Mosaik Brikspil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Bøgetræ & krydsfiner | Mærke: Educational Advantage | Antal: 1 kasse med 116 dele 

"Villads er glad for sættet, han nyder, at fordybe sig i aktiviteten. Det gælder både hvis han laver et flot mosaik-billede ud fra en af de mange opgavekort/inspirations kort eller ved fri leg, hvor Villads selv kan finde på motiverne. Når vi har talt om formerne på mosaikkerne, har vi også brugt brikkerne som skabeloner og tegnet efter dem eller brugt dem som “puslespil”, hvor vi har sammensat flere firkanter for at danne en endnu større firkant og på den måde lært endnu mere om formerne. En rigtig fin aktivitet, som henvender sig til både drenge og piger"

En spilanmeldelse af Mosaik Brikspil 

Her har vi en populær klassiker, som de fleste børn har brugt mange timer på i flere generationer. En aktivitet, som aldrig går af mode. Denne mosaik aktivitet er fra Educational Advantage og den lader børn udforske og lære om former og farver, imens de nysgerrigt udfylder træpladen med de farverige træbrikker/mosaikker. 

 

Dette mosaik-sæt, henvender sig til børn fra 3 år og opefter. Det er derfor min mellemste søn Villads på 3,5 år, som har set nærmere på dette sæt. Jeg blev helt nostalgisk, da jeg så sættet med de mange farverige mosaikker.

 


Jeg husker tydeligt, at jeg som barn brugte timevis på, at fordybe mig i at lave mosaik, både i skolen, fritidsordningen og derhjemme. Lige netop på grund af mine gode minder om mosaik, ville jeg gerne introducere Villads for det, i håb om at han ville få lige så stor glæde af et sæt som dette. 


Sættet indeholder

Et trægitter/træplade (26 x 26 cm)

50 firkanter 

56 trekanter

10 dobbeltsidede arbejdskort.

 

 

Med de dobbeltsidede kort, er der 20 forskellige ideer til motiver, som børnene kan lave. Men børnene kan også bruge sin fantasi og kreativitet og finde på sine egne motiver og kunstværker. Med 106 brikker i 6 forskellige farver, så løber børnene ikke tør lige foreløbig. - En kreativ aktivitet til timevis af leg. 

 

Mange anvendelsesmuligheder  

 

Denne aktivitet er lidt en blanding af et mosaikspil, et sorterings- og matche spil og et puslespil. Alt efter hvordan den individuelle vælger at bruge sættet.

Herhjemme er sættet populært hos Villads, som nyder godt af de forskellige anvendelsesmuligheder.

Det er ikke blot Villads på 3 år, som har nydt at fordybe sig i denne kreative og finmotoriske aktivitet, storebror Marcus og jeg har også kastet os ud i, at lave kreative kunstværker og kendte motiver, hvor vi på skift skulle gætte, hvad hinanden lavede. 

Med dette klassiske sæt, kan vi både sætte ord på former og farver, lave farverige mosaikker og lære, at efterligne motivet på kortet, matche og sortere. 

En sjov og kreativ måde, at styrke og stimulere form- og farvegenkendelsen, ordforråd, finmotorikken, hånd-øje-koordinationen og overblikket i én og samme hyggelige aktivitet.  

Når Villads kommer træt hjem fra børnehaven, nyder han at sidde ved spisebordet og udvælge, hvilken af de farverige skabeloner/arbejdskort, han gerne vil lave eller om han vil lave et mønster ud fra sin fantasi og kreativitet.

Villads kan godt lide, at sidde og lave motiverne fra de mange dobbeltkort, men han kan også godt lide, at sidde og finde på sine helt egne kreative motiver, som han glædeligt fortæller en masse om, mens han laver dem. 

Leg og læring 

En anden oplagt og vigtig aktivitet med dette mosaik-sæt er, at tælle og sortere de mange brikker. 

Villads har sorteret sættet i former og han har sorteret i farver. Derefter har han talt, hvor mange der er i hver farve.

Ved denne aktivitet vil sættet eksempelvis også styrke og stimulere tal- og mængdeforståelse, nysgerrighed, koncentration, rollelege, kreativitet og meget mere.

Vi har også talt om farverne, ikke blot benævnt farverne, som Villads nemt kan, men vi har også talt om, hvordan man kan blande farver så de bliver til andre farver.  

Villads er efterhånden dygtig til at sortere, optælle og kategorisere. Det er noget vi har øvet en del gange, da det er en rigtig god og lærerig måde, at give børn en grundlæggende forståelse for eksempelvis matematik på.

Når Villads laver opgaver eller lege, der omhandler sortering og optælling, styrker han både forståelsen af tal, mængder, men samtidig er sorteringslegen med til, at styrke de finmotoriske færdigheder og overblikket. 

Lege og/eller spil, hvor der indgår sortering eller kategorisering - aktiviteter hvor hele pointen er, at sortere farver, genstande, tal eller ord i særlige kategorier, hjælper og styrker eksempelvis børn i, at forstå verden og ikke mindst sig selv.

Det at lære, at sortere er en grundlæggende kompetence, som børnene vil få stor glæde af gennem hele livet, da denne mestring kan flyttes over til andre sorteringsopgaver, som de støder på dagligt. 

Selvom sorteringsleg nok ikke er tanken bag denne mosaik aktivitet, indbyder sættet alligevel til denne vigtige læring og hvorfor ikke tænke lidt ud af boksen og nyde godt af de mange forskellige læringsmuligheder, der er med dette mosaik brikspil fra Educational Advantage.  

En anden måde, at kombinere mosaiksættes muligheder for leg og læring kan være, at lave/skrive bogstaver eller tal på træplader, ved hjælp af de mange farverige mosaikker. På den måde bliver læring om bogstaver også sjovere. 

De mange brikker/mosaikker har en god størrelse så de er lette, at montere på pladen og endda også nemme at tage op igen, når motivet skal ændres. 

FSC-certificeret træ 

Sættet er lavet i træ, og ikke bare hvilket som helst træ, men FSC-certificeret træ. 

Da det ikke er alle som er klar over, hvad FSC-certificeret træ er, så kommer der en kort forklaring.

Forkortelsen FSC står for Forest Stewardship Council. FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir.

FSC produkter kan købes med god samvittighed, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere. 

Ikke nok med det, så er FSC også en sikkerhed for, at både dyr og planteliv bliver beskyttet og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og en fair løn.

Ved at købe produkter, som er produceret i FSC-certificeret træ, er vi sammen med til at passe på naturens planteliv og dyreliv. 

Tid til fordybelse  

Villads er glad for sættet, han nyder, at fordybe sig i aktiviteten. Det gælder både hvis han laver et flot mosaik-billede ud fra en af de mange opgavekort/inspirations kort eller ved fri leg, hvor Villads selv kan finde på motiverne.

Når vi har talt om formerne på mosaikkerne, har vi også brugt brikkerne som skabeloner og tegnet efter dem eller brugt dem som “puslespil”, hvor vi har sammensat flere firkanter for at danne en endnu større firkant og på den måde lært endnu mere om formerne.

En rigtig fin aktivitet, som henvender sig til både drenge og piger.

 

- Carina Lund 

 

 

Læs også spilanmeldelsen af Fiskespil med ansigter og følelser 

Læs også spilanmeldelsen af Farve-Post Sortering 

Læs også spilanmeldelsen af Finmotorisk kuglespil 

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilEducational advantage

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen