Hard To Get spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 15 min | Spillere: For 2-12 deltagere | Mærke: Gameplay Publishing 

"Det var så sjovt at høre hendes begrundelser for, hvorfor hun fravalgte nogle bestemte ord. Og det samme da det var min tur. Jeg syntes virkelige det her spil kan noget. Jeg spillede det også med min mand, som ikke er kæmpe fan af spil og slet ikke ordspil. Men han elskede ”Hard to get”. Mange har hørt ordsproget ”Alle kan komme til at elske at læse, det handler bare om den rette bog. Og her er jeg ikke i tvivl om, det handler virkelig bare om at finde det rette ordspil og det må og kan kun være ”Hard to get”. Desuden kommer jeg til at anbefale ”Hard to get” til alle jeg kender. Mere end jeg har gjort i forvejen"

En spilanmeldelse af Hard To Get 

Endelig blev de helt nye brætspil for 2023 udgivet. Og deriblandt et ventet spil fra min side. Nemlig spillet ”Hard to get”

Jeg fik straks ringet min allerbedste spillemakker op og fik aftalt en dato til spilleaften. Og der var ingen tvivl om, hvad der var det vigtigste spil, for mig at få spillet.

Det var uden tvivl ”Hard to get”

Æskens indhold 

149 dilemmakort, 16 nøglekort og 112 dobbeltsidede ordkort.

Spillet er med danske spilleregler. 

Hvordan kan man vide hvad andre tænker om et ord? Ville du beskrive bobleplast som en ledetråd til Eiffeltårnet eller Den Kiniske mur?

Det er lige præcis derfor det rigtige ord kan være ”Hard to get”. 

”Hard to get” er et sjovt og underholdende spil som både ville gøre det godt til festlige lejligheder, til familiehyggeaften eller bare som et spil man lige kan hive frem for at få de små grå på arbejde. 

En spiller-Vidnet-Kender til det rigtige ord.

Resen af spillerne er detektiver, som ved hjælp af 5 ledetråde, skal forsøge at finde det rigtige ord. Ledetrådene er 5 finurlige dilemmaer, som vidnet, præsenterer for detektiverne.

Vidnet må kun kommunikere ved at sige hvad dilemma, personen hælder mest til.

Men hvordan tager man stilling til om en regnorm er mere våd end tør eller om en kaktus egentlig er sur eller sød? 

Kan detektiverne tyde de spor de får? Og hvilke ord kan de udelukke og hvilket ord er overhovedet det rigtige? 

Det er alt det ”Hard to get” går ud på.

Spilleregler 

Spillet “Hard to get” er et super nemt spil at komme i gang med at spille.

Først lægger man 16 ordkort ud, 4 på hver række, så det danner et kvadrat. Herefter blander man dilemmakortene og de 16 nøglekort. 

Man kan sagtens spille spillet 2 personer eller i hold.

Man vælger en der skal være vidnet, det er den der giver ledetrådene og trækker nøglekortet og som den eneste ved hvad kort der skal gættes.

Den anden eller det andet hold er detektiverne, den/dem der skal gætte ordet. 

Vidnet trækker et nøglekort. Nøglekortet viser hvilken af de 16 kort, detektiverne skal gætte.

Herefter trækker vidnet det første dilemmakort og vælger en af de 2 dilemmaer der er på kortet, som passer til det ord, som skal gættes. 

Herefter skal detektiven/detektiverne, fjerne mindst et ordkort pr runde. Man må gerne fjerne flere en et, dette er en fordel at gøre, hvis man kan. 

Når detektiven er færdige med at fjerne de kort, som han/hun vil fjerne, så afslører vidnet, om detektiven har taget det udvalgte kort.

Hvis ikke fortsætter man til næste runde. Har detektiven taget det gældende kort, så slutter spillet. 

Spillet foregår over 5 runder, hvis man når så langt. Når man til 5 runde, skal detektiven fjerne alle kort, undtagen det kort, som han/hun tror det er.

Og måske har detektiven fundet det kort som er ”Hard to get”

Vurdering af spillet 

YES YES YES. Der er ingen tvivl om hvorfor ”Hard to get” har været med i opgøret til Guldbrikken 2023 og vandt! 

Jeg havde glædet mig så meget til at spillet kom ind ad døren. Og spillet levede op til alle mine forventninger og mere end det. 

Jeg er kæmpe fan af spil hvor der indgår ord. Og i ”Hard to get” er der masser af ord, dr kan betyde mange ting, alt efter hvordan man tolker på de ledetråde man får.

Jeg havde holdt godt øje med de spil, der var med i opløbet om Guldbrikken. Jeg havde ikke haft chancen for at spille spillet inden det vandt Guldbrikken. Og havde jeg det, så ville jeg have været dybt skuffet, hvis spillet ikke havde vundet Guldbrikken. 

I 2016 udkom der det selvskabsspil, der hedder ”Codenames”. Dette spil er der mange der kender til, hvor man er 2 hold og så på skift skal gætte et bestemt ord, ud fra nogle ledetråde, som holdkaptajnen giver dem. 

Spillet blev en kæmpe succes og der er udgivet mange efterligninger siden da. Genren ordspil er ret populær. Dem der kender til BoardGameGeeks, har måske set at de har lavet en liste over de bedst rated selskabspil, her indgår ”Decrypto” ”Just One” og ”Codenames” '

”Hard to get” er det nyeste skud på stammen. Jeg syntes spillet skal med på en top 5 liste over de bedste selvskabsspil. 

Reglerne er meget simple og man er hurtig i gang med spillet. Og dette er bare noget jeg elsker ved spil. At man ikke skal bruge halvdelen af aften på at gå igennem 20 sider med spilleregler. 

Jeg spillede spillet med en min spillemakker, som er mine gode veninde. Det sjove element ved ”Hard to get” er at man ikke alting tænker ens.

Man skal som sagt, gætte et specielt ord, som er udvalgt og som kun vidnet kender til. 

Jeg var vidnet i et af spillene og Anne, min veninde, skulle finde frem til ordet bobleplast. En af ledetrådene hun fik var, Eiffeltårnet eller Den Kiniske Mur. Og hvordan syntes man så det hænger sammen med bobleplast.

Det var så sjovt at høre hendes begrundelser for, hvorfor hun fravalgte nogle bestemte ord. Og det samme da det var min tur. 

Jeg syntes virkelige det her spil kan noget. Jeg spillede det også med min mand, som ikke er kæmpe fan af spil og slet ikke ordspil. Men han elskede ”Hard to get”.

Mange har hørt ordsproget ”Alle kan komme til at elske at læse, det handler bare om den rette bog. Og her er jeg ikke i tvivl om, det handler virkelig bare om at finde det rette ordspil og det må og kan kun være ”Hard to get” 

Jeg er til dagligt lærer og jeg ville ikke tvivle et sekund på at spillet, ville være sjovt og lærerigt at bruge i undervisningen i udskolingen. 

Desuden kommer jeg til at anbefale ”Hard to get” til alle jeg kender. Mere end jeg har gjort i forvejen. Så er du vild med ordspil og hygge og gode samtaler. Så hop ind på Legebyen.dk og køb ”Hard to get”. Jeg lover dig, du vil aldrig fortryde det. 

God fornøjelse

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Squadro 

Læs også spilanmeldelsen af Funghi 

Læs også spilanmeldelsen af Ticket To Ride: San Francisco & Amsterdam 

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen