MyHood Rulleskøjte anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4-7 år | Størrelse: 29-32 | PU hjul | ABEC 7 carbon kuglelejer

"Nu har vi prøvet rulleskøjterne i vinteren, hvor flyverdragt er en fast følgesvend. Det gør det lidt sværere for barnet at bevæge sig – til gengæld lander de blødt. På den måde har det været en lidt mere skånsom start uden de kendte asfalt-skader, som de fleste af os voksne rendte rundt med som børn..."

En anmeldelse af MyHood Rulleskøjterne

Tidligt igang! Vores søn har altid bevæget sig og udfordret sig selv meget. Han lærte at gå meget tidligt, kunne cykle alene da han var 2 år og udfordrer generelt sig selv motorisk så meget, han kan komme til.

Vi forældre har altid stået meget på skøjter og rulleskøjter og derfor blev vi ret spændte og begejstrede, da vi modtog rulleskøjter til vores søn.

Vi troede egentlig ikke, at så små børn kunne lære at stå på rulleskøjter, men vi giver det et forsøg og håber, vi kan rulle af sted sammen.

Første indtryk – ”Rulleskøjter!”

Da han først så kassen med rulleskøjter fra My Hood, blev han meget glad og spændt. Han kunne slet ikke forstå, at det var hans helt egne rulleskøjter!

Med det samme ville han gerne prøve dem på, og de var ikke svære at gøre klar: snørebåndene skulle sættes på, og så var de faktisk næsten klar til at blive smidt på fødderne.

Rulleskøjternes størrelse spænder mellem tre størrelser, og det, synes vi, er ret genialt, nu hvor deres små fødder vokser med raketfart i disse år.

Vores søns rulleskøjter kunne altså justeres fra en størrelse 29 til 32, så dermed kan han få glæde af dem i nogle år – det er altså smart.

De justeres ved at trykke på en knap i hver side, hvorefter man kan hive i eller skubbe lidt til støvlen for at få den henholdsvis større eller mindre. Når støvlen er justeret, skal snørebåndene bindes, et velcrobånd skal strammes og til sidst er der en klikbinding, hvor støvlen kan spændes godt til.

For en 4-årig kræver det hjælp at få rulleskøjterne på og spændt rigtigt til, da det er vigtigt for deres balance og generelle køreoplevelse, at rulleskøjterne sidder tæt til foden.

Til de rulleskøjte-nørdede-forældre kan det siges, at der er PU hjul, carbon kuglelejer og en alu-frame, der sikrer en let støvle. Desuden er der en forstærket snude, så børnenes tæer ikke slår sig ved fald.

”Hvorfor findes der ikke en numse-beskytter?” - Velafprøvet sikkerhedsudstyr

Når så små børn skal udforske livet på rulleskøjter, er sikkerhedsudstyr et must. Vi var så heldige at modtage sikkerhedsudstyr fra ”My Hood”.

Der var altså både beskyttere til knæ, albuer og håndled; de mest udsatte steder, når man ruller af sted på asfalten.

Vores udstyr var str. XS, som skulle passe godt til børnehavebørn. Udstyret virker solidt, men også meget stort. Det kan spændes til, men slet ikke nok til de små håndled og albuer.

Så udstyret sad desværre lidt løst på vores 4-årige børnehavebarn. Heldigvis blev det, hvor det skulle, så vi ville absolut ikke undvære udstyret! Og udstyr skulle vise sig at være en god idé.

Vores søn har ikke prøvet at stå på rulleskøjter før. Så derfor var det lidt som at se Bambi på glatis, da han fik støvlerne på og kom op at stå.

Benene forsvandt under ham og han røg gentagende gange på bagen.

Derfor var han også en smule skuffet og forundret over, der ikke fandtes en ”numse-beskytter”, for ”det gør jo ondt”. Heldigvis var hans første tur rundt i stuen, så trægulvet var ikke så slemt at slå sig på.

”Wow, man skal øve sig meget…”

Han kørte forsigtigt imellem os, som et barn, der var ved at lære at gå. Som han blev mere og mere tryg ved rulleskøjterne, insisterede han på, at han selv kunne komme op at stå, når han var faldet.

Det tog lige nogle gange og lidt knubs, men han klarede den, og stoltheden lyste ud af ham: ”Se, det kunne jeg jo sagtens, far!”. Og det kunne han faktisk.

Som han lærte at komme op at stå selv, blev han faktisk også mere sikker på rulleskøjterne og kunne bedre holde balancen.

Efter 30 minutters kamp med balancen fik han brug for en masse vand og en pause. Mens han sidder på gulvet med sin vandflaske udbryder han; ”Wow, man skal øve sig meget…” og kigger eftertænksomt ud i luften. Og ja.. det skal man godt nok.

Konklusion

Vi synes, rulleskøjterne fra My Hood er super fede. Kvaliteten er rigtig god og man kan virkelig mærke, det er noget ordentligt, børnene får på fødderne. De er lette for forældrene at justere og spænde fast og de sidder rigtig godt på fødderne, da de kan tilpasses det enkelte barn.

Nu har vi prøvet rulleskøjterne i vinteren, hvor flyverdragt er en fast følgesvend. Det gør det lidt sværere for barnet at bevæge sig – til gengæld lander de blødt. På den måde har det været en lidt mere skånsom start uden de kendte asfalt-skader, som de fleste af os voksne rendte rundt med som børn.

Derfor vil vi også anbefale, at My Hood sikkerhedsudstyr tilkøbes, for at passe på de små hænder, knæ og albuer. Desuden har vi også brugt en cykelhjelm.

For rulleskøjter kræver øvelse og nogle knubs – så pak dit barn godt ind og send det af sted på rulleskøjterne fra My Hood. Det er en gave for deres motoriske sans og bevægelsesglæde at bevæge sig rundt i naturen på hjul.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMyhood

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen