Dantoy Blue Marine anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Genanvendt plast fra fiskeindustrien | Farve: Blue Marine-farver, der kan variere en smule grundet produktionsprocessen | Mærke: Dantoy | Serie: Blue Marine

"I legen med Blue Marine, vil Villads eksempelvis styrke og stimulere sin taktile sans, de motoriske færdigheder og ikke mindst de sociale kompetencer og rollelege, når flere leger sammen eller når Villads leger alene og lever sig ind i sjove og kreative lege. Herhjemme er vores mening om Blue Marine serien rigtig positiv, det er nogle relevante, sjove og lærerige produkter, der er med i serien og de nye farver er med til at fange interessen hos både børn og voksne. Den vigtige og gode historie, som er bag Dantoy’s nye serie er bestemt også med til, at gøre produkterne endnu mere attraktive..."

En anmeldelse af Dantoy Blue Marine

Vi har haft den store fornøjelse af, at undersøge og lege med produkterne fra Dantoy’s nye serie Blue Marine, som henvender sig til børn fra 2 år og opefter.

Jeg tror ikke, at der findes ret mange børnefamilier, som ikke allerede kender til mærket Dantoy og mange af deres populære og holdbare produkter, som spænder bredt fra sandlegetøj, vandlegetøj til store og små køretøjer.

Blue Marine, som er den nyeste serie fra Dantoy, er en velovervejet serie, som består af en del af de velkendte Dantoy-produkter, men som nu er fremstillet af genbrugsplast fra fiskeindustrien.

Dette betyder, at seriens farver også adskiller sig fra de resterende serier, farverne på produkterne i Blue Marine serien består nemlig af farver, som er inspireret af sand, hav og koralrev.

Serien Blue Marine fangede meget hurtigt min interesse, da jeg ved, hvor meget min lille søn Villads på 2 år elsker udendørs leg.

Det gælder faktisk hele året rundt og især leg med vand eller sand er et sikkert hit herhjemme.

De nye produkter, består af en god blanding af spændende og velkendt sand- og vandlegetøj, helt perfekt til når vi leger ude i haven, ligegyldigt hvornår på året det er, Villads kan nyde godt af leg med produkterne i både sol, regn og sne. Det er kun fantasien, som sætter begrænsninger for legens udvikling.

Blue Marine serien

Lastbiler

Lastbiler i to forskellige størrelser, begge med lad som kan tippes. Lastbiler er et hit hos de fleste børn, det at kunne fylde ladet med sand, sten, sne eller noget helt andet og køre det til en ny placering og derefter tippe ladet, det er en leg, som nemt kan gentages igen og igen. Villads har også leget med nogle af lastbilerne indenfor, hvor de blev kombineret med andre køretøjer. Villads legede eksempelvis, at lastbilerne skulle transportere mindre biler hen til bilgaragen. Lastbilerne fra Blue Marine er uden tvivl lige så holdbare som de andre køretøjer vi har fra Dantoy, de holder derfor fint til den vildere leg både indenfor og ude i den friske luft.

Sandsæt

Et klassisk sandsæt, som er nemt at tage med på ferier eller til stranden, så sikre man underholdning til flere timer.

Et andet sandsæt, som endda indeholder en båd. Dette sæt er også oplagt til, at tage med på strandturen, men vil selvfølgelig også være et hit hjemme i haven. Villads elsker at lege med skibet i de store vandpytter og til sommer vil en del af delene også bliver brugt i badebassinet, det er jeg slet ikke i tvivl om.

Sandmølle

En stor sandmølle med flere små sandhjul. Den vil være et hit hos de fleste børn, da den vil skabe stor glæde i legen med både vand og sand. De forskellige hjul vil rotere i fuld fart, mens vand eller sand løber igennem. En leg som Villads nyder, at gentage igen og igen. Sandmøllen har en rigtig god størrelse, den er lidt større end de andre sandmøller vi har og den er derfor også den sandmølle Villads er mest interesseret i.

Trækvogn

En praktisk trækvogn, som Villads løber rundt med i haven. Han fylder den med legetøj og sand og suser afsted med trækvognen efter sig. Den har en fin størrelse, så de mindre børn også kan håndtere den. Den er hverken for stor eller for lille. Den fine trækvogn kan bruges udenfor i al slags vejr, men den kan også bruges indenfor, hvis man ønsker det. Villads bruger dog kun sin trækvogn udenfor i haven.

Hvis man gerne vil have et stort sæt, hvor man får lidt af hvert fra serien, så er dette også muligt at købe. Det kan eventuelt være til institutioner eller foreninger, hvor mange børn skal deles om de forskellige dele.

12 millioner tons plast

Selvom Blue Marine serien er fremstillet af plast, som kommer fra genbrugte fiskenet, fiskeliner og nedslidte nylonreb, så betyder det bestemt ikke, at det ikke er holdbart eller sjovt at lege med.

Jeg kan tydeligt se, at de forskellige dele holder lige så godt, som de andre serier fra Dantoy. Legeværdien er heller ikke nedjusteret, Villads er meget interesseret og jeg kan forestille mig, at det vil være populært i flere år frem.

Undersøgelser viser, at mere end 12 millioner tons plast hvert år ender i verdenshavene. 10% af dette plast formodes at være maritimt udstyr, lige netop derfor er denne serie af legetøj et rigtig godt køb, ikke blot udviklingsmæssigt og legemæssigt, men bestemt også for at passe på vores dyreliv i havene og de smukke koralrev. Ved at støtte op om legetøjsserier som denne, så er man med til at gøre en forskel for miljøet.

I legen med Blue Marine, vil Villads eksempelvis styrke og stimulere sin taktile sans, de motoriske færdigheder og ikke mindst de sociale kompetencer og rollelege, når flere leger sammen eller når Villads leger alene og lever sig ind i sjove og kreative lege.

Dantoy er bl.a. kendt for, at langt de fleste af deres produkter er Svanemærket, med det gælder dog ikke denne serie, - hvilket der er en hel særlig grund til.

Dantoy ville utrolig gerne have haft hele Blue Marine legetøjsserien Svanemærket, men eftersom man ikke kan spore præcis, hvor den genbrugte plast kommer fra, så kan man ikke få Svanemærket denne serie af produkter.

Dette er ikke kun et problem som Dantoy oplever, men et generelt problem med alle genbrugsmaterialer, selvom indsamling og genbrug er rigtig godt initiativ for, at passe på både naturen og vores planets økosystem.

Vores vurdering

Herhjemme er vores mening om Blue Marine serien rigtig positiv, det er nogle relevante, sjove og lærerige produkter, der er med i serien og de nye farver er med til at fange interessen hos både børn og voksne.

Den vigtige og gode historie, som er bag Dantoy’s nye serie er bestemt også med til, at gøre produkterne endnu mere attraktive.

Når jeg køber legetøj til mine drenge, så har jeg så vidt muligt miljøet med i tankerne, lige netop derfor er jeg rigtig glad for, at opdage nye serier af legetøj, hvor produkterne på ingen måde bliver kedelige eller skrøbelige blot fordi, at det er produceret af genbrugsmaterialer. Blue Marine serien fra Dantoy viser derimod tydeligt, at man sagtens kan lave sjovt og sejt legetøj, som kan holde til børns til tider vilde lege både indenfor og ude i det fri.

Blue Marine er derfor en serie, som lever op til alle mine krav og Villads elsker det.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Dantoy Green Garden planteskolesæt

Læs også anmeldelsen af BIO Bagesæt fra Dantoy

Læs også en blog om legetøjet fra Dantoy

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen