Balloon Pop spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Fra 20-30 min | Spillere: For 2 til 4 deltagere | Materiale: Pap | Mærke: Spilbræt | Antal: 1 spil i æske 

"Hold nu op et underholdende spil. Vi er alle fire herhjemme ret hurtigt blevet fans af Balloon Pop. Så vi har efterhånden også spillet det en del gange, når vi som familie har været samlet omkring bordet til brætspilhygge.Reglerne er ret simple, når de først er lært og selvom alders anbefalingen er på otte+, er det min vurdering at børn under denne anbefaling, sagtens kan være med på lige vilkår med de større børn. Lucca på 6 år har rigtig godt styr på reglerne og spillet generelt. Fra et pædagogisk synspunkt er der rigtig meget læring i at spille Balloon Pop med sine børn. Kognitivt øver og udvikler børnene deres evne til at have det store overblik, samt deres evne til at kunne forudse fremtidige træk, muligheder og udkom"

En spilanmeldelse af Ballon Pop 

Er du, som så mange andre, også vild med spillet Candy Crush eller andre spil, hvor man skal matche og sprænge klynger med farver, figurer og andet?

Så skal du altså læse med her. Det nye spil Balloon Pop er nemlig i samme kategori som førnævnte populære spil. Den største forskel er, at Balloon Pop rent faktisk er et brætspil, som du sammen med familien eller vennerne kan samles omkring bordet med.

Giv dig god tid, spil dine kort rigtigt, vælg et sæt balloner, placer dem på din plade og spræng dem!

Måske er du den heldige, der til sidst kan svæve til tops og kalde sig for Balloon Pop mesteren.

Praktisk om Ballon Pop 

Spillet henvender sig til børn og spilleglade sjæle fra otte år og opefter. Man kan være to til fire deltagere, når ballonerne skal poppes. 

Fra spillet tages frem, skal man påregne, at ét spil Balloon Pop cirka har en varighed på 30 minutter.

Spillets regler beskrives både med tekst og uddybende billeder i den medfølgende spillevejledning. Spillets regler er ret simple og letforståelige, så man kan hurtigt komme i gang.  

Æsken indeholder:

  • 88 balloner, formede som terninger, i fem forskellige farver. 20 af hver af farverne rød, grøn, gul og blå, samt otte hvide der repræsenterer joker balloner. 24 af ballonerne har yderligere et stjerneligende symbol på siderne.
  • Fire spilleplader, én i hver spillerfarve. Spillepladerne har seks rækker og 8 kolonner.
  • 40 kort. 10 til hver spillerfarve med tal og beskrivelser af kortets betydning.
  • Fire pointbrikker, en i hver spillerfarve. En grøn kat, en rød tiger, en blå fisk og en gul fugl.
  • Et pointspor, fra et til 50.
  • En stofpose til ballonerne.
  • En startspillerbrik.

Fem spillevejledninger på henholdsvis dansk, norsk, svensk, finsk og engelsk.

Spillets gang 

I al sin enkelthed går Balloon Pop ud på, i løbet af otte runder, at lave grupper af balloner i samme farve eller med symbol på. Herefter bestemmer du selv, hvornår du vil sprænge grupperne, få point og lade de resterende ballongrupper svæve til tops og måske skabe nye grupper, som du også kan få point for. Spilleren med flest point efter de otte runder er vinderen.

Før spillet kan gå i gang, er der enkelte forberedelser, som skal gøres.

Først skal alle ballonerne i posen, som rystes godt. Herefter skal alle deltagere vælge den farve, som de gerne vil spille med og tage den tilhørende spilleplade, pointbrik og kort. Alle deltagere placerer deres pointbrik på pointsporets startfelt og tager kortene på hånden. Til slut vælges der en startspiller, som skal have startspillerbrikken.

Nu kan spillet gå i gang.

I hvert spil, spillers der som nævnt otte runder.

Hver runde starter med, at startspilleren trækker lige så mange tilfældige sæt af fire balloner, som der er spillere.

Nu skal alle spillere, spille et af deres kort, kortet med højest værdi får lov til at vælge ballonsæt først. Herefter vælger de resterende i faldene værdi af de spillede kort. Ballonsættene skal anbringes efter overensstemmelse med placeringsreglerne, som fremgår af det kort man har spillet. Hvilket også beskrives i spillevejledningen. Ballonerne svæver herefter enkeltvis opad i deres egen kolonne, indtil de møder en ballon eller den øverste kant på spillepladen.

Nu har hver enkel spiller mulighed for at springe og få point for sine ballongrupper. Der gives point for fire eller flere balloner, som støder op til hinanden med siden i samme farve. Samt ved to eller flere balloner med symbol, som med siderne støder op til hinanden.

De hvide balloner er jokerballoner, som kan bruges til at danne en gruppe på ensfarvede balloner.

Efter hver runde tælles spillernes point sammen og pointbrikkerne rykkes frem på pointsporet.

Til slut, er der flere point at hente, alt efter hvor god man har været til at rydde sin plade. En helt fri kolonne giver et ekstra point og hvis man har en helt fri række, af de tre øverste, er der tre ekstra point at hente.

Balloon Pop mesteren er spilleren, hvis pointbrik er kommet længst på pointsporet. 

I spillevejledningen præsenteres man desuden for alternative regler, som man kan vælge at spille med.

Pigerne og farens egne ord om Ballon Pop 

Silje 9 år: “Balloon Pop er helt klart mit nye yndlings spil. Jeg synes, at det er et mega sjovt spil, hvor man skal tænke sig godt om.

Jeg kan godt lide det fordi, at man skal koncentrere sig om at vælge og gøre det rigtige hele tiden. Først skal man vælge, hvilket kort man vil spille. Man skal jo ikke bare spille alle de høje først, de er gode at gemme lidt, og så skal man også huske at tænke på, at kortene bestemmer, hvordan man skal placere ballonerne. Det er også vigtigt at tænke sig godt om, når man vil springe sine balloner, det skal gøres på det rigtige tidspunkt. Og så skal man også gøre det i den rigtige rækkefølge for at få flest point og tømme sin spilleplade mest muligt. Det er så sjovt det her spil!” 

Lucca 6 år: “Jeg kan godt lide at spille Balloon Pop med min familie, det er rigtig sjovt. I starten synes jeg, at det var svært, men nu har vi spillet det mange gange og jeg har øvet mig meget. Jeg synes det sjoveste er, når ballonerne skal springes, det er jeg faktisk ret god til - hvis jeg altså selv skal sige det.”

Morens og pædagogens mening om Ballon Pop 

Hold nu op et underholdende spil. Vi er alle fire herhjemme ret hurtigt blevet fans af Balloon Pop. Så vi har efterhånden også spillet det en del gange, når vi som familie har været samlet omkring bordet til brætspilhygge. 

Reglerne er ret simple, når de først er lært og selvom alders anbefalingen er på otte+, er det min vurdering at børn under denne anbefaling, sagtens kan være med på lige vilkår med de større børn. Lucca på 6 år har rigtig godt styr på reglerne og spillet generelt. 

Balloon Pop er, lige fra mødet med æsken, meget flot farverigt, hvilket bidrager til den gennemførte oplevelse med spillet. Alle elementerne er flotte og detaljerede, og indbyder til fordybet spilhygge. Ballonerne er ligeledes i flotte farver og med bløde kanter, som er rare at have i hænderne. 

Fra et pædagogisk synspunkt er der rigtig meget læring i at spille Balloon Pop med sine børn.

Kognitivt øver og udvikler børnene deres evne til at have det store overblik, samt deres evne til at kunne forudse fremtidige træk, muligheder og udkom.

Derudover er der også mulighed for at træne børnenes sociale færdigheder. Dette både i forbindelse med at vente på tur, være fælles om noget og udvikle relationer igennem spillet. 

Herhjemme er vi virkelig blevet glade for familie- og selskabsspillet Balloon Pop. Det er virkelig et sjovt og underholdende spil, som vi hygger os med som familie. Stor anbefaling herfra.

- Maria Ejler 

Læs også spilanmeldelsen af Labyrinth 3D

Læs også spilanmeldelsen af Codenames Disney 

Læs også spilanmeldelsen af Mia London 

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen