Plus-Plus - Lær At Bygge ABC & 123 anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Materiale: Plast | Mål: (på brikker) 4 x 20 x 12 mm | Mærke: Plus-Plus | Serie: Learn To Build | Antal: 1 kasse med 600 brikker & 40 opgavekort. 

"Herhjemme er det et stort hit med lige præcis denne æske: Fordi børnene bare i sig selv elsker Plus-Plus-brikker. Og så er den bare helt genial til særligt førskole- og indskolingsbørn, der netop skal begynde med/lige er begyndt med at beskæftige sig med tal og bogstaver. Man bliver aldrig for gammel til at lege med Plus-Plus, og der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at lege på. Det er alt sammen lige præcis det, vi har erfaret herhjemme"

En anmeldelse af Plus-Plus - Lær at Bygge ABC & 123

Af flere forskellige omgange - når vi har besøgt familiemedlemmer, når en legetøjsbutik har haft dem liggende fremme mv. - har min 6-årige datter Signe været meget optaget af Plus-Plus-brikker. De har tiltrukket hende som en magnet, og hun har kun haft positive erfaringer i legen med dem!

Signe går i 0. kl., og hun elsker det! Hun er nysgerrig på bogstaver og tal og har interesse og gåpåmod i forhold til at lære nyt, lære mere, øve sig, forbedre sig.

Det var så oplagt, at Signe i julegave skulle have Legebyens æske “Plus-Plus - lær at bygge ABC & 123”. Og som forventet: Hun blev henrykt, da hun åbnede gaven og har brugt mange, mange timer med indholdet efterfølgende!

Jeg er også mor til Johannes på 4 år og Peter på 2 år. Det har været interessant at se, hvordan alle tre børn på forskellige niveauer kan bruge tid med Plus-Plus-brikkerne. Målgruppen for æsken med ABC og 123 er fra 5 år. Det, tænker jeg, er korrekt vurderet. Men mine børn kan på mange forskellige plan sagtens have enorm glæde af Plus-Plus-brikker generelt. Hos Legebyen findes også Plus-Plus BIG, hvor brikkerne er et nummer større - de retter sig helt sikkert bedre mod Peters alder, men nu hvor vi kun har de små brikker, har det fungeret fint også!

Vi har succesfuldt brugt Plus-Plus-æsken til følgende aktiviteter

Farver. Æsken består af 600 brikker fordelt på 5 farver: blå, røde, grønne, gule og orange. Man kan lægge tilsvarende fem stykker farvet papir eller karton ud på gulvet, hvor børnene skal matche Plus-Plus-brikkerne med det korrekte stykke papir/karton.

Stabletårn. Hvor mange kan lægges oven på hinanden? Kan man ændre konstruktionen, så tårnet kan blive højere? Johannes og Signe har erfaret og taget til sig, at det har betydning for konstruktionen med et sikkert fundament.

Rækker. Lave så lange rækker som muligt - enten med samme farve Plus-Plus-brikker eller i forskellige mønstre.Fri fantasi. Lave forskellige figurer - enten abstrakte eller konkrete. Det har medført mange smil og grin og interessante snakke om, hvad forskellige skabninger har forestillet. Sommetider har vi set det samme og sommetider noget vidt forskelligt.

Skabeloner. På nettet, herunder på plus-plus.com, har vi fundet inspiration til at bygge figurer. Det elsker Signe, og hun er dygtig til det. Hun har dog været begrænset af kun at have de fem farver til rådighed, og hun har ofte måttet gå på kompromis med de farver, hun egentlig skulle bruge. For at have endnu flere muligheder og bygge endnu flere vellignende figurer kunne det klart være en fordel at have flere farver til rådighed.

Kryds og bolle. Børnene herhjemme kender udmærket spillet. Det er sjovt at se, hvordan børnene har fornyet interesse for spillet, når de selv skal bygge spillepladen. I begyndelsen valgte vi blot en farve hver, men med tiden har det udviklet sig til, at vi hver skal bygge vores super-vinder-spillebrikker også!Flag. Børnene har været vant til at lave flag med perler, så det har været helt naturligt for dem gerne at ville det med Plus-Plus-brikkerne også. Dog har det endnu engang været en udfordring med blot de fem forskellige farver (vi er simpelthen nødt til at købe pakker med flere farver :))

BOGSTAVER. Dette er det helt særlige for denne æske! Udover de 600 brikker er der vedlagt 27 opgavekort med store bogstaver på den ene side og små bogstaver på den anden side. W er også med. Æ, Ø og Å er samlet på ét kort. Den lærenemme pige herhjemme opdagede selv, at kortene med vokalerne A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø og Å er markeret med en rød ramme, mens de øvrige bogstaver, konsonanterne, er på kort med en blå ramme omkring.

Hun kan endnu ikke udenad huske, hvilke bogstaver der er vokaler og konsonanter, men ved at sidde så mange gange med æsken, som hun gør, kan det være med til at øge hendes opmærksomhed på det og bevidstheden omkring det. Signe elsker at bygge bogstaver og også ord med sine Plus-Plus-brikker. Igen og igen skriver hun vores navne.

Hun er perfektionist, men har helt accepteret, at børnestavning (hvor hun skriver de lyde, hun hører) er HELT okay - for med børnestavning kan man aldrig stave forkert! Der er en del forskning, der peger på det gode ved børnestavning i forhold til både at lære at læse og skrive, så kæmpe anbefaling givet videre herfra! Det motiverer 100% til at kaste sig ud i forskellige ord (og sætninger, når det er med en blyant).

Hvis man bygger en lille ”fod” til bogstaverne, kan de også stå op.TAL. Sammen med bogstaverne er denne aktivitet en af de særlige ting ved netop denne Plus-Plus-æske. Der er opgavekort med tallene fra 0-9. Bagpå eksempelvis talkortet 3 er der 3 billeder af grise bygget med Plus-Plus-brikker (Signe har haft lyst til at bygge dem, men har måttet give op: Det har været for vanskeligt for hende at bygge i 3D ud fra den lidt utydelige tegning og igen har der manglet farver) samt et billede nederst af tre farvede brikker.

Illustrationen kan på den måde være med til at give en forståelse for mængden 3 - så det ikke bare er et tal i en tælleremse. For Signe på 6 år er det indlært at se 3 som en mængde, at skrive tallet 3 korrekt, at lægge til og trække fra med tallet 3. Johannes på 4 år har endnu ingen interesse i det. Kortene kan være en super god måde, hvorpå man kan arbejde med tal. Og så er det jo virkelig en ekstra spændende dimension selv at kunne bygge det tal, man arbejder med.

Der er også kort med forskellige regnetegn. På den måde kan der laves regnestykker i rigtig mange forskellige sværhedsgrader og variationer. Er opgaverne lidt for svære, kan Plus-Plus-brikkerne bruges som værktøj til at tælle - som alternativ til for eksempel fingrene :)

Herhjemme er det et stort hit med lige præcis denne æske: Fordi børnene bare i sig selv elsker Plus-Plus-brikker. Og så er den bare helt genial til særligt førskole- og indskolingsbørn, der netop skal begynde med/lige er begyndt med at beskæftige sig med tal og bogstaver.

Fælles for rigtig mange af de forskellige Plus-Plus-aktiviteter, vi har haft gang i herhjemme, har været, at de har kunnet løses alene. Det er noget, børnene kan sidde med selv. Tit er det, hvor de trænger til at koble fra og bare lige selv sidde med noget i hænderne. Samtidig er det aktiviteter, der bliver helt anderledes, hvis de foregår sammen med andre. Så bliver det sociale aktiviteter, som skaber rammerne for et fællesskab - med kommunikation og grin. Ofte har de forskellige sociale aktiviteter i større eller mindre grad krævet et samarbejde - hvor man er afhængig af den anden - som har givet noget rigtig godt til søskenderelationen.

Plus-Plus er elsket af pædagoger og lærere verden over blandt andet fordi, det styrker kreativiteten, koncentrationsevnen og indlæringsevnen hos børn. At børnene selv skal finde frem til, hvordan brikkerne skal sættes sammen, har mange udviklingsmæssige fordele. De

  • Udvikler evnen til at tænke tredimensionelt
  • Træner problemløsning
  • Styrker evnen til at tænke kreativt
  • Udvikler finmotorikken
  • Styrker udviklingen af syns-og følesansen
  • Øver farver & former og at tælle og sortere 

Plus-Plus udtaler selv, at brikkerne er velegnet for alle, som ønsker at udfordre deres fantasi og kreative evner. Man kan bygge alene, sammen med venner og familie, eller bruge det som en måde at afstresse på i en travl hverdag. Man bliver aldrig for gammel til at lege med Plus-Plus, og der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at lege på. Det er alt sammen lige præcis det, vi har erfaret herhjemme.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus: Build and Glow

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus brikker

Læs også en blog om Plus-Plus BIG

 

Anmeldelse af legetøjPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen