Polydron FrameWork anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Serie: Polydron FrameWorks | Materiale: ABS plast | Indhold: 1 kasse med 460 dele.

"Sættet indbyder til kreativ leg og masser af læring og efter min mening, er det vejen frem. Når børn har det sjovt og er motiveret for at lære, så lærer de helt automatisk mere og på den måde husker de også bedre det de har lært. Efter at have brugt rigtig meget tid på at bygge, regne og konstruere alle mulige sjove og kreative ting, så er min mening det samme som da jeg var barn. Nemlig at Polydron er helt fantastisk og stadig et kæmpe hit..."

En anmeldelse af det store Polydron Framework sæt med 460 dele.

Vores familie har fået lov til at teste og anmelde det store Polydron FrameWork Multi Pack sæt. Min store søn Marcus på 15 år og jeg har derfor set nærmere på sættet.

Jeg var spændt på at modtage det store sæt, for jeg kan huske at vi brugte Polydron rigtig meget, da jeg gik i folkeskole, især i matematiktimerne.

Det kan muligvis bære en del af æren for, at jeg elskede matematik og at det uden tvivl var det fag, jeg klarede mig bedst i.

Med dette sæt, håber jeg derfor bl.a. på at kunne vække Marcus’ manglende interesse for matematik, former og figurer.

Polydron er geniale til at lære matematik

Polydron er geniale til at lære matematik, de kan bruges til at tydeliggøre forskellige regneopgaver, så opgaven er lettere at forstå.

Med de mange brikker i forskellige former, er det oplagt at konstruere forskellige figurer eller bygninger i både 2D og 3D.

De mange konstruktioner kan bl.a. bruges til at udregne rumfang, altså udregne hvor meget de forskellige figurer kan indeholde.

Man kan også udregne areal og omkreds eller måle vinkler.

Der er virkelig mange forskellige muligheder for lærerige opgaver med dette sæt.

Ved de lidt yngre søskende, som ikke har kræfter til at samle brikkerne selv, men som alligevel er interesseret og nysgerrige, der kan sættet bruges til bl.a. at snakke farver og former. Man kan også træne talrækken og øve plus, minus eller gange stykker med Polydron brikkerne.

Mere om det store Polydron FrameWork sæt

Polydron FrameWork multi sættet ankom i en stor rød plastikkasse med et gennemsigtigt låg, så de mange brikker nemt kan opbevares deri, når de ikke er i brug.

Sættet indeholder:

  • 160 ligesidede trekanter
  • 40 ligebenede trekanter
  • 80 retvinklede trekanter
  • 20 ligesidede trekanter med kvadratrod 2
  • 80 kvadrater
  • 20 rektangler
  • 40 femkanter
  • 20 sekskanter
  • 1 plastikkasse til opbevaring
  • 1 idéhæfte

Sættet kan nemt rengøres, dette kan gøres ved at vaske dem i opvaskemaskinen ved højest 70 grader.

Geometriske konstruktionsformer

Polydron er den førende leverandør af geometriske konstruktionsformer til skoler og institutioner, rundt om i hele verden.

Dette Polydron sæt passer perfekt sammen med de almindelige Polydron fra basis sættene.

Polydronerne fra Basis sættene, består af brikker der er lukket, i modsætning til det sæt som vi tester, hvor det er ene rammer som man kan se igennem.

Hvis man ønsker at bygge en lukket figur, hvor det kun er toppen man kan se ned igennem eller hvis man vil bygge en bygning, hvor det kun er vinduerne man skal kunne se ind af, så vil det være helt perfekt at kombinere disse sæt.

Basis sættene er følgende sæt:

Varenummer: 707012 - Original Polydron Basissæt med 184 dele

Varenummer: 707014 - Original Translucent Polydron Basissæt

Historien bag Polydron mærket

Polydron blev skabt i 1970’erne. Dengang sad englænderen Edward Harvey og fumlede med at lave små firkanter og trekanter, der kunne sættes sammen og skilles ad igen og igen.

Han havde ingen idé om, at Polydron 50 år senere ville være et verdensomspændende mærke og et meget populært sæt legetøj.

I dag findes der rigtig mange forskellige former, størrelser, materialer og farver indenfor Polydron mærket.

Polydronerne bliver fremstillet af kvalitets ABS-plast og er derfor meget holdbart, hvilket gør at de mange brikker sagtens kan bruges både indenfor og udenfor.

Kvalitet og sikkerhed

Polydron er meget stolte af deres fremragende sikkerhedsrekord. De har strenge kvalitetsstandarder og Polydron er ISO9001-2015 registreret.

Alle deres produkter er uafhængigt testet til: EN71, ASTM American og AS / NZ sikkerhedsstandarder.

Alle deres produkter er også CE-mærket.

Det er ikke sikkert, at navnet Polydron lige siger folk noget, men så snart man ser nogle af produkterne, så vil de fleste straks genkende dem fra enten skole eller fra fritidsordningen. Jeg tror de fleste af os har prøvet at lege med disse brikker, da vi var børn.

Det store FrameWork sæt henvender sig til børn fra ca 6 år, da de yngre børn vil have for svært ved at samle brikkerne selv.

Bruges også i gymnasiet

Polydron brikkerne bliver ikke kun brugt i de mindre klasser i skolen, men de bliver også brugt på gymnasier, universiteter og lignende institutioner.

Da det store sæt indeholder hele 460 dele, så er sættet en rigtig god størrelse til skolebrug, da der er nok til at hele klassen kan bygge konstruktioner.

Når man bygger med dette Polydron sæt, lige meget om man er ung eller gammel, så vil man styrke finmotorikken, koncentration, logisk tænkning, problemløsning og observation.

Derudover vil man, alt efter hvad man bygger, også styrke fantasien og kreativiteten.

Polydron FrameWork multi pack sættet, består af ene rammer, der er derfor luft inde i hver brik. På den måde kan man se ind i formen/figuren som man bygger og på den måde udforske rummet inden i.

Sættet har 8 forskellige former brikker, som er opdelt i 4 forskellige farver, rød, blå, grøn og gul.

Vores erfaringer med Polydron FrameWork

Marcus og jeg har brugt mange timer på dette sæt. Vi har prøvet at bygge et utal af forskellige former, pyramider og kreative konstruktioner i forskellige størrelser.

Det fungerer fint med at sætte brikkerne sammen. Marcus syntes, det var besværligt i starten, men da han faldt teknikken, så gik det bare derud af uden problemer.

Det er super nemt, at skille brikkerne af igen eller at fjerne brikker midt i det hele, for at bygge noget andet eller sætte nogle dele sammen på en anden måde.

Selvom sættet består af helt tynde rammer, så er de mere holdbare end de ser ud til. Man kan sagtens bygge noget højt i flere etager, vi har bl.a. bygget nogle tårne med en hængebro imellem, det holdt rigtig fint, de gik ikke fra hinanden og væltede heller ikke.

Marcus har været meget interesseret i at prøve at bygge forskellige 3D konstruktioner ud fra sin fantasi.

Vi har selvfølgelig også prøvet at bygge nogle af de mange forskellige former ud fra idé hæftet, der var med i kassen.

Nogle af tegningerne i hæftet er figurer, som er bygget af en blanding af Basis og FrameWork brikkerne. Men hvis man ikke har begge sæt, så kan man stadig bygge figurerne med det sæt man har.

Efter at have brugt rigtig meget tid på at bygge, regne og konstruere alle mulige sjove og kreative ting, så er min mening det samme som da jeg var barn....

Nemlig at Polydron er helt fantastisk og stadig et kæmpe hit.

Sættet indbyder til kreativ leg og masser af læring og efter min mening, er det vejen frem. Når børn har det sjovt og er motiveret for at lære, så lærer de helt automatisk mere og på den måde husker de også bedre det de har lært.

Jeg vil derfor uden tvivl anbefale andre at købe dette Polydron sæt, det er virkelig pengene værd! Rigtig god fornøjelse!

- Carina Lund

https://youtu.be/zzP-db-75jU
Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen