Svanemærket Sandsæt med 100 dele anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Producent: Dantoy | Materiale: Svanemærket plast | Farver: Rød / Gul / Blå / Grøn / Grå | Type: Sandkasselegetøj 

"Sættet henvender sig til børn fra 2 år og opefter, det er derfor min mellemste søn Villads på 4 år, som ser nærmere på dette sæt. Jeg kan dog tydeligt se, at lillebror Valdemar på 1,5 år også har stor glæde af at lege med de mange spændende dele i sættet. De yngre børn skal selvfølgelig bare lege under opsyn fra en voksen..."

Anmeldelse af sandsæt med 100 dele fra Dantoy

Vi har nydt, at se nærmere på dette kæmpe sandsæt med 100 dele fra det populære danske mærke dantoy.

Sættet indeholder hele 100 farverige og robuste dele, som indbyder til mange timers sjov og lærerig leg hele året rundt, for både børn og voksne.

 

Det store sandsæt ankom i en stor papkasse, hvor de mange dele var i farverne rød, gul, blå, grøn og grå.

Sandkassesættet henvender sig til børn fra 2 år og opefter, det er derfor min mellemste søn Villads på 4 år, som ser nærmere på dette sæt. Jeg kan dog tydeligt se, at lillebror Valdemar på 1,5 år også har stor glæde af at lege med de mange spændende dele i sættet. De yngre børn skal selvfølgelig bare lege under opsyn fra en voksen.

Det store sandkassesæt fra dantoy er oplagt til børnehaver, skoler, foreninger eller andre steder, hvor mange børn leger sammen og kan nyde godt af de mange dele. Men sættet kan selvfølgelig også bruges i privaten, hvor der er nok dele til, at hele familien og vennerne kan være med i legen.

Villads på 4 år elsker, at lege udenfor i den friske luft, han har nydt at bygge sandslot, med de mange dele. Han har gravet dybe huller i sandkassen på legepladsen, som han har fyldt med vand. Vandet sank dog hurtigt, men det betød intet for legen.

Villads er vant til, at lege i sandkasser og han er derfor lynhurtigt til at finde på gode ideer. Vi legede, at der var gemt en stor skat i sandkassen og gravearbejdet gik derfor hurtigt i gang, for at finde skatten. Der blev brugt sandbor, spande og diverse graveredskaber. Legen var i fuld gang og Villads og Valdemar var optaget af den gode leg i lang tid. 

Efter noget tid måtte de dog opgive og indse, at der nok ikke var en skjult skat gemt i sandkasse. 

Måske er der en skat under sandet på stranden til sommer. Hvem ved? De må afsted og undersøge det.

I vores have har vi også en almindelig lille sandkasse, her har drengene også hygget sig og brugt de forskellige legeredskaber. 

 

Skovle i to størrelser

Den store er god, når drengene står op og skal grave et stort hul og de mindre skovle er god til de mindre eller mere detaljeret graveprojekter.

Selvom Valdemar ikke er så gammel, kun 1,5 år så har den mindre skovl en fin størrelse til ham. Han kan nemt holde ved den og grave små huller i både jord og sand.

Med de mindre skovle, kan drengene også hjælpe mig med, at plante blomster i haven. Eller med at grave blomsterne op, hvis jeg lige ser væk et øjeblik. 😉

Skovlene vil uden tvivl også være et godt redskab til vinterlegen i sneen.

Selvom, at der om vinteren er koldt og mørkt, så betyder det heldigvis ikke, at man ikke kan lege udenfor.

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning. På med flyverdragten og vanterne og så kan legen gå i gang.

Det at lege og bevæge sig i sne, er motorisk udfordrende på grund af den modstand det giver. Det er lidt på samme måde, som hvis man går i sand eller vand. Derfor styrkes motorikken rigtig meget ved, at lege i sne. Desuden giver sneen en masse nye spændende muligheder for leg, lige fra at bygge sin egen kælkebakke, bygge en iglo, eller til, at bygge verdens sejeste snemand eller måske en rumraket af sne. Slip fantasien løs.

 

Håndgraver/sandgrabben

Sandgrabben er en af de nyere dele i Dantoy’s sandsæt. 

Dette nye redskab er et graveredskab, som kan udfordre og underholde både store og små.

Den nye gravemulighed er sjov at bruge på stranden eller i sandkassen, hvor den er god til, at grave dybe eller store huller og på samme tid styrker den drengenes motorik og graveteknik.

 

River i to størrelser

Sættet indeholder også river i to størrelser. Den store har på samme måde som skovlen et langt skaft, så børnene kan stå op og rive jorden eller sandet, uden at skulle bukke sig. 

Den lille rive er en klassisk lille rive, som er et must i alle sandsæt. 

River er en fast del af diverse sæt med sandlegetøj, og måske derfor er de nok det som drengene synes mindst om. Det er som om interessen for at rive i sandet eller jorden ikke er særlig stor.

Alle børn er forskellige, så jeg tænker da bestemt, at riverne vil være populære hos nogle børn. Der er to forskellige størrelser af river, en lille rive med kort skaft og en stor rive med langt skaft. Der er derfor muligheder for, at børnene kan bruge dem til forskellige ting, lige fra at rive i sandkassen eller på stranden, til at rive i jorden, når de hjælper mor og far med, at gøre haven sommerklar.

 

Sandruller/mønsterruller og multiskovl med rulle

Her har vi endnu en nyhed fra Dantoy. Denne nyhed er meget populær hos begge mine små drenge, som glædeligt bruger disse i legen. 

Mønsterrullerne fra Dantoy indeholder i dette sæt to forskellige design, en gul med potespor og en blå med vejstriber.

Villads er mest interesseret i den blå, som han kan bruge til, at lave en vejbane med striber.

Rullerne kan ikke blot skabe glæde udenfor i sne, jord og sand, men de kan også bruges indenfor i legen med maling eller modellervoks. 

Multiskovlen er en videreudvikling af mønsterrullen, den har skovl i den ene ende og en rulle i den anden - enten med potespor, vejstriber eller uden tryk. Villads og Valdemar er meget glade for denne multiskovl og jeg er glad for, at der er flere i sættet, så de ikke behøver at skændes om, at få lov til at bruge dem. 

De hygger sig virkelig, mens de trækker multiskovlen gennem sandoverfladen med skovlen først, som laver en glat bane efter sig, derefter er det tid til, at lave tryk med rullen med mønster. Med håndtaget i midten kan både skovl og rulle også bruges hver for sig, det er op til den individuelle.

 

Sandforme 

Sandforme er selvfølgelig også en del af det store sæt. Formene i sættet er i forskellige størrelser og forestiller dyr og transportmidler. Plus en form med udseende som en muresten, men den fortæller jeg om senere. 

Sandformene er nemme for begge drenge, at håndtere og formene kan uden problemer fyldes igen og igen, så sandkassen eller stranden til sidst er dækket af flotte sandfigurer.

Leg med sandforme er en god øvelse for børn, da de skal lære, at fylde formene med det “hårde” sand, trykke det ned i formen, vende den, banke figuren ud og tage formen forsigtigt af. Der er mange trin i denne aktivitet, som børnene skal igennem, men det skal nok lykkes og de vil hurtigt opleve at få en succesoplevelse, hvilket vil motivere dem til at lave endnu flere.

Formene kan ikke kun bruges i sandkassen og på stranden, de kan også bruges i jorden, i vand eller i sne, ja sågar kan man bruge dem som skabeloner når man tegner. Der er masser af kreative muligheder med de mange forme.

Udover de mange kreative muligheder, så er der også mange udviklingsmæssige muligheder ved at lege med formene.

Når drengene udfolder deres kreative evner og fantasifulde leg med sandformene vil de eksempelvis styrke og stimulere deres motorik, koncentration, hånd-øje-koordination, tålmodighed, fantasi, kreativitet og følesans.

Villads på 4 år har helt styr på at lave sandfigurer, han ved godt at han ikke kan bruge det øverste tørre sand for at lave figurerne. Han kan derfor hurtigt lave en masse fine figurer. Hvorimod Valdemar på 1,5 år, som ikke har leget med sand ret mange gange, han kan ikke lave sandfigurer endnu. Han øver sig stadig.

 

Murerske, murestens sandforme og sandbor

Perfekt kombination til den lille nysgerrige håndværker. Sandbor er en ny oplevelse for Villads, som aldrig har set eller prøvet sådan et før. 

Han viste ikke helt, hvad han skulle med det, men efter at have talt lidt om hvad det kan bruges til, så var den et hit. 

Sandboret er perfekt til, at lave et hul i sandkassen og på strandturen når der evt. skal laves hul til parasollen eller til et flag, eller hvad fantasien ellers kan finde på. 

Håndtaget er let at holde ved når de drejer boret rundt.  

Murerskeer er smartere og mere populære end først antaget. 

Da vi modtog sættet, undrede jeg mig lidt over, at Dantoy havde valgt at lave en murerske som en del af dette sæt, men efter at have prøvet sættet, så giver det rigtig god mening.

Murerskeerne er super gode, når man skal finpudse sine mesterværker, om så det er en sandfigur eller et sandslot.

Det er nemlig meget nemmere, at finpudse byggerierne med en murerske end med en skovl.

Villads bruger også en murerske til, at plane underlaget, inden han laver et sandslot eller andre ting.

De forskellige byggerier eller/og sandfigurer står bedre og mere stabilt, når underlaget er jævnt.

Dantoy’s murerskeer, vil også være gode om vinteren, hvis man har bygget en snemand og den skal finpudses.

Murerskeerne ligger godt i hånden hos både store og små, de er derfor nemme at anvende.

 

Spand og si

En spand og en si er et uundværligt redskab i et hjem med børn og i diverse institutioner og legepladser.

En spand kan bruges til rigtig mange forskellige sjove ting, det kan eksempelvis være når drengene skal bygge et sandslot. Vi har brugt flere af spandene når vi har bygget, fordi det er nemt, at fylde dem med sand og vende bunden i vejret på dem. 

Spandene kan også bruges til, at fylde med vand. Børnene kan transportere vandet ved hjælp af spandene og derefter hælde det over i en anden spand eller ned i voldgraven.

Tager man spandene med til stranden, kan de også bruges til, at opbevare de flotte sten og muslinger, som man finder i vandkanten.

Vi har haft spandene og en si med på legepladsen, så drengene har kunne si sten og blade fra sandet, så sandet er nemmere at bygge med.

Drengene er dog ikke særlig interesseret i at bruge en si. De tager ofte spanden og lader sien ligge i sandet.

 

Vores mening om sandsættet fra Dantoy 

Alle dele i det kæmpestore sandsæt kan rengøres i opvaskemaskinen ved Max 65 grader, men skyl dem gerne for sand først.

Dantoy som er mærket bag dette store sæt med 100 dele, har produceret legetøj til både private og institutioner i over 50 år.

I alle sandkasser og legekøkkener i de danske vuggestuer, børnehaver og flere andre steder ligger der skovle, spande, øser, sandforme og gravkøer mm. fra dantoy. Den store popularitet, som produkterne fra dantoy har, hænger uden tvivl sammen med kvaliteten.

Dantoy’s legetøj holder virkelig til, at blive brugt igen og igen hele året rundt, i mange år.

Dantoy er den første plastiklegetøjsproducent til at få sine produkter Svanemærket. Det betyder, at dette legetøj lever op til verdens skrappeste krav, når det kommer til indholdet i den benyttede plastik. Der er derfor hverken ftalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer i.

Et kæmpe stort sandsæt fyldt med muligheder for timevis af lærerige og sansestimulerende lege. 

- Carina Lund

Sandsæt Nikostine - 100 dele - Billede 1

 

Læs også anmeldelsen af sandsæt med 84 dele

Læs også anmeldelsen af Green Bean sandsæt

Læs også anmeldelsen af BIO-plast sandsæt

Læs også anmeldelsen af Blue Marine sandsæt

Anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen