MyHood Boksesæk 4 kg anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 - 6 år | Materiale: Slidstærkt 1,5 mm. tykt PU/PVC | Vægt: 4 kg | Mærke: MyHood | Antal: 1 stk. boksesæk inkl. XS boksehandsker

"Boksesækken er helt utrolig slidstærk, men er jo selvfølgelig fremstillet med henblik på at være en boksesæk. Vi har ikke haft vores i mere end et par måneder, mens jeg skriver dette, men til trods for ovenstående ekstra muligheder for brug, og generel heftig brug til det oprindelige formål, set vi endnu intet tegn på brug eller slid. Det er jeg ret imponeret over, især til den pris. Det er om at finde ting til træning og leg, som holder, og som kan bruges til flere formål"

En anmeldelse af MyHood boksesæk

”Woooow” og ”hold da op, hvor en boksesæk vejer meget.” Det var en rimelig præcis gengivelse af, hvad de to mindste unger på 3 og 7 udbrød, da de flyttede og åbnede kassen med boksesækken.
”What – der er handsker med” udbrød den mindste. Samtidig tænkte mor, at det var startskuddet til ballade, blå øjne, og spær, der faldt ned gennem loftet.

Denne anmeldelse var nok ikke kommet online, hvis alle mine bange anelser var sket – så læs roligt videre. 

Om boksesækken

 • Boksesækken er i bunden lavet af 1,5 mm tykt PU/PVC, og i toppen et slidstærkt, blødt canvasstof.
 • Dobbelt syninger på udsatte steder, så poderne kan banke løs.
 • Lynlås i toppen, så mængden af fyld kan reguleres.
 • I toppen af sandsækken er der monteret 4 meget kraftige nylonstroppe til ophæng.
 • Boksesækken anbefales til børn i alderen fra 4-6 år.
 • Boksesækken findes dog også i en version på 10 kg. til de større børn. Se den store boksesæk her!
 • Boksesækken er 45 cm i højden og 23 cm i omkreds, og måler fra bund til øverst på stropperne, 75 cm.
 • Der medfølger et sæt matchende boksehandsker i størrelse XS.

Aldersvurdering

MyHood Boksesækken vurderes egnet til børn fra 4—6 år, hvilket er meget retvisende. Det er primært placeringen af sækken, samt valg af ophæng, og længde af denne, som afgør sværhedsgraden for de helt små.

Som mor syntes jeg, at fire kilo lød let, og at det ville føles som at skubbe til en fjer, men de fire kilo er kompakte. Stoffyldet gør, at det ikke føles hårdt at slå på sækken. Det tillader dermed også brug uden boksehandsker, da de for den helt lille, kan være lidt svære at få på, uden at køre den klassiske bokser-stil, med opspilede øjne, svedende pande, og et stærkt bid i bunden af handsken, for at trække den på.

De store unger på 7-12, kan også sagtens bruge sækken. Vi har monteret den med en kæde, som tillader at den nemt kan hejses og sænkes, så flere kan bruge den. Den helt store, har godt med kræfter, så der skal ikke så meget til at få sækken i bevægelse, i modsætning til den mindste, og hans mor.

Andre muligheder

Boksesækken er udstyret med lynlås i toppen, så der er mulighed for at fjerne lidt fyld, skulle man ønse en lettere udgave. Det kan jeg forestille mig, kunne gøre det lettere og lidt sjovere for de helt små, som mere roligt kan vænne sig til, at en boksesæk jo reagerer på slag, og dermed bevæger sig. Man an også lyne op og fylde lidt sand i. Sandet vil langsomt sive ned igennem fyldet, efterhånden som den bruges, og vil gøre sækken tungere i bunden, til f.eks. spark, eller til blot at skabe mere modstand, når ungerne bliver lidt stærkere.

Stropperne i toppen kan der bindes en eller to knuder på, hvis man ønsker afstanden til ophænget kortere, f.eks. hvis man i stedet for kædeophæng, har en slidstærk brusestang eller dørribbe, som ikke har så meget plads under sig.

Når boksesækken ikke er i brug, kan den indgå som redskab i helt almindelig leg, både ude og inde. Bind et par lette knuder imellem stropperne, så inden kommer galt afsted, og brug sækken som:

 • foamroller til mor og fars ryg-og maveøvelser
 • til de mindste til at rulle på maven
 • balanceøvelser, maveliggende, og til de mindste at gå og stå på
 • som en del af en udfordringsbane, hvor man skal flytte, skubbe eller trække boksesækken.

Vurdering

Boksesækken er helt utrolig slidstærk, men er jo selvfølgelig fremstillet med henblik på at være en boksesæk. Vi har ikke haft vores i mere end et par måneder, mens jeg skriver dette, men til trods for ovenstående ekstra muligheder for brug, og generel heftig brug til det oprindelige formål, set vi endnu intet tegn på brug eller slid.

Det er jeg ret imponeret over, især til den pris. Det er om at finde ting til træning og leg, som holder, og som kan bruges til flere formål.

Mine bange anelser, som først beskrevet i anmeldelsen, kom jo aldrig til at ske. Det er en boksesæk på fire kilo, og ender man med et blåt øje, så er det virkelig godt klaret, at man har kunne ramme sig selv. 

De små, medfølgende boksehandsker er godt luftige, og får de smås ansigter til at forvandle sig til Hulk. Der må sidde noget skjult power i hver af de handsker, for den styrke og selvtillid, de pludselig kan slå med, er væk, når handskerne ryger af igen.

Handskerne er lidt drilske for de helt små, så de kræver et sæt hjælpende hænder at få af og på. Men boksesækken kan også fint anvendes uden handsker på. Det røde PU/PVC dækker også hele bunden under sækken, så ingen kan komme til skade med hænderne.

Af et stykke legetøj at være, giver boksesækken enormt meget igen. Form og udseende opfordrer til brug, og kan bruges både ude og inde. Det er skønt at se ungerne bruge deres krop, og finde ud af, at den kan bruges på andre måder end stillesiddende leg.

Den er tilpas i størrelsen til at flytte rundt med, så når den ikke bruges, er det ikke én af de der ”jeg orker det ikke opgaver” med at få den væk igen. Vi har købt en kæde i et almindeligt byggemarked, og hængt den op under den overdækkede terrasse. Når sækken ikke er i brug, flytter vi blot kæde og boksesæk længere op, så hunden ikke kan teste sine egenskaber på den, når vi ikke lige kigger. Vi ved nemlig godt, at i det sekund vi fjerne boksesækken helt, så er der et barn, der gerne vil brug den.

Når den hænger fremme, indbyder den oftere til uopfordret leg, også selvom det ikke er flere timer i træk.

Vi er glade for boksesækken, og kan let forestille os, at den får et par år mere ude på terrassen.

- Tine Voight

Læs også anmeldelsen af baskeballstander 

Læs også anmeldelsen af MyHood 200 løbehjul

Læs også anmeldelsen af MyHood rulleskøjter

 

 

Anmeldelse af legetøjMyhood

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen