Railroad Ink - Blazing Red spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 20-30 min | Spillere: For 1-6 deltagere | Producent: Horrible Games | Distributør: Asmodee 

"Samlet set er "Railroad Ink - Red" et underholdende og strategisk puslespil, der vil appellere til både nye og erfarne spilleentusiaster. Dets unikke mekanik og flotte grafik kombineret med en rimelig spilletid gør det til en anbefalelsesværdig titel. Selvom det kan mangle variation på lang sigt, vil det stadig give mange timer med sjov og udfordring"

En spilanmeldelse af Railrod Ink - Blazing Red 

Man siger at de bedste gaver/pakker, er dem der er små. Og det mp jeg erkende er helt rigtigt. For jeg modtag en dag en meget lille pakke fra Legebyen.dk, men indholdet deri, var ventet i spænding. Selvom pakken var lille og kvadratisk og indeholdt et spil, så havde jeg længe glædet mig til at kunne anmelde lige netop Railroad Ink. – Red edition.

Så jeg sendte straks en sms afsted til min allerbedste brætspilsven og hun var lige så klar som jeg var.

I Railroad Ink. Er spillernes formål at forbinde så mange udgange på deres egen spillebræt/Spilleplade som muligt. I hver runde rulles et sæt terninger midt på bordet, og terningerne afgør, hvilke slags veje og jernbaner spillerne kan bygge. Man skal tegne ruterne på sin egen spilleplade (denne kan bruges igen og igen, da den kan tørres af) og derved skabe transportlinjer, der er bedre end modstanderens.

Jo flere udgange man forbinder, jo flere point, har man mulighed for at score sidst i spillet. Men man mister også point for ufærdige ruter, så man skal planlægge sine ruter nøje.

Jo flere udgange man forbinder, jo flere point, har man mulighed for at score sidst i spillet. Men man mister også point for ufærdige ruter, så man skal planlægge sine ruter nøje.

Spilleregler 

Her er en kort gennemgang af spillereglerne for "Railroad Ink - Red":

1: Setup

Hver spiller får en tom spilleplade og en tusch (Denne kan viskes ud, så man kan bruge spillepladen flere gange).

Læg vej- og jernbaneterningerne på midten af bordet.

Vælg en tilfældig startspiller. (det er lige meget hvem der slår med terningerne igennem hele spillet, da alle spillere spiller samtidigt)

2: Spillets mål

Målet er at opbygge det mest effektive og sammenhængende transportsystem ved at placere de viste vej- og jernbane symboler, som terninger viser, på din spilleplade.

3: Turorden

Spillet spilles over flere runder og i hver runde, slår en tilfældig spiller med terningerne. Hvem der slår med disse, har ikke nogen betydning for spillet.

Herefter viser terninger enten vej eller jernbane symboler. Herefter skal hver spiller bruge alle symboler på de viste terninger.  Man kan med fordel bruge de viste symboler som er på spillepladen og lige sætte en streg ud fra hvert symbol og derefter strege dem ud, når man har tegnet dem ind på sin spilleplade.

Når alle spiller har fået tegnet alle symboler ind, så slår man med terningerne igen.

 

4: Placeringsregler

Du må placere vej- og jernbanestumper på din spilleplade efter visse regler:

Vejstumper skal forlade spillepladen gennem en side og kan dreje, passere ved siden af hinanden eller krydse hinanden.

Jernbanestumper skal også forlade spillepladen gennem en side og kan kun krydse hinanden ved hjælp af brostumper.

Du kan ikke placere vej og jernbanestumper på samme bane.

 

5: Bonuspoint

Undervejs i spillet kan du opnå bonuspoint ved at opfylde visse krav, som f.eks. at skabe sammenhængende veje eller jernbaner, oprette cirkelområder eller forbinde bestemte landskabsfelter.

Bonuspointene tilføjes til din samlede score ved slutningen af spillet.

6: Afslutning af spillet

Spillet slutter, når alle spillere har placeret alle deres vej- og jernbanestumper. Derefter foretager spillerne deres endelige scoreberegning ved at tilføje deres bonuspoint til deres basisscore.

Den spiller med flest point vinder spillet. 

Dette er kun en grundlæggende oversigt over spillereglerne for "Railroad Inc - Red". Der kan være flere specifikke regler og undtagelser, som du kan finde i den officielle spilmanual eller regelbogen. Det anbefales at læse og forstå reglerne fuldt ud, før du begynder at spille.

Vurdering af spillet 

Dette er et strategi- og puslespil, der giver spillerne mulighed for at blive ejere af jernbaneselskaber og designe deres eget transportsystem. 

Roll & Write genren er kommet for at blive. Dette er også den genre Railroad Inc. er. Der er i de senere år, kommet mange flere til, og mange spil med respekt for sig selv, har nærmest fået en Roll & Write version af sig selv. Dog er Railroad Ink. et spil uden en storebror og det har den heller ikke behov for.

En af de mest unikke aspekter ved "Railroad Inc - Red" er dets puslespilslignende mekanik. Spillerne får en tom spilleplade og et sæt terninger, der repræsenterer vej- og jernbanestumper. Målet er at placere disse stykker på spillepladen på en sådan måde, at man skaber det mest effektive og sammenhængende transportsystem. Det er både udfordrende og tilfredsstillende, da man skal overveje forskellige strategier for at opnå det bedste resultat. 

Grafisk/Æstetisk er spillet meget flot, med farverigt, her tænker jeg på spillepladen og æsken spillet ankommer i af. Tusserne er af god kvalitet og virker meget holdbare på længere sigt.

Spillets spilletid er passende, da hver omgang normalt tager omkring 30 minutter. Dette gør det til en ideel mulighed for at spille både korte spil og længere spil f.eks. på spilleaftener. Derudover er spillet designet til 1-4 spillere, hvilket betyder, at det kan spilles både som en solooplevelse eller med en lille gruppe af venner. 

Ikke mindst er æsken spillet kommer i kvadratisk og lille, hvilket gør den særlig egnet til at tage med overalt. Det er en kvalitet jeg sætter stor pris på, da jeg ofte har en spil md på restaurant, cafe eller lign. Den kan lige præcis være i en mellemstor taske, hvilket er perfekt for mig. 

Et af mine få kritikpunkter vil være, at spillet kan virke en smule ensformigt efter flere spil. Selvom målet for hver omgang er at opbygge det bedste transportsystem, kan det til tider føles som om man gør det samme igen og igen. Manglen på variation kan tage noget væk fra spillets spænding og udfordring på længere sigt. Her kan man med fordel tage de ekstra terninger i brug, der fører nye dimissioner til spillet Det er lavaterningerne. Disse kan man tage i brug, når man har helt styr på grundreglerne og spille mekanismen i spillet. 

Samlet set er "Railroad Ink - Red" et underholdende og strategisk puslespil, der vil appellere til både nye og erfarne spilleentusiaster. Dets unikke mekanik og flotte grafik kombineret med en rimelig spilletid gør det til en anbefalelsesværdig titel. Selvom det kan mangle variation på lang sigt, vil det stadig give mange timer med sjov og udfordring. 

Så har denne anmeldelse fanget din interesse, så hop ind på Legebyen.dk og få fat i det lille sjove og taktiske spil Railroad Ink. - Red edition.

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride: San Francisco & Amsterdam 

Læs også spilanmeldelsen af Augustus 

Læs også spilanmeldelsen af Hard To Get 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilAsmodee

1 kommentar

Kim

Kim

Jeg forstår ikke helt det med landskabskort og bunker med vej- og jernbanestumper, jeg troede at man skulle slå med terninger og så tegne det, der var på terningerne?

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen