fra otte år og op, fordi det kan være lidt krævende at regne en strategi ud. Spillet er usædvanligt flot. Det er designet i smukke farver og spillebrikkerne er af plastik, men er formgivet på en måde, så det slet ikke føles billigt…"

Spændende taktik og smukke mosaikker

Azul - Summer Pavillion er et smukt spil, der er sjovt for hele familien. Det er nemt at gå til, og man bliver hurtigt bidt af det.

I Azul - Summer Pavillion gælder det om at skabe de mest fuldendte mosaikker på sin spilleplade. Det kan måske lyde lidt tamt for nogle, men mosaikkerne er bare et løst tema, der dækker over en fængende og til tider udfordrende spiloplevelse.

Azul - Summer Pavillion er et spil, hvor alle kan være med. Det er nemt at gå til og hurtigt at lære. Men det kræver omtanke og taktik at trække sig ud som sejrherre.

Det er et spil, vi bliver ved med at vende tilbage til herhjemme, fordi det er underholdende, relativt kort, og så er det bare sjovt at se, om man ikke lige kan gøre det lidt bedre næste gang.

Sådan kommer I fra start

Før I går i gang, får I hver jeres spilleplade. Spillepladen viser seks mønstre i spillebrikkernes seks farver og et enkelt neutralt farvet mønster i midten. Målet er at få fyldt de mønstre ud med brikker, inden spillets seks runder er ovre.

Mellem jeres personlige spilleplader lægger i den fælles spilleplade. Den viser, hvilken runde, I er i, og så er der en samling brikker, som I får brug for senere i spillet.

Det sidste, I mangler for at komme i gang, er en cirkel af fabriksfelter, som I lægger midt på bordet. Antallet af fabriksfelter bliver tilpasset alt efter, hvor mange spillere I er. Med to spillere skal I for eksempel lægge fem felter ud.

På hvert fabriksfelt lægger I nu fire tilfældige spillebrikker. Dem trækker I fra den stofpose, der følger med spillet.

Vælg brikker med omhu

Så er det tid til at gå i gang. I hver runde af spillet starter I med at skiftes til at tage brikker fra fabriksfelterne. På hvert felt er der som sagt fire brikker. Men du kan kun tage brikker i én farve ad gangen. Så hvis der for eksempel er to grønne brikker, kan du tage dem begge to.

Hvis der ligger en brik i jokerfarven, tager du også den. Jokerfarven skifter fra runde til runde og er tydeligt markeret i forvejen på den fælles spilleplade. Jokerne kan bruges som alle farver, når I om lidt skal til at fylde brikker på jeres egne spilleplader.

De brikker, som er tilovers, når du tager fra et fabriksfelt lægger du midt på bordet. Så efterhånden som I tømmer de forskellige felter, kommer der flere og flere brikker midt på bordet. Dem kan I også tage. Her kan I også tage brikker i én farve ad gangen plus en brik i jokerfarven, hvis der er nogen.

Den første der tager brikker fra midten får et minuspoint for hver brik, de tager, men til gengæld får de lov til at starte i næste runde.

Byg jeres mosaikker

Når alle brikkerne er fordelt, er det tid til at placere dem på jeres respektive spilleplader. Som sagt er der seks mønstre i de seks forskellige farver. Hvert mønster har seks felter, hvor tallene fra 1 til 6 står ud for. For at placere en brik på felt nummer 1 skal du have samlet én brik i den farve. For at placere på felt nummer 2, skal du bruge to brikker og så videre.

Du placerer naturligvis kun en af brikkerne på pladen. Resten lægger du i det flotte, røde tårn, der er med i spillet.

Sidst i spillet får du point for hver af de seks mønstre, du har dækket helt med brikker. Så man må fokusere på at samle på bestemte farver. Men der også point, hvis du har dækket alle felter med et bestemt nummer. Så hvis du for eksempel har dækket alle felter med nummer 3, får du 12 point.

I skiftes til at placere brikker på jeres spilleplader, indtil I ikke kan placere flere eller vælger at gemme resten brikkerne til næste runde. Man kan gemme op til fire brikker, og det er især smart at gøre, hvis man har nogle brikker i den farve, der bliver jokerfarve i runden efter.

Bonus og kombinationer

Nu kommer vi til en af de ting, der gør Azul - Summer Pavillion ekstra sjovt. Når du har omkranset en af de tre slags bonusfelter med farvede brikker, får du lov til at trække flere brikker, som du kan placere. Det giver mulighed for såkaldte combos, hvor du kan omkranse et felt, trække flere brikker, som du så kan bruge til at omkranse et felt mere og trække endnu flere brikker.

Det er ikke helt nemt at lykkes med den slags kombinationer, men det er tilfredstillende, når det sker.

Når I har spillet alle seks runder, tæller i point op for alle de felter, I har dækket. Vinderen er - selvfølgelig - spilleren med flest point.

En god tilføjelse til spilhylden

Som jeg lagde ud med at sige, er Azul - Summer Pavillion et spil, hvor alle kan være med. Det er anbefalet fra otte år og op, fordi det kan være lidt krævende at regne en strategi ud.

Spillet er usædvanligt flot. Det er designet i smukke farver og spillebrikkerne er af plastik, men er formgivet på en måde, så det slet ikke føles billigt.

Jeg sender en varm anbefaling efter Azul - Summer Pavillion. Der er tre forskellige Azul-spil indtil videre og Azul - Summer Pavillion er det, jeg personlig foretrækker.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Læs også spilanmeldelsen af Azul brætspillet

Læs også spilanmeldelsen af Azul - Stained Glass of Sintra
(kommer snart)

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen