Svanemærket Sandsæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Indhold: 84 dele | Farver: Assorterede (Rød/Blå/Gul/Grøn) | Materiale: Svanemærket plast

"Med dette store sandsæt fra Dantoy, kan alle små nysgerrige børn være en del af den samme leg. Der er nemlig rigeligt med dele til, at rigtig mange børn kan deles. På den måde vil børnene også styrke og stimulere deres sociale kompetencer, turtagning, samarbejde, rollelege og kommunikation. Det at lade sine børn lege med sand og vand er utrolig vigtigt for udviklingen af barnets sanser bl.a. følesansen og fornemmelsen for teksturer og former..."

Anmeldelse af det Svanemærkede Dantoy sandsæt med 84 dele

Vi har virkelig nydt at se nærmere på det store svanemærkede sandsæt fra Dantoy. Sættet indeholder hele 84 farverige og robuste dele, som indbyder til mange timers sjov og lærerig leg, for både børn og voksne.

Vi modtog det store sandsæt i en kæmpe papkasse. De mange dele er i assorterede farver (rød, blå, gul og grøn) og sættet består af følgende 84 dele:

  • 2 sandmøller.
  • 2 skibe.
  • 2 lastbiler.
  • 3 vandkander.
  • 19 skovle/spader i fire forskellige størrelser.
  • 7 river i to forskellige størrelser.
  • 24 sandforme med mange forskellige motiver.
  • 4 murerskeer.
  • 9 sier i to forskellige størrelser.
  • 12 spande i tre forskellige størrelser.

Sættet henvender sig til børn fra 2 år og opefter, men jeg kan se, at de yngre børn også kan få stor glæde af at lege med de mange spændende dele i sættet. De yngre børn skal selvfølgelig bare lege under opsyn fra en voksen.

For at vurdere dette sæt, så har jeg fået hjælp af tre nysgerrige drenge. Villads på 1,5 år, Felix på 4 år og Carl på 5 år.

Alle tre har haft det sjovt, imens de har leget med de mange dele.

Dantoy Sandmøllen

Sandmøllen er altid populær hos børnene. Den kan både bruges med sand eller med vand.

Det kræver koncentration og hånd-øje-koordination, for at børnene kan føre sandet eller vandet op i møllen. Her kan barnet bruge en af de mange skovle eller de kan hælde fra en spand eller fra vandkanden. Der er ingen regler for hvordan delene skal anvendes, så børnene kan frit bruge sættet som de har fantasi til.

De mindre børn, kan nemt blive draget af at se på sand eller vand løbe igennem møllen og de vil derfor gerne prøve igen og igen.

Der skal lidt mere til at imponere de større børn, her handler det om at bruge sin kreativitet og fantasi.

Man kan stable de to møller ovenpå hinanden, så vandet eller sandet skal løbe ned igennem begge møllerne på samme tid og måske videre igennem en si og til slut ned i en spand.

Dantoy Skibene

Som en del af sættet, er der også to skibe og de har også været populære herhjemme.

Skibene kan bl.a. bruges til at sejle i vand, om det så er i badebassinet, ved stranden eller måske i vandpytter.

Børnene har alle vist interesse for at lege med skibene, de er derfor ikke kun blevet brugt i vand, de er også blevet brugt i sandkassen.

Villads på 1,5 år har haft en fest med at lege med et af skibene i de store vandpytter. Han fandt hurtigt ud af, at skibet kunne flyde og at han blot skulle skubbe til det, så sejlede det selv afsted.

Efter legen i vandpytterne, var både Villads og skibet møgbeskidte og skibet kom derfor med Villads en tur i bad.

Her kan skibet nemlig også skabe glæde og gøre badeoplevelsen lidt sjovere, hvem vil ikke gerne have et stort skib med i bad?

Dantoy Lastbiler

De to lastbiler kan ligesom resten af delene, bruges mange forskellige steder. Børnene bestemmer selv om de vil lege med lastbilerne indenfor eller ude i det fri.

Lastbilerne har god plads på ladet og ladet kan selvfølgelig tippes, når lasten skal læsses af.

Villads og Felix har leget med lastbilerne i sandkassen på legepladsen, hvor de brugte skovlene til at fylde ladet med sand.

Felix lavede bakker i sandet, som lastbilerne kunne køre op og ned ad, inden den skulle læsse alt sandet fra ladet af.

Børnene kan sagtens køre med bilerne på græsset eller fliserne også, det behøver ikke være i sandkassen.

Når børn leger flere sammen, så styrker de bl.a. deres sociale kompetencer, empati, rollelege, kommunikation, koordination, motorik og fantasi.

Lastbiler er populære hos børn, det er store køretøjer og maskiner som regel, jeg er derfor også ret sikker på, at lastbilerne nok skal blive brugt rigtig meget.

Det ville også være sjovt at kombinere lastbilerne med en leg ude i sneen til vinter. Her vil bilerne kunne transportere sne fra det ene sted til det andet, det kan være for at bygge igloer eller andre sjove og kreative ting.

Dantoy Vandkander

I det store sandsæt var der også små vandkander, som børnene nemt kan løfte og hælde af, også de mindre børn.

Villads har brugt meget tid på at undersøge mulighederne med disse vandkander og jeg har selvfølgelig vist ham, nogle af de mange muligheder, der er med sådan en.

Først brugte vi en vandkande i sandet, hvor Villads brugte en skovl til at fylde den med sand, hvorefter han hurtigt fandt ud af, at han kunne hælde alt sandet ud over sig selv. Det var mindre praktisk, men han skulle lige lære det.

Da Villads fik mere styr på vandkanden, fyldte vi den med vand og jeg viste ham, at han kunne hælde vandet på sandet, men at han også kunne hjælpe mig med at vande blomsterne ude i haven. Det ville han gerne være med til, så jeg kan love for at vores blomster har fået meget vand, de udtørrer bestemt ikke lige foreløbigt.

Det kræver meget præcision og koncentration for børn, at ramme lige netop den blomst, som de ønsker at vande, det er derfor en god øvelse at lade børnene lege med en vandkande.

Når vejret bliver lidt bedre, så vil vandkanderne også blive populære at lege med på stranden eller i badebassinet.

Dantoy Skovle & Spader

I dette store sæt er der rigtig mange skovle og spader, sættet er derfor helt perfekt til brug i institutioner, hvor der er mange børn, som ønsker at være en del af legen.

Der er mange muligheder med de forskellige graveredskaber.

Carl på 5 år har bl.a. bygget et sandslot med en voldgrav rundt om. Han har også gravet dybe huller nede på stranden, som han har fyldt med vand. Vandet sank dog hurtigt, at han valgte at grave en kanal ud til vandkanten så hullet blev fyldt med vand, hver gang bølgerne kom ind på stranden.

Felix og Villads har også haft glæde af de forskellige skovle, når de har leget på legepladsen.

Felix er vant til at lege i sandkasser og han er derfor lynhurtigt til at finde på gode ideer. Vi legede, at der var gemt en stor skat i sandkassen og gravearbejdet gik derfor hurtigt i gang, for at finde skatten. Vi måtte dog opgive og indse, at der nok ikke er en skjult skat gemt i vores sandkasse. Måske er der en skat under sandet på stranden til sommer. Hvem ved?

Den store spade er god, hvis barnet står op og skal grave et stort hul og de mindre skovle er gode til de mindre eller mere detaljeret graveprojekter.

Selvom Villads ikke er så gammel, så har de mindre skovle en fin størrelse til ham. Han kan nemt holde ved dem og grave små huller.

Med de mindre skovle, kan børnene også hjælpe med at plante blomster i haven. Eller med at grave blomsterne op, hvis man lige ser væk et øjeblik. 😉

Skovlene og spaderne ville også være et godt redskab til vinterlegen i sneen.

Selvom at der om vinteren er koldt og mørkt, så betyder det ikke, at man ikke kan lege udenfor.

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning. På med flyverdragten og vanterne og så kan legen gå i gang.

Det at lege og bevæge sig i sne, er motorisk udfordrende på grund af den modstand det giver. Det er lidt på samme måde, som hvis man går i sand eller vand. Derfor styrkes barnets motorik rigtig meget ved at lege i sne. Desuden giver sneen en masse nye spændende muligheder for leg, lige fra at bygge sin egen kælkebakke, bygge en iglo, eller til at bygge verdens sejeste snemand eller måske en rumraket af sne.

Dantoy River

Riverne i sættet er nok det som drengene synes mindst om. Det er som om interessen for at rive i sandet eller jorden ikke er særlig stor.

Alle børn er forskellige, så jeg tænker da bestemt, at riverne vil være populære hos nogle børn.

Der er to forskellige størrelser af river, en lille rive med kort skaft og en stor rive med langt skaft. Der er derfor muligheder for, at børnene kan bruge dem til forskellige ting, lige fra at rive i sandkassen eller på stranden, til at rive i jorden, når de hjælper mor og far med at gøre haven sommerklar.

Dantoy Sandforme

I det store sæt er der 24 sandforme.

Formene forestiller bl.a. hænder, fødder, fisk, kaniner, bamser osv. der er rigtig mange forskellige motiver og det er derfor intet problem for børnene, at finde et motiv der interesserer dem.

Sandformene er nemme at håndtere og de kan uden problemer fyldes igen og igen, så sandkassen eller stranden til sidst er dækket af flotte sandfigurer.

Sandformene er en god øvelse for børnene, da de skal lære at fylde formene med det “hårde” sand, trykke det ned i formen, vende den, banke figuren ud og tage formen forsigtigt af. Der er mange trin barnet skal igennem, men det skal nok lykkes og barnet vil hurtigt få en succesoplevelse, hvilket vil motivere barnet til at lave flere.

Formene kan ikke kun bruges i sandkassen og på stranden, de kan også bruges i jorden, i vand eller i sne, ja sågar kan man bruge dem som skabeloner når man tegner. Der er masser af kreative muligheder med de mange forme.

Udover de mange kreative muligheder, så er der også mange udviklingsmæssige muligheder ved at lege med formene.

Barnet vil bl.a. styrke og stimulere sin motorik, koncentration, hånd-øje-koordination, tålmodighed, fantasi, kreativitet og følesans.

Carl og Felix har helt styr på at lave sandfigurer, de ved godt at de ikke kan bruge det øverste tørre sand for at lave figurerne. De kan derfor hurtigt lave en masse fine figurer. Hvorimod Villads, som ikke har leget med sand ret mange gange, han kan ikke lave sandfigurer endnu. Han er for lille til at forstå hvad han skal med formene, han bruger de forskellige forme til at grave med.

Dantoy Murerskeer

Da vi modtog sættet, undrede jeg mig lidt over, at Dantoy havde valgt at lave murerskeer som en del af sættet, men efter at have prøvet sættet, så giver det god mening.

Murerskeerne er super gode, når man skal finpudse sine mesterværker, om så det er en sandfigur eller et sandslot.

Det er nemlig meget nemmere at finpudse byggerierne med en murerske end med en skovl.

Børnene har også brugt murerskeer til at plane underlaget, inden de lavede sandslottet eller andre ting.

De forskellige byggerier eller/og sandfigurer står bedre og mere stabilt, når underlaget er jævnt.

Dantoys murerskeer, vil også være gode om vinteren, hvis man har bygget en snemand og den skal finpudses.

Dantoy Spande & Sier

Der er tre forskellige slags spande og to slags sier i dette sæt. En spand og en si er et uundværligt redskab i et hjem med børn og i diverse institutioner.

En spand kan bruges til rigtig mange forskellige sjove ting, det kan bl.a. være når børnene skal bygge et sandslot. Vi har brugt flere af spandene når vi har bygget, fordi det er nemt at fylde dem med sand og vende bunden i vejret på dem.

Spandene kan også bruges til at fylde med vand. Børnene kan transportere vandet ved hjælp af spandene og derefter hælde det ned igennem møllen eller ned i voldgraven.

Hvis I tager spandene med til stranden, så kan I også bruge dem til at opbevare de flotte sten og muslinger, som I finder i vandkanten.

Vi har haft spandene og en si med på legepladsen, så børnene har kunne si sten og blade fra sandet, så sandet er nemmere at bygge med.

Drengene er dog ikke særlig interesseret i at bruge en si. De tager ofte spanden og lader sien ligge i sandet.

Villads er den der er mest interesseret i at bruge en si, men han forstår heller ikke funktionen endnu. Han kaster med den eller fylder den med sand og hælder det af igen.

Vores vurdering af sandsættet

Med dette store sandsæt fra Dantoy, kan alle små nysgerrige børn være en del af den samme leg. Der er nemlig rigeligt med dele til, at rigtig mange børn kan deles. På den måde vil børnene også styrke og stimulere deres sociale kompetencer, turtagning, samarbejde, rollelege og kommunikation.

Det at lade sine børn lege med sand og vand er utrolig vigtigt for udviklingen af barnets sanser bl.a. følesansen og fornemmelsen for teksturer og former.

Alle dele kan rengøres i opvaskemaskinen ved Max 65 grader, men skyl dem gerne for sand først.

Dantoy som er mærket bag dette store sæt, har produceret legetøj til både private og institutioner i over 50 år.

I alle sandkasser og legekøkkener i de danske vuggestuer, børnehaver og flere andre steder ligger der skovle, spande, øser, sandforme og gravkøer fra Dantoy.

Den store popularitet, som produkterne fra Dantoy har, hænger uden tvivl sammen med kvaliteten.

Dantoys legetøj holder virkelig til at blive brugt igen og igen, i mange år.

De fleste forbrugere forbinder farverigt plastiklegetøj med noget farligt. Men det er altså en stor misforståelse.

Dantoy går utrolig meget op i sikkerhed, bæredygtighed og i at være miljøvenlige.

Dantoys plastlegetøj er derfor også fødevaregodkendt, hvilket vil sige, at børn uden bekymring kan spise og drikke af det.

Derudover er det svanemærket og CE-EN71, så det er testet for indhold af 17 forskellige metaller.

Dantoy er den første plastiklegetøjsproducent til at få sine produkter svanemærket.

Det betyder, at dette legetøj lever op til verdens skrappeste krav, når det kommer til indholdet i den benyttede plastik.

Der er derfor hverken pthalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer i.

Efter at have brugt en masse tid på at lege og undersøge dette store sæt på alle mulige sjove og kreative måder, så er jeg glad og tilfreds. Sættet med de mange forskellige muligheder og dele, lever op til alle mine forventninger. Jeg er derfor helt sikker på at dette sæt vil blive et stort hit rundt omkring i de danske hjem og institutioner.

- Carina Lund, Blogger for Legebyen.dk

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen