Labolud byggesæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast | Mærke: Labolud | Antal: 1 kasse á 275 dele i plast + 12 opgavekort & 1 kasse á 135 dele i plast 

"Sættet er virkelig fint og fordrer til at lave fantastiske kreationer. Samlebrikkerne sidder ikke hårdere fast end, at børnene selv kan sætte dem i og endda selv løsne dem. Det gør samtidig, at kreationerne ikke er så hårdfaste at flytte, så jeg vil anbefale, at man anvender et samlegitter til bunden af konstruktionen, men de kan sagtens udelades. Labolud samlesættene er virkelig fine. De indeholder byggedele i forskellige former og farver, så de indbyder til fantasi og leg på tværs af køn og alder. Derudover er der sjove former, såsom øjne, hajfinner, propeller og ild, der gør legen endnu sjovere"

En anmeldelse af Labolud byggesæt 

Labolud legesættet ankom på et perfekt tidspunkt på en regnvejrsdag i efterårsferien. Magnus på 4 år åbnede begejstret kassen fra Legebyen. I kassen var Labolud mellemsættet, to samlegitre samt mellem sættet med ekstra dele.

Magnus’ opmærksomhed blev øjeblikkelig henledt på fuglen på emballagen af den ene kasse. ”Mor kom og se, jeg tror, det er noget, vi kan bygge med”.

Vi åbnede først kassen med samlegitrene og derefter mellemsættet, som bestod af to poser, hvoraf den ene med indeholdte samlebrikker, og den anden pose indholdte byggedelene. Derudover var der en mappe med 12 opgavekort med instruktioner.

Magnus begyndte straks at bygge ud fra hans egen fantasi, så jeg valgte at iagttage, og lod legen gå sin egen vej. Uden instruktion koblede han let rørene sammen med samlebrikkerne og lavede et fundament på det ene samlegitter. Han sad ved bordet og byggede et tårn, der blev højere og højere, og pludselig var tårnet så højt, at han stod på stolen for at kunne nå toppen, så vi flyttede legen ned på gulvet.

Her blev tårnet hurtigt højere, og han løb tør for runde tuber, så vi åbnede kassen med tillægsdelene. Heri fandt han dele, så han kunne udvide kreationen med lodrette dele. Hurtigt blev tårnet udvidet til en olieplatform med flammer i både gul og orange.

Undervejs fik han bygget, hvad han selv beskrev som en rumraket, en tværfløjte samt en olieplatform. Han legede med sættet uafbrudt og med stor koncentration i 45 minutter, mens jeg fascineret iagttog hvordan hans fantasi udviklede fantastiske kreationer. Flere gange kom han med begejstrede udråb ”det er sjovt mor!” ”se hvad jeg kan bygge”, ”ej se nu blev det til en haj”.

En enkelt gang prøvede jeg at tage et af opgavekortene frem og vise ham, hvordan man kan bygge modeller ud fra beskrivelserne, men det havde ikke hans interesse, dertil var hans egen fantasileg for god.Det blev derfor mig, der ud fra opgavekortet, prøvede at bygge den omtalte fugl, som også er illustreret på forsiden af mellemdele æsken. På den ene side af kortet vises et billede af modellen, når den er færdigbygget hvilke dele der skal bruges, mens der på den anden side er en simpel og konkret opstilling i 6 trin med, hvordan modellen bygges. Der kan bygges 12 forskellige modeller ud af mellemsættet, og der medfølger derfor 12 individuelle opgavekort, så 12 børn vil kunne bygge samtidig, hvis det er ud fra opgavekortene.

Sættet vil derfor egne sig godt til institutionsbrug. Det er meget let og tydeligt at bygge ud fra opgavekortene. Kortene er desuden angivet med sværhedsgrad. Det er min overbevisning, at det vil være let for børn ned til 3 år og opefter at gå til. Der er ingen mindre dele, så man skal ikke være bange, hvis mindre søskende også leger med. Det er væsentlig lettere at samle Labolud end Lego junior, så det kan være en super fin måde at sidde sammen og øve at bygge ud fra en instruktion på. Det er i hvert fald noget, vi fremover vil sidde og hygge os sammen med, men pt. har Magnus nok i til at bygge løs ud fra sin egen fantasi og kreativitet.

Sættet er virkelig fint og fordrer til at lave fantastiske kreationer. Samlebrikkerne sidder ikke hårdere fast end, at børnene selv kan sætte dem i og endda selv løsne dem. Det gør samtidig, at kreationerne ikke er så hårdfaste at flytte, så jeg vil anbefale, at man anvender et samlegitter til bunden af konstruktionen, men de kan sagtens udelades. Samlebrikken som kobler delene sammen har tre dobbeltsidede fastgørelsespunkter, som giver børnene mulighed for at skabe et væld af kombinationer både lodret og vandret, så de kreative modeller kan blive i 3D.

Labolud samlesættene er virkelig fine. De indeholder byggedele i forskellige former og farver, så de indbyder til fantasi og leg på tværs af køn og alder. Derudover er der sjove former, såsom øjne, hajfinner, propeller og ild, der gør legen endnu sjovere.

Magnus har på eget initiativ taget sættet frem flere gange, og hver gang fordrer det hans fantasi og byggetrang. Det er virkelig sjovt at iagttage, hvordan byggedelene kan blive til de mest fantastiske kreationer.

Mellemsættet indeholder:
275 dele i plast (18 former i 1, 2 eller 3 farver)
12 dobbeltsidede opgavekort med fokus på dyr og natur

Mellemsættet ekstra indeholder:
135 dele i plast (18 former i 1,2 eller 3 farver)Ved at tilkøbe ekstrasættet har op til fire børn mulighed for at lave de samme figurer på opgavekortene.

Alder

De testede byggesæt er angivet til 4-5 år og med 1-12 deltagere.

Anbefaling

Labolud er virkelig et fantastisk byggesæt som giver anledning til en masse kreativ leg ud fra børnenes egen fantasi. Sættet er let at bygge med og indbydende med sine børnevenlige farver. Sættene fås i flere forskellige udgaver fra det første skridt fra 3 år, mellemsættet med blomster og natur som vi testede og til det mere avancerede byggesæt med maskiner og køretøjer, som vil være perfekt til drenge og som allerede er et stort ønske på Magnus’ ønskeliste.

Labolud sættene er udarbejdet i samarbejde med 20 børnehaver. Det er befriende, at børnene selv kan kombinere samlebrikker og samledele uden forældrenes indblanding, og det er så fedt, at børnene kan vælge, om de vil lege løs ud fra egen fantasi eller om de ønsker at bygge ud fra en af de vejledende instruktioner. Sættene samt samlegitrene fremstår desuden i god og holdbar institutionskvalitet. Labolud byggesættene fremstår æstetiske, solide og innovative og giver grobund for mange timers kreativ leg i fantasiens verden. Sættene har vores største anbefaling. 

Labolud fra franske Nathan 

Alt er muligt med dette byggesæt! Byg dyr, planter, huse, maskiner og køretøjer, simple eller i 3D. Med de originale sjove byggedele fra LABOLUD får børnene lov til at bruge deres fantasi når de bygger!

Med LABOLUD i hjemmet får barnet et helt nyt byggesystem, der er attraktivt, solidt, alsidigt og let at lege med. LABOLUD serien byder på hele 20 forskellige former i 6 forskellige farver, plus et smart samlegitter, der danner grundlag for barnets spændende kreationer.Labolud er produceret af franske Nathan, som i over 130 år har produceret legetøj og spil til børnehaver og skoler. Kvaliteten af deres produkter er høj og kan holde til mange børns brug i institutioner.

Labolud byggesættene er udarbejdet i samarbejde med børnehaver og dermed målrettet børn i denne alder. Delene samles med en samlebrik, som med tre dobbeltsidede fastgørelsespunkter, giver børnene mulighed for at skabe et væld af kombinationer.  

Ved at bygge for børn mulighed for at udvikle flere færdigheder, der er nyttige til læring: motorik, koncentration og kreativitet.

- Lone Deleuran 

Læs også anmeldelsen af Hubelino Kuglebane 

Læs også anmeldelsen af Polydron Magnetisk Hjulsæt 

Læs også anmeldelsen af Polydron KingerMag

 

 

Anmeldelse af legetøjLabolud

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris799,95 kr
På lager
Se varen