VIGA Balancespil anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Spilletid: Ca. 5-10 min. | For 1 - 2 spillere

"På ruten gælder det om at holde hænderne stille, hovedet koldt og tungen lige i munden, for vejen er snoet og aldrig har vi set en vej med så mange huller... Falder kuglen i et af hullerne, er det op i bilen igen og ud på den svære rute på ny..."

Vi har i løbet af efteråret fået lov til at teste, lege med og udfordre os selv med Balancespillet fra VIGA og selvom vi har haft det på børneværelset i snart 5 måneder, så finder vi det ofte stadig frem og leger med.

VIGA

VIGA er blandet andet kendt for at producere og udvikle kvalitets legetøj, gåvogne, legekøkkener og spil. VIGA producerer kvalitets legetøj med høj sikkerhed og i en usædvanlig god kvalitet.

Prisen på deres ting er rimelig fair og her fåes der meget for pengene.

Mange af VIGAs produkter er lavet i træ med et lækkert design, god kvalitet og er sjældent til at slide op. Det ikke uden grund af VIGAs produkter er meget populære.

Om balancespillet

Spillet måler 34 cm. i højden, 25,5 cm. i bredden og så er det 17 cm. dybt.

Der medfølger 1 metalkugle.

Spillet anbefales fra 3 år +

Balancespillet fra VIGA er lavet i træ, det er meget fint udført med sans for detaljerne.

Farverne er rolige og passer meget fint til resten af designet.

Spillet går ud på, at få sin bil med kuglen i midten, fra start til målet via landevejen.

På ruten gælder det om at holde hænderne stille, hovedet koldt og tungen lige i munden, for vejen er snoet og aldrig har vi set en vej med så mange huller... Falder kuglen i et af hullerne, er det op i bilen igen og ud på den svære rute på ny.

Vores erfaringer

Spillet er relativt svært, det kræver en veludviklet øje-hånd koordination, en rolig hånd, koncentration og en stor bunke tålmodighed.

Selv om spillet er forholdsvis svært, har vi også erfaret at øvelse gør mester, fordi man vil opleve en del gange, at tabe kuglen i en af de mange huller i vejen.

Vores datter på 4 år, sætter sig tit og ofte med balancespillet, efter en dag med mange gøremål og bare prøver, prøver og prøver igen, lige indtil det lykkes. Til gengæld vil glæden igen ende tage, når det endelig lykkes, at komme igennem ruten, med de mange huller i vejen. Selv om det er svært, er det hyggeligt at udfordre sig selv eller hinanden i balancespillet.

Jeg mener, at anbefalingen på 3 år + er helt fin, fordi i det i den alder er rigtig godt at erfare, at nogle ting ikke kommer af sig selv, det kræver udholdenhed og øvelse.

Der er rigtig mange børn, der bliver utrolig frustreret hver gang de taber i spil og i dette spil vil man tabe, men heldigvis kun til sig selv! Og det er vigtigt at opleve små nederlag til at starte med og lære at tackle dem.

Når børn lære at tackle de små nederlag ved at tabe i eksempelvis spil, så bygger de oven på tidligere erfaringer med at tabe og det ruster dem til de sværere spil, hvor det er muligt at tabe til de andre spillere.

Den eneste udfordring jeg kan se, ved at spillet er anbefalet fra 3 år, er at der kun medfølger 1 x metalkugle og at de mindre børn har det med at forlægge, glemme og smide ting væk.

Når det så er sagt, har spillet faktisk en smart detalje, som er en lille stofbund, hvor kuglen ryger ned i, når den falder igennem hullerne.

Udfordringer

Vi udfordrer ofte hinanden i perioder og selvom vi nu har haft spillet i 5 måneder, finder vi det stadigvæk ofte frem og hygger os med det.

Vi har tidligere testet BRIOs flipperspil, som anbefales fra 6 år og i forhold til det, er man ikke i tvivl om, at dette spil henvender sig til en langt yngre målgruppe.

Designet af Balancespillet fra VIGA er lang mere enkelt udført så de mindre børn, hurtigt fanger pointen med spillet og bare kan kaste sig ud idet.

Det at spillet er udført i træ, er en rigtig god overvejelse, når man laver spil og legetøj til mindre børn. Små børn kan ofte være hårde ved tingene fordi de, er så nysgerrige, eksperimenterende og undersøgende, så god kvalitet er vigtigt.

Vi er stadigvæk super glade for vores Balancespil fra VIGA som har fået en central plads på børneværelset i vores hjem.

- Tine Rasmussen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen