Ticket To Ride: San Francisco & Amsterdam spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 10 - 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Mærke: Asmodee / Days of Wonder 

"Ticket to Ride San Francisco og Amsterdam er også et godt valg for nye spillere, da det er en mindre kompleks udvidelse i forhold til nogle af de andre Ticket to Ride-udvidelser. Reglerne er lette at lære, og spillet kan blive spillet på kortere tid end nogle af de andre udvidelser. Dette gør det til et godt indgangspunkt for nye spillere, der ønsker at prøve Ticket to Ride-oplevelsen. Et af de bedste aspekter ved Ticket to Ride Amsterdam og San Fransisco er, hvor let det er at lære og komme i gang med. Reglerne er enkle og intuitive, hvilket gør det nemt for både erfarne og nye spillere at deltage. Spillene kan også afsluttes på omkring 15-20 minutter, hvilket gør det ideelt til en kort spilsession"

En spilanmeldelse af Ticket To Ride: San Francisco & Amsterdam 

Jeg er stor fan af brætspil generelt. Men glemmer aldrig mit første møde, med et helt specielt spil, nemlig Ticket To Ride.

Det er ved at være mange år siden, jeg stiftede mit første bekendtskab med spillet.

Sidenhen er der kommet mange udgaver til. Men jeg har/havde aldrig prøvet at spille de udgaver som bliver kaldt hurtig udgaverne, fordi de kun varer omkring 30 minutter. Derfor var der ingen tvivl om at jeg var klar på at anmelde Ticket To Ride San Fransisco og Ticket To Ride Amsterdam for Legebyen.dk. 

Generelle spilleregler for Ticket To Ride 

Ticket to Ride er et populært bordspil, hvor spillerne konkurrerer om at bygge jernbaner og fuldføre ruter mellem forskellige byer på et kort over et bestemt område. Her er de generelle spilleregler for Ticket to Ride: 

Formålet med spillet er at opbygge jernbaner og fuldføre ruter for at tjene point. Spilleren med flest point ved slutningen af spillet vinder. 

Jernbanevogne: Hver spiller får tildelt en gruppe jernbanevogne i en bestemt farve. Disse bruges til at bygge jernbaner mellem byer.

Togkortene repræsenterer forskellige farver af jernbanenøgler. De bruges til at bygge jernbaneruter. Spillere skal indsamle de nødvendige togkort for at bygge ruter mellem de ønskede byer. 

Destinationstogkort: Spillere kan vælge at trække destinationstogkort. Disse kort viser forskellige ruter mellem byer og angiver pointene, der tjenes ved at fuldføre dem. Spillerne vælger mindst et kort, og de kort, de vælger, holdes hemmelige fra andre spillere. 

Spillet foregår i ture, som hver spiller deltager i. På en spillers tur kan de tage en af følgende handlinger:

Træk togkort: En spiller kan trække to togkort fra bunken eller tage et åbent togkort fra bordet.

Byg jernbanerute: En spiller kan bruge deres togkort til at bygge en jernbanerute mellem to byer. De skal have det korrekte antal og farve af togkort, der kræves for at bygge ruten. De placerer derefter deres jernbanevogne på den ønskede rute.

Træk destinationstogkort: En spiller kan trække destinationstogkort for at få point for at fuldføre ruter mellem byer. Der skal trækkes mindst et kort, men det er valgfrit. 

Pointtælling: Spillere tjener point ved at bygge jernbaneruter og fuldføre destinationstogkort. Point tildeles baseret på længden af ruten og sværhedsgraden af destinationstogkortene. Pointene tælles ved afslutningen af spillet.

Afslutning af spillet: Spillet slutter, når en spiller har et begrænset antal jernbanevogne tilbage (normalt 0-2 vogne afhængigt af antallet af spillere). Alle spillere får en sidste tur. Derefter foretages en pointtælling, og spilleren med flest point vinder. 

Disse er de grundlæggende spilleregler for Ticket to Ride. Der kan være specifikke regler og variationer afhængigt af den specifikke version eller udvidelse af spillet, du spiller med. Det anbefales at læse reglerne for den specifikke udgave, du har, for at få en detaljeret forståelse af spillet.

Vurdering af spillene 

Ticket to Ride San Francisco er en fantastisk udvidelse til det populære brætspil Ticket to Ride. Denne udvidelse tager spillerne med på en rejse til den smukke by San Francisco og tilbyder nye udfordringer og muligheder for at udforske byen. 

En af de mest interessante ting ved Ticket to Ride San Francisco er det unikke spillebræt. Brættet er smukt designet og viser de ikoniske seværdigheder i San Francisco, såsom Golden Gate Bridge og Fisherman's Wharf. Dette tilføjer en ekstra æstetisk vinkel til spillet. 

Hvor der derimod i Ticket to Ride Amsterdam er den ikoniske blå bybus. Dette tilføjer et unikt twist til spillet og får det til at føles anderledes i forhold til andre udgaver af serien. 

I Ticket to Ride Amsterdam og San Fransisco handler det om at bygge baner og forbinde forskellige destinationer på kortet. Spillerne samler indbyrdes på farvede kort, der repræsenterer forskellige ruter og forbindelser. Ved at bruge disse kort kan spillerne oprette forbindelse mellem byer og gøre fremskridt, med henblik på deres egne mål. 

Ud over det visuelle aspekt introducerer Ticket to Ride San Francisco også nye spilmekanismer. Denne udvidelse omfatter færgestier, der kræver specifikke farvekort for at bygge ruten. Dette tilføjer en ekstra twist til spillet og giver spillerne flere strategiske valg. 

Ticket to Ride San Francisco og Amsterdam er også et godt valg for nye spillere, da det er en mindre kompleks udvidelse i forhold til nogle af de andre Ticket to Ride-udvidelser. Reglerne er lette at lære, og spillet kan blive spillet på kortere tid end nogle af de andre udvidelser. Dette gør det til et godt indgangspunkt for nye spillere, der ønsker at prøve Ticket to Ride-oplevelsen. 

Et af de bedste aspekter ved Ticket to Ride Amsterdam og San Fransisco er, hvor let det er at lære og komme i gang med. Reglerne er enkle og intuitive, hvilket gør det nemt for både erfarne og nye spillere at deltage. Spillene kan også afsluttes på omkring 15-20 minutter, hvilket gør det ideelt til en kort spilsession.

Alt i alt er Ticket to Ride San Francisco og Amsterdam et fremragende valg for både erfarne og nye spillere. Med sit smukke design, nye spilmekanismer og mindre komplekse regler, er det en fornøjelse at udforske byen San Francisco og Amsterdam og konkurrere om at bygge de mest imponerende togforbindelser. 

Grafikken og kvaliteten af komponenterne i spillet er også værd at bemærke. Kortene er smukt illustreret med ikoniske by-landemærker og spilbrættet er farverigt og detaljeret. Komponenterne er lavet af holdbart og tykt materiale, hvilket giver en behagelig spiloplevelse. 

Selvom Ticket to Ride Amsterdam og San Fransisco leverer en god spiloplevelse, er der nogle spillere, der måske savner den dybde og taktiske udfordring, som man finder i de originale Ticket to Ride-spil. Amsterdam- og San Fransisco udgaven er mere afslappet og fokuserer mere på hurtige beslutninger og hurtigere spil. 

Alt i alt er Ticket to Ride Amsterdam og San Fransisco et fremragende valg for spillere, der ønsker en hurtigere og sjovere spiloplevelse. Det er perfekt til at tage med på rejser eller spille i et afslappet selskab med venner og familie. Med sin lettilgængelige gameplay og flotte grafik er det bestemt et brætspil, der fortjener at blive prøvet af Ticket to Ride-entusiaster og nye spillere.

Så er i nybegynder i Ticket To Ride universet, så er dette de perfekte startspil. Men selvom man er en erfaren kender af spillene, så kan disse udgaver også anbefales, da det er en lettere udgave.

Så om du er nybegynder eller en erfaren spiller indenfor spillene, så hop ind på Legebyen.dk og få fat i et af disse spil fra et fantastisk univers.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride - Nordiske Lande 

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride - Europa 

Læs også spilanmeldelsen af MicroMacro: Crime City 

 

Anmeldelse af spilDays of wonder

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen