Dantoy BIO-plast Sandsæt anmeldelse

Et kæmpe svanemærket sandsæt m. 62 dele af BIO-plast

Alder: Anbefales fra 3 år | CE og Svanemærket | Fremstillet af BIO-plast | Indhold: 62 dele

"Det er dejligt, at sættet er så stort, at mange børn kan lege sammen og derved styrke de sociale kompetencer og tur-tagning, når de eksempelvis skal skiftes til at køre med de store biler..."

Om vores familie

Vores familie består af Mor, Carina 32 år, Marcus 15 år og Villads som er født i dec 2019. Jeg har de sidste 9 år arbejdet med hjemmetræning, hjemmeundervisning og generelt udviklingen af kognitive, sproglige og motoriske færdigheder.

Storebror Marcus på 15 år har en autisme diagnose, men kæmper for at udvikle sig. Han er glad og nysgerrig og vil gerne lære.

Som det sidste skud på stammen, er der som skrevet lillebror Villads, som blev født i Dec. 2019. Han er allerede en lille bølle, der gerne vil udforske og opleve verden.

Vi har været så heldige, at få lov til at teste og anmelde dette kæmpe store sandsæt fra Dantoy og det er lavet af BIOplast og så er det ovenikøbet Svanemærket, hvilket er helt fantastisk!

Mere om BIO-plast

BIOplast har den fantastiske egenskab at det er 100% genanvendeligt, når legetøjet skal kasseres.

BIOplast er lavet af sukkerrør.

Sukkerrør er et 100% vedvarende råmateriale. Når man høster en markfuld sukkerrør, kan man plante en ny med det samme. Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet og samtidig hjælper sukkerrør med at absorbere CO2 fra vores luft, som f.eks. brugen af biler, fly og busser - udskiller alt for meget af.

Læs mere om BIO-plast serien på Dantoy.dk/BIO/

Svanemærket plastlegetøj skal leve op til verdens skrappeste krav til plastindhold. Svanemærkede produkter må bl.a. ikke indeholde skadelige stoffer, som f.eks. phthalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer.

Det kæmpe store sandsæt henvender sig mest til børn fra 3 år og opefter. Sættet indeholder hele 62 dele! Der er rigtig mange forskellige dele og masser forskellige biler i forskellige størrelser og i lækre farver. Det er derfor oplagt til institutionsbrug, grundejerforening med fælles legeplads, eller til leg hvor mange børn leger sammen.

De forskellige ting kan nemt rengøres, enten under bruseren, i badekarret eller ved at smide det en tur i opvaskemaskinen, dog max på 65 grader.

Indhold i sandsættet

Det store BIO-plast Sandsæt fra Dantoy indeholder følgende:

 • 8 blå spande med hank.
 • 4 grønne “låg” til spandene med si.
 • 2 vandkander.
 • 4 blå skovle med lille skaft.
 • 6 grønne skovle med mellem størrelses skaft.
 • 4 store skovle med langt skaft.
 • 6 små river
 • 2 store grønne fiske sandforme.
 • 2 store grønne søheste sandforme.
 • 1 stor grøn havfrue sandform.
 • 1 stor grøn krabbe sandform.
 • 1 stor lastbil med lad.
 • 1 mellem stor lastbil med lad.
 • 6 små lastbiler med lad.
 • 1 stor gravko.
 • 1 mellem stor gravko.
 • 1 mellem stor Jeep.
 • 1 mellem stor boble bil.
 • 1 mellem stor racerbil.
 • 1 mellem stor flyver.
 • 1 mellem stort lokomotiv
 • 1 mellem stor togvogn.
 • 6 små cabriolet biler.

Hvad kan det altsammen bruges til?

Dantoys BIOplast Sandsæt med 62 dele kan bruges til meget andet, end at lege i sandkassen og på stranden.

Bilerne kan sagtens bruges indenfor, men også udenfor!

Hele sættes kan også bidrage til en sjov leg om vinteren, når der er kommet sne. Så kan man lave bilbane i sneen og kører med de forskellige biler op og ned ad bakkerne i sneen. Man kan også lave garager til de mange biler, ved at grave ud i sneen.

Tingene kan også bruges i badet eller i badebassinet!

Man må gerne tænke ud af boksen, på den måde får man mest muligt ud af sit legetøj. Vi har haft stor glæde af at teste dette fantastiske sæt.

Villads har leget med flere af tingene i sandkassen, han er meget glad for bilerne og meget optaget af, at den store lastbil kan have de små biler oppe på ladet. Han synes også, at det er sjovt at få sand op på skovlen og hælde det ud over sig selv.

Mine to niecer på 2 år og 5 år, har også haft stor glæde af at lege med dette sæt. De har bygget sandslotte med en voldgrav omkring og så har de gravet underjordisk garage til de små biler. De har også leget med mellem størrelse bilerne på græsplænen.

Nogle af tingene har også været med en tur på standen, hvor der blev leget flittigt i flere timer. Bølgerne tog desværre den ene bil, men det er hvad der sker når man er optaget af en god og sjov leg.

Vi har også trænet sproget imens vi har leget med dette sæt.

Det gjorde vi ved at tale om hvilke biler der er, hvilken størrelse de har og hvilke farver de har. Derudover har vi talt om, at en skovl hedder en skovl osv. osv.

For at høre lidt om hvordan min store nieces (5år) fantasi er, så har vi også leget en leg, hvor vi skulle vælge 3 biler og så fortælle en historie om dem. Det var super hyggeligt, så lå vi oppe på trampolinen og fortalte historier, imens vi kiggede på de biler vi havde valgt. Vi har selvfølgelig også talt hvor mange biler der er i sættet.

Vurdering af BIO-plast Sandsættet

Det KÆMPE store BIOplast sandsæt fra Dantoy har skabt stor glæde herhjemme. De flotte farver og kvaliteten er helt i top, sættet kan holde til lidt af hvert og tingene går ikke i stykker, selvom børnene kan være hårde ved det.

Det er dejligt, at sættet er så stort, at mange børn kan lege sammen og derved styrke de sociale kompetencer og tur-tagning, når de skal skiftes til eksempelvis at køre med de store biler.

Jeg ser det også som et kæmpe plus, at sættet er Svanemærket og at det er lavet af miljøvenligt BIOplast.

Det er dejligt at vide, at børnene leger med noget som ikke er fyldt med en masse forskellige giftige stoffer og det er vigtigt at passe på miljøet.

Vi må jo tænke på hvilken verden vi efterlader til vores børn, børnebørn og oldebørn, det er nemlig dem, der kommer til at mærke resultatet af vores valg og handlinger.

Hvis I har en stor familie eller en stor omgangskreds og gerne vil have at jeres børn skal lege med noget godt, solidt "svanemærket" legetøj, som også passer på miljøet, så vil jeg helt sikkert anbefale dette sæt fra Dantoy.

Der er rigtig mange muligheder for mange timers fantasifuld og sjov leg med de mange forskellige ting, der medfølger i dette sæt. De mange biler i forskellige størrelser vil med sikkerhed fange de fleste børns interesse og nysgerrighed.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen