Labyrinth spilanmeldelse

Alder: Fra 8 år + | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | For 1 - 4 spillere

"Labyrinth er stadig et fantastisk spil og er bestemt et spil for både store og små! Det er enkelt og nemt at forstå, så det er bare om at komme i gang med at spille med dem man holder af at spille spil med..."

Spillets indhold

Labyrinth spillet indeholder 1 spilleplade, 34 labyrintkort, 24 hemmelighedskort og 4 spillefigurer. Sværhedsgraden vil jeg definere som "Let". Det er en rigtig klassiker du finder i denne æske.

*) Labyrinth spillet blev i 2020 kåret til Årets Familiespil af Index Retail, som baserer kåringen på salgstal, samt stemmer fra udvalgte testfamilier.

Spillereglerne

Reglerne består af et lille hæfte og det tager mindre end 5 minutter at læse dem. Sværhedsgraden er let (fra 8 år), hvor alle kan være med. Reglerne er let at læse.

Sådan spiller du spillet

Det er alle mod alle. Spillet går i al sin enkelthed ud på at gå på opdagelse i den fortryllede labyrint.

Alle labyrintkortene blandes og de lægges på de frie felter på spillepladen. De placeres tilfældigt, så der dannes et tilfældigt mønster af labyrintgange. Når alle labyrintkortene er lagt på pladen vil der være 1 kort til overs. Det bruges i løbet af spillet til at flytte labyrintgangene med.

Hernæst blandes og fordeles de 24 hemmelighedskort, så der er lige mange kort til hver spiller. De skal ligge med bagsiden opad i en bunke foran dig.

Hver spiller vælger den farve de ønsker som spillefigur og placerer denne ved det hjørnefelt som har samme farve. Og så er du klar til at spille!

Spillerne bliver enige om, hvem der starter spillet og så går spillet sin gang med urets retning. Den første spiller trækker det øverste hemmelighedskort fra sin egen bunke, ser på det og ligger det ned foran sig – stadig med bagsiden opad. Nu skal spilleren forsøge at nå sit mål som er den ting eller væsen som er på kortet.

Det betyder at spilleren nu skal skubbe med det labyrintkort, som var til overs, ind på spillepladen fra siden. Derved falder der et nyt labyrintkort ud af spillepladen. Når spilleren skubber labyrintkortet ud, må spilleren nu flytte sin spillefigur så langt han/hun kan for at nå sin ting/væsen. Dette er valgfrit. Spilleren behøver ikke at flytte sin spillefigur. Man skal altid først skubbe labyrinten, også selvom man kunne nå målet, uden at ændre labyrinten.

Når det er den næste spillers tur med det nye labyrintkort, så må spilleren altså ikke skubbe i den retning, hvor kortet lige kom fra.

OBS! Hvis en spillefigur – spillerens egen eller en modstanders spillefigur – bliver skubbet ud af spillepladen med et labyrintkort, så flyttes spillerfiguren hen på modsatte side, dvs. på den labyrintbrik, der netop er skubbet ind. Dette gælder ikke for et træk for den pågældende spiller.

Når en spiller har nået sit første hemmelighedskort, trækkes der et nyt fra bunken og spilleren skal igen forsøge at finde den ting eller væsen som er på kortet. Sådan fortsætter spiller indtil ens bunke er tom.

Sådan vinder du Labyrinth

Når en spiller har afsløret alle sine hemmelighedskort, skal han/hun nu have flyttet sin spillefigur tilbage til sit startfelt i hjørnet, tilsvarende den farve ens spillefigur er. Det er altså den spiller som først får sin spillefigur tilbage til sit startfelt, der vinder. Ganske enkelt!

Hvad synes jeg om spillet?

Labyrinth er et nostalgisk spil for mig. Jeg husker tydeligt, hvor mange timer, jeg brugte på at spille spillet, da jeg gik i SFO som barn. Det er ikke blevet mindre kedeligt med årene – tværtimod.

I dag som voksen er det stadig et sjovt spil at spille, især, når jeg og mine venner går så meget op i spillet, at der nærmest går sport i den. Som voksen er man blevet mere taktisk og ikke nok med, at man selvfølgelig gerne vil finde alle tingene og i mål, så gør man også lige den ekstra indsats for, at ens modspillere ikke skal nå i mål før en selv.

Derfor kan et enkelt spil Labyrinth sagtens tage en time, når fire voksne vil vinde lige meget og går så meget om i det. Labyrinth er stadig et fantastisk spil og er bestemt et spil for både store og små! Det er enkelt og nemt at forstå, så det er bare om at komme i gang med at spille med dem man holder af at spille spil med.

- Christina Zamora Bugge

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRavensburger

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen