Ticket To Ride: Europe anmeldelse

Alder: Fra 8 år + | Spilletid: Ca. 45 - 85 min. | For 2 - 5 deltagere

"Som et lille fif kan vi med vores erfaring sige, at det jo selvfølgelig altid er en fordel at have mange ruter, hvis man kan få dem gjort færdigt. Det er nemlig sådan, at når spillet slutter, så tæller fuldendte ruter som plus point, men hvis man sidder med mange ruter på hånden, som ikke er komplette, så tæller det som minus point..."

Så kører toget rundt i Europa

Allerede første gang jeg prøvede Ticket to Ride var jeg helt solgt, og har lige siden altid ævlet om, hvor godt spillet var. Derfor var det eneste rigtige at introducere spillet herhjemme, så vi kunne bygge togbaner i stride strømme! Heldigvis, så er Stine også meget begrejstret for spillet, så det bliver til en del aftener med planlægning af togruter over hele Europa.

Spillet kommer fra Days of Wonder og siden den første udgivelse af originalen Ticket to Ride, som handlede om at bygge togruter i USA, så er spilserien blevet udviklet til at indeholde efterhånden så mange varianter, at det er svært at skabe sig det totale overblik. Vi har været så heldige at få fingrene i Europe versionen!

Genremæssigt er det lidt i stil med eksempelvis det klassiske Catan.

Udpakning af spillet

Spillet indeholder 1 spillebræt, 240 togvogne af plastic, 15 togstationer i plastic, 5 pointmarkører og i alt 158 spillekort - heraf 110 togvognskort, 40 almindelige rutekort, 6 lange rutekort, 1 bonuskort for længste strækning og 1 kort der viser hvordan man får point.

Herudover medfølger der en regelmanual, som meget grundigt beskriver de relativt mange regler der er i spillet - det skal dog siges, at selvom der er ret mange ting at sætte sig ind i første gang man giver sig i kast med Ticket to Ride, så er spillet som sådan ikke kompliceret og man kan sagtens være med på lige vilkår som nybegynder mod erfarne spillere. Dette er også et stort plus i min bog!

Alle tingene er af rigtig fin kvalitet og med fine detaljer og farver. Faktisk er spillet meget flot og selve spillepladen er også et fint kort - hvis man ser bort fra alle de ruter der er der på! :)

Reglerne og spillets gang

Kort fortalt, så kan man være 2-5 spillere og officielt skriver Days of Wonder, at spillet varer fra 30-60 minutter, men jeg vil nu mere mene at det er fra 45 - 85 minutter. De anbefaler at man skal være fra 8 år og opefter (hvis man har yngre børn, så findes der også diverse børneudgaver).

Det overordnede formål med spillet er, at man skal få det højeste antal point når spillet slutter - hvordan det slutter, det kommer vi til. Vi starter nemlig med hvordan spillet starter. Spillet starter med at alle spillere får nogle af de såkaldte “togvognskort” som er i forskellige farver og som man benytter til at lave togstrækninger med.

Herudover starter man med en række “rutekort”, som er de indlagte missioner, der er i spillet og som er med til at give point, når spillet er færdigt. Èn af de ting der virkelig fanger mig ved spillet er, at udover man selvfølgelig spiller mod de andre spillere, så tester man også lidt sig selv i forhold til, hvor mange rutekort man vælger. Vælger man mange forskellige ruter, kan man godt argumentere for, at man øger sværhedsgraden for sig selv, og det giver lige spillet en ekstra dimension.

Spillet forløber således, at man i hver runde skal vælge om man vil lave nye ruter, trække rutekort eller trække nye togvognskort. Dermed skal man også hele tiden forholde sig til om man satser på at få færdigbygget en rute, eller om man planlægger at skulle have fingrene i nogle nye ruter.

Hvordan slutter det mon?

Som et lille fif kan vi med vores erfaring sige, at det jo selvfølgelig altid er en fordel at have mange ruter, hvis man kan få dem gjort færdigt. Det er nemlig sådan, at når spillet slutter, så tæller fuldendte ruter som plus point, men hvis man sidder med mange ruter på hånden, som ikke er komplette, så tæller det som minus point. Det kan derfor også være en fordel at have mange ruter, der ligger i det samme område :)

Når man engang når til spillets afslutning, som kommer når én spiller ikke har flere togvogne tilbage, så skal bodet gøres op. Og også her er der en del spændning, fordi man ikke ved, hvor mange fuldendte ruter de andre spillere sidder med - her har vi i hvert fald herhjemme oplevet nogle gange, at man sidder med tanken om, at man er en sikker vinder, indtil det viser sig, at de andre spillere har fuldendt alle deres ruter og ikke sidder med andre på hånden - ØV!

Alt i alt, så er Ticket to Ride simpelthen et fantastisk brætspil - og som nævnt først i anmeldelsen, så har Stine herhjemme også taget det til sig med kyshånd.

- Anders Østergaard.

* Se hele udvalget af Ticket To Ride spil på Legebyen.dk

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride: USA

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride: De Nordiske Lande

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride: First Journey

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDays of wonder

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen