4 På Stribe spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år + | Spilletid: 5 - 15 min. | For præcis 2 spillere.

"Vi synes, det er et billigt, hurtigt og fint spil at have i sin spilsamling. Det er hurtigt at tage frem, hurtigt at stille op, og hurtigt at spille. Det kan være et rigtigt fint spil til børn, der måske lige er startet i skole eller er i slutningen af deres børnehavetid..."

Også sjovt i vores barndom

Vi har mange spil herhjemme. Mange af dem komplicerede hel-aftensspil, som kræver lidt ekstra. Derfor var det sjovt at modtage ”4 på stribe”, som vi også kender fra vores barndom. På spilleæsken står der, at spillet kun tager 15 minutter. Det er et familiespil, som kan spilles af to personer, og børn helt ned til 3 år skulle kunne spille med. Så vi glædede os til at komme i gang.

Spillet er nemt at pakke ud. Det indeholder en ”spilleplade” af plastik, samt 21 gule og 21 røde små runde plastikbrikker. Det er dog sværere at få selve pladen op at stå, og da min 3-årige søn forsøger, ender den desværre også med at knække. Den virker ikke så robust, og man skal vist lige lære, hvordan den bedst sættes fast. På trods af et knækket hjørne virker den stadig og kan stå oprejst, så nu er vi faktisk klar til at spille.

4 på stribe – men hvordan er det nu lige?

Lige som vi husker det, er 4 på stribe et relativt let tilgængeligt spil uden for mange regler. Det gælder om at få fire af sine egne flade plastikbrikker til at være på stribe, enten horisontalt eller vertikalt. Dermed bliver spillets formål både at få sine egne brikker på én stribe, men også at blokere sin modstander, så han ikke får 4 på stribe. Når én af spillerne har fået 4 på stribe, er spillet slut. Hvis pladen bliver fyldt op med brikker, uden en spiller vinder, må man forsøge forfra.

Så spillets regler er altså rimelig enkle. Alligevel skulle det vise sig at volde lidt problemer, da jeg forsøgte at spille spillet med min 3-årige søn.

Strategisk tænkning

Da vi så småt begynder, kan jeg mærke, min søn ikke helt har fanget, hvad formålet helt er. Så derfor tager vi reglerne et par gange og igen løbende, mens vi spiller spillet.

Da han forstår, han skal have 4 på stribe, kan han dog ikke helt se meningen med, at jeg blokerer hans stribe, så han ikke kan vinde.

Derudover gør jeg ham flere gange opmærksom på, at jeg er ved at få 4 på stribe, hvis han også vil stoppe mig fra at vinde.

Det er tydeligvis en udfordring for ham, at han ikke bare skal koncentrere sig om sit eget spil og vinde på den måde, men også skal koncentrere sig om at afholde mig fra at vinde.

Den strategiske tænkning virker også, trods spillets enkle regler, til at være for lidt større børn, som har udviklet en forståelse for strategi og hensigter.

Vores oplevelse med spillet

Vi synes, det er et billigt, hurtigt og fint spil at have i sin spilsamling. Det er hurtigt at tage frem, hurtigt at stille op, og hurtigt at spille. Det kan være et rigtigt fint spil til børn, der måske lige er startet i skole eller er i slutningen af deres børnehavetid.

Selvom reglerne i 4 på stribe er meget enkle, så var strategi-delen alligevel for kompliceret for en 3-årig dreng. Spillets kvalitet var heller ikke så høj, men når man kigger på prisen, får man et super fint spil til billige penge, som kan underholde familien, når der lige er lidt tid til et kort sjovt spil.

- Christian Hjortdal

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGa-toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen