Polydron KinderMag anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1 år | Mærke: Polydron | Serie: Translucent KinderMag | Mål: Hver figur måler 7 x 7 cm | Antal: 1 kasse á 96 dele 

"Når man nævner magnetisk legetøj, så vil mange småbørnsforældre straks udtrykke deres bekymring og frygt for, at magneterne kommer i munden på barnet. Men Polydron KinderMag er et sæt, specielt udviklet til de yngste børn og lige netop derfor kan de garantere, at magneterne ikke kan komme fri. De er sikkert forseglet inde i brikkerne. De tykke og holdbare brikker er alle transparente i seks forskellige farver. Det at brikkerne er i transparente farver gør, at byggerierne kan blive endnu flottere når lyset skinner igennem brikkerne. Dette giver et unikt farvespil på gulvet eller i det rum børnene bygger i" 

En anmeldelse af Polydron KinderMag 

Min yngste søn Valdemar er lige fyldt 1 år. Han er meget nysgerrig og vil rigtig gerne lege med de ting, som storebror Villads på 3 år leger med. Men ofte må Valdemar af sikkerhedsmæssige årsager ikke lege med de ting, som Villads leger med. 

 


Med de transparente Polydron KinderMag har vi fundet en aktivitet, som fanger interessen hos begge drenge og selvom det er magnetbrikker, henvender dette sæt sig også til de mindste børn, allerede fra 12 måneder og opefter.

 

Det nyder lille Valdemar godt af og han kan interesseret lege og blive præsenteret for magnetisme og forskellige former og farver, hvilken er en sjov måde at stimulere sanserne og udviklingen på.

 

 

De mange brikker er nemme for de små barnehænder at løfte og håndtere og sættet indeholder ingen små dele, som de kan få galt i halsen. Brikkerne har heller ingen skarpe hjørner og kanter, som børnene kan komme til skade på. 

 

Når man nævner magnetisk legetøj, så vil mange småbørnsforældre straks udtrykke deres bekymring og frygt for, at magneterne kommer i munden på barnet. Men Polydron KinderMag er et sæt, specielt udviklet til de yngste børn og lige netop derfor kan de garantere, at magneterne ikke kan komme fri. De er sikkert forseglet inde i brikkerne. 

 

 

De tykke og holdbare brikker er alle transparente i seks forskellige farver.

Det at brikkerne er i transparente farver gør, at byggerierne kan blive endnu flottere når lyset skinner igennem brikkerne. Dette giver et unikt farvespil på gulvet eller i det rum børnene bygger i. 

 

 

Styrker og stimulerer børnenes udvikling og sanser 


Det spændende magnetiske KinderMag sæt fra Polydron er designet til, at hjælpe børnene med, at udvikle og stimulere deres finmotoriske færdigheder, form- og farvegenkendelse, hånd-øje-koordination, nysgerrighed, kreativitet, fantasi, koncentration, fokus, selvstændighed og årsag/virkning. 

Den visuelle sans/synssansen.

Den visuelle sans stimuleres eksempelvis via lys, farver, billeder, tekst og meget meget mere. 

Det store magnetiske Polydron sæt til de mindste er fyldt med flotte farver, former og et utal af byggemuligheder for både store og små. 

Den taktile sans/følesansen.

Følesansen stimuleres eksempelvis ved, at huden kommer i kontakt med forskellige ting. 

Følesansen registrerer teksturer, strukturer, tryk, temperaturer og meget mere. 

Vi kan reagere meget forskelligt på stimulering af følesansen, alt efter alder. Det er derfor både vigtigt og lærerigt for udviklingen, at lade børn ”mærke på verden”.

I legen med det store transparente Polydron KinderMag, bliver mine to små drenge eksempelvis præsenteret for magnetisme og forskellige former, hvilken er en sjov måde, at stimulere følesansen på. 

Den proprioceptive sans/muskel- ledsansen.

Muskel- ledsansen er en utrolig vigtig sans, da det er denne sans, som opfatter kroppen position, bevægelser, tyngdekraft og vægt. 

Muskel-ledsansen gør det muligt for os at fornemme, hvilken stilling de forskellige kropsdele er i, uden at vi behøver se på kroppen.

Når Villads på 3 år og Valdemar på 1 år kravler rundt på gulvet og leger med det magnetiske sæt, når de står ved sofabordet og på skift sætter sig på hug og rejser sig op igen, eller hver gang brikkerne skal samles op fra gulvet for at bygge en konstruktion på bordet , så vil muskel- ledsansen eksempelvis blive stimuleret og styrket.

For store og små  

Valdemar som kun lige er fyldt 1 år, kan selvfølgelig ikke bygge så store og flotte byggerier, som storebror Villads kan. Men det er heldigvis heller ikke det, som det handler om.

For Valdemar handler det mere om, at løfte brikkerne og undersøge dem med hænderne og mærke hvordan magneternes tiltrækningskraft hjælper ham med, at sætte brikkerne sammen.

Brikkerne er lette og ligger godt i hånden på ham, hvilket også er med til, at give ham en god oplevelse med sættet. Med dette unikke sæt, er han med i byggeriet og skal ikke blot sidde på sidelinjen og observere, hvordan storebror laver det ene flotte byggeri efter det andet. - Nej, med dette sæt, kan Valdemar selv sidde og bygge og lære.

I legen vil han ikke blot være godt underholdt og nyde legen og de mange byggemuligheder, når han sætter brikkerne sammen på kryds og tværs, han vil også styrke og stimulere sin hånd-øje-koordination, finmotorikken, form- og farvegenkendelsen og kreativiteten.  

Villads som er 3 år gammel, leger helt anderledes end Valdemar med de mange magnetiske brikker fra Polydron. Han bygger forskellige konstruktioner ud fra hvilke legeideer han har.

Det kan være alt fra at bygge en garage til sine biler, et større parkeringshus, et højhus, til at han bygger indhegninger til vilde dyr. På den måde bliver byggerierne og konstruktionerne en del af de mange rollelege og kreativiteten får på den måde frit spil.

Villads har andre læringsmuligheder med sættet end Valdemar. Med Villads kan vi også øve tal, former og farver. Villads kan sortere brikkerne ud fra farver eller former og derefter tælle, hvor mange der er i hver bunke. 

Vi kan tale om diverse former og sammen lave figurer i både 2D og 3D, ikke nok med det kan Villads også være med til, at måle byggerierne.  

Når Villads og Valdemar leger sammen med de transparente Polydron KinderMag, ses det tydeligt, at Villads er den “store”, han vil gerne lære lillebror Valdemar, hvordan han skal bygge forskellige ting og Valdemar nyder, at få lov til at lege, udforske og lære med de mange magnetiske brikker. 

Valdemar er 1 år og ny i den magnetiske legeverden, men på ingen måde uinteresseret, han er derimod meget interesseret og motiveret for, at lykkes med at samle. 

Heldigvis er sættet robust og holder til, at de yngre børn leger, kaster og vælter de mange brikker. Når drengene bygger og Valdemar i forsøget på at bygge videre, kommer til at vælte hele byggeriet, så sker der ikke andet end at brikkerne ligger ud over det hele og drengene griner.

Brikkerne går ikke i stykker og vi har ikke oplevet, at de laver mærker på gulvet. Et andet plus er, at det ikke gør ondt, at blive ramt af brikkerne når byggerierne vælter. Herhjemme vælter Valdemars byggerier ofte, ikke blot fordi han lige skal lære at bygge, men også fordi det er sjovt, at vælte det.  

Vi har sammen bygget store kunstværker og placeret dem foran terrassedøren, på den måde kunne drengene se, hvordan lyset og solens stråler ændrede brikkernes farver og fik brikkerne til, at lyse op. 

Villads har et ønske om, at vi laver et flot byggeri, som kan stå i vindueskarmen på hans værelse, så det skal vi i gang med nu. Alt imens Valdemar øver sig i, at bygge højere og større. 

Et rigtig fint sæt, fuld af gode muligheder for kombineret leg og læring.

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af Mine første Polydroner

Læs også anmeldelsen af Polydron FrameWork 

Læs også anmeldelsen af Polydron Magnetic

 

 

 

 

Anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen