Sallys Far - Bandekassespillet anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Fra 10 - 20 min | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Materiale: Pap | Mærke: PLAY Carlsen | Antal: 1 spil i æske 

"Både Agnes og Bertram vandt. Det var lidt forskelligt hvem der vandt og det er en af de ting jeg elsker ved både voksen og børnespil. At alle har lige store muligheder for at vinde. For selvom man var den der kom først i mål og fik de 5 mønter for at komme først ind, var det ikke ens betydning med at man var den der vandt spillet. Man kunne også samle mange mønter undervejs. Desuden er spillet virkelig simpelt at lære at spille. Spillereglerne er meget enkle, da det bare handler om at slå med en terning og flytte sin brik og gøre det feltet nu end siger. Der er ikke noget bedre end børnespil, hvor man ikke skal bruge tiden på at sidde og læse spilleregler. Dette er dejligt for både børn og voksne."

En spilanmeldelse af Sallys Far - Bandekassespillet 

Agnes (8 år) og Bertram (5år) havde med spændt ventet på spillet ”Sallys far, Bandekassespillet”

Så da det endelig kom med posten, sendt af Legebyen.dk, så skulle det straks lukkes op og afprøves. Hvem har ikke lyst til at spille et spil, hvor det er tilladt at bande? Det var der ingen tvivl om at Bertram og Agnes havde.

Hvem får fyldt sin bandekasse først med mønter? Hvem kan sige det mest bandede bandeord?

Det er nogle af de ting ”Sallys far, Bandekassespillet” indeholder. 

Spillet er baseret på børnebogsuniverset Sally far. For hjemme hos Sally kan de godt komme til at bande en hel del. Så derfor har Sally og lillebror Eddie lavet bandekasser til alle.

Men den der er værst til at bande, er Sallys far. F.eks. bandede han så meget engang, da han kom til at lave maden så stærk og så spruttede det ud med bandeord.

Eller dengang han tabte sine badebukser i svømmehallen.

Men andre gange lykkes det Sallys far at lade være med at bande. 

Når det er ens tur, slår man med terningen og følger felterne på spillebrættet. Hvis man er heldig, lander man på et felt, hvor man kan få nogle mønter i sin bandekasse. Og her kan det være feltet…. 

Man kan omvendt også lande på et felt, hvor man er nødt til at aflevere nogle af sine mønter. Det kan også være, man bliver bedt om at vente en omgang, da der er en historie man skal høre færdig. 

”Sallys far, Bandekassespillet” er et sjovt børnespil, hvor man kan få lov til at lege med sproget og ikke mindst bandeord. 

Desuden var spillet nomineret til den danske spilpris Guldbrikken 2023 i kategorien Årets børnespil. 

Æsken indeholder

  • Spilleplade
  • Mønter
  • 1 terning
  • 4 bandekasser
  • 4 spillebrikker

Spilleregler 

Spillet er meget enkelt at komme i gang med

Spillepladen bliver lagt på bordet så alle spillere kan nå pladen. Derefter får hver spiller tildelt en spillebrik og bandekasse i en af de 4 farver. Herefter tager hver spiller 5 mønter og putter i sin bandekasse. Hver spiller placerer nu sin spillebrik på startfeltet.

Er der en far med i spillet starter han. Ellers vælger man selv. 

Ved siden af spillepladen har man spillereglerne fra spillet, hvor der er fortalt hvad man skal gøre når man lander på nogle bestemte felter med tegninger. 

Det kan f.eks. være feltet hvor man må bande hvis man betaler 1 mønt. Det kan være feltet hvor faderen har lavet lidt for stærk mad og kommer til at bande og dermed skal der mønter i bandekassen. Eller feltet hvor man skal vente en omgang.

Den der kommer først i mål, modtager 5 mønter og dermed er spillet slut.

Vurdering af spillet 

Som sagt have Bertram og Agnes glædet sig til at skulle spille Sallys far. De kender også til bøgerne som spillet er bygget op om.

Og det kan jeg godt forstå, for ”Sallys far, Bandekassespillet” har nemlig vundet guldbrikken for Årets Børnespil. 

Guldbrikken er en dansk kritikerpris, der uddeles til bræt- og kortspil, som udkommer i Danmark. Prisen er blevet uddelt siden 2009 i forskellige kategorier. I 2023 var der seks priser. Årets børnespil, Årets Familiespil, Årets voksenspil, Årets selskabsspil, Årets kenderspil og Juryens Specialpris.

Vinderne blev afsløret den 24. september i Folkehuset Absalon, som ligger i København. 

Spillet er produceret af Danmarks største børnebogsforlag, nemlig Carlsen. De udvikler spil under navnet ”Play fra Carlsen”. Alle spil tager udgangspunkt i kendte og elskede børneuniverser og forfatterskaber og er en kilde til at forlænge læseglæden.

Derudover er de med til at skabe liv til mange af de kendte karakterer i bøgerne. Dette kan desuden fremme børns læselyst ved at de får enten ny kendskab til figurerne eller endnu mere kendskab, ved at få dem præsenteret i et spil. 

Hvis man kender til universet med Sallys far, så vil børnene med det samme kunne genkende motivet der er på æsken, som spillet kommer i.

Æsken design er fuldstændig som bøgernes design. Dette gjorde også at mine børn med det samme kunne se at spillet var temaet med Sallys far. Bertram som er 5 år, kan endnu ikke læse, men fordi han har kendskab til bøgerne og har set figurerne før, kunne han med det samme se at det var Sallys far. Det at børn møder noget genkendeligt, kan være med til at skabe en god forståelse inden man går i gang. 

Spillepladen er også fyldt med de kendte figurer og fortæller hver især sin egen historie. Disse billeder udgør også de felter, hvor der sker noget på. Og til hver felt er der en lille historie. Dette fandt Bertram og Agnes meget sjovt. Vi spillede spillet flere gange og efter et par gange kunne de genkende felterne og hvad historie der hørte til.

Agnes kan desuden læse, så hende og Bertram kunne også selv spille spillet. Hun kunne læse hvad de skulle på de forskellige felter, hvis de ikke kunne huske det. 

Både Agnes og Bertram vandt. Det var lidt forskelligt hvem der vandt og det er en af de ting jeg elsker ved både voksen og børnespil. At alle har lige store muligheder for at vinde. For selvom man var den der kom først i mål og fik de 5 mønter for at komme først ind, var det ikke ens betydning med at man var den der vandt spillet. Man kunne også samle mange mønter undervejs. 

Desuden er spillet virkelig simpelt at lære at spille. Spillereglerne er meget enkle, da det bare handler om at slå med en terning og flytte sin brik og gøre det feltet nu end siger.

Der er ikke noget bedre end børnespil, hvor man ikke skal bruge tiden på at sidde og læse spilleregler. Dette er dejligt for både børn og voksne. 

Så leder du efter et børnespil, der har været nomineret som årets børnespil og endda også vundet, hvor man må bande hvis man betaler mønter for det eller man bare har brug for et utrolig simpelt børnespil, så skal du have fat i ”Sallys far, Bandekassespillet”. 

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Fantom Rally 

Læs også spilanmeldelsen af Gobblet Gobblers 

Læs også spilanmeldelsen af Mix Max & Mix Max Zoo

Anmeldelse af spilSpilbræt

1 kommentar

Julie

Julie

Hej. Jeg har nu spillet spillet et par gange med min datter på 6 år, men nu kom vi lige til en udfordring i spillet som jeg ikke lige vidste hvordan man skulle løse.

Vi stod lige pæudselig begge 2 uden 5 kroner, til at kunne komme i mål, hvordan slutter man så spillet af, når man kun må krydse mål hvis man har 5 mønter.

Mvh
Julie Bergmann Juul Larsen

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen