Mit første Octoplay anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: ABC-plast (100% genbrugsmateriale) | Mærke: Polydron | Serie: My First Octoplay | Antal: 1 kasse med 42 dele 

"Når Villads leger og bygger med dette sæt, så styrker og stimulere han eksempelvis sin koncentration, logisk tænkning, problemløsning og koordinering. Ikke nok med det, så vil hånd-øje-koordinationen, følesansen, fordybelse og form- og farvegenkendelse også blive styrket. Undervejs i byggeprocessen vil Villads også  lære, hvordan skiverne kan sættes sammen på forskellige måder, og hvad det kræver for, at figuren kan stå selv uden at vælte. Sættets kvalitet er utrolig godt, det er skønt at sættet kan bruges både indenfor og udenfor i det fri. Det åbner mulighederne for flere gode rollelege og seje byggerier"

En anmeldelse af Mit første Octoplay 

Er du på udkig efter en ny og anderledes aktivitet, som skiller sig ud fra meget andet legetøj ? Så kan dette måske være det du søger. 

Min mellemste søn Villads, som lige er fyldt 4 år, har set nærmere på dette Octoplay sæt fra det populære mærke Polydron. 

Sættet kan købes i to forskellige størrelser, enten med 21 dele eller med 42 dele.

Vi har valgt at se nærmere på det store sæt, da jeg ser flere muligheder i det store sæt. 

Det store sæt, som vi har valgt at se nærmere på, indeholder følgende:

  • 2 x stænger, som kan bruges i selve byggerierne, men også til at opbevare de mange dele på, når sættet ikke er i brug.
  • 40 x Octoplay stykker i fire forskellige naturfarver, som måler ca 12x12 cm. 

Formen på disse skiver/Octoplay stykker adskiller sig fra mange andre sæt, som typisk indeholder trekanter og firkanter. Octoplay formen er hverken trekantet eller firkantet, men de ligner derimod møtrikker. 

Den anderledes form som disse dele har, er uden tvivl med til, at fange børns opmærksom.

Fantasi & kreativitet 

Villads blev straks interesseret i, at se nærmere på sættet og spurgte nysgerrigt ind til, hvordan han skulle bygge med dem.

I sættet medfølger et idé-hæfte, som Villads straks gik i gang med at prøve, at bygge ud fra. Vi startede med at bygge sammen, men Villads fandt lynhurtigt teknikken og så overtog han styringen af byggerierne.

Det var både sjovt og “nemt”, at bygge ud fra hæftet, da det er nogle gode og meget tydelige tegninger, som gør det meget nemmere for de mindre børn, at bygge efter dem.

Villads syntes, at det var sejt, at han helt selv kunne bygge 2D og 3D konstruktioner, helt uden hjælp.

Idé-hæftet gav også Villads motivation til, at bygge videre ud fra sin egen fantasi og kreativitet.

Nye ideer opstår 

Brikkerne er nemme at sætte sammen og også nemme at skille ad igen, når han finder på en ny ide.

Det store sæt i naturfarver henvender sig til både drenge og piger, fra ca 2 år og opefter.

Octoplay sættet er lavet af meget solid og slidstærk ABS-plast, (100% genbrugsmaterialer), som holder til årevis af leg i institutioner og i flere generationer i privaten.

De mange dele er store og behagelige at røre ved. Ingen af brikkerne har skarpe kanter eller hjørner, alt er lavet med bløde buer, så børnene ikke kommer til skade i legen. Delenes lette vægt gør også, at børnene ikke kommer til skade, hvis et byggeri vælter ned over dem. Selvom brikkerne er meget lette, så er de alligevel ikke så lette, at byggerierne vælter ved et vindpust.

Farverne er en blanding imellem fire forskellige naturfarver.

Villads på 4 år har virkelig haft meget glæde af, at bygge med Polydron’s Octoplay sæt.

Som en del af legen har vi talt om, hvilke farver delene i sættet har, vi har også talt hvor mange dele der er. Først talte vi hele sættet og derefter farvesorterede Villads de mange dele og talte hvor mange der var i hver farve.

Det store sæt er rigtig godt, hvis flere børn skal lege og bygge sammen, det gælder både i institutionen eller hjemme i privaten, hvor søskende eller venner gerne vil bygge sammen.

Jeg er glad for, at vi har valgt det store sæt, da jeg kan se, hvor stor glæde det skaber, når flere kan hjælpe hinanden med, at bygge en stor konstruktion, eller de kan bygge hvert sit, side om side.

På den måde vil børnene også hurtigt lære, at samarbejde og hjælpe hinanden eller at dele. 

Sættet er lavet af hårdt plast og de er derfor mere eller mindre umulige at ødelægge. - En fordel når man er mor til tre drenge.

Det vildeste, der kan ske er, at byggeriet kan dele sig og brikkerne blive spredt rundt på gulvet.

Den gode og holdbare kvalitet gør det også muligt, at konstruere flotte figurer både indenfor og udenfor. Sættet kan nemlig godt tåle en tur i haven.

Rengøringen er intet problem, en fugtig klud og så er de mange dele som nye igen. 

Hvad mon det er? 

Det er ikke kun vores familie, som ser de gode muligheder ved dette sæt, det er der heldigvis også andre der gør og derfor har sættet vundet en stor pris.

Polydrons Octoplay sæt er vinder af: Creative Play Awards 2021. (Vinder i kategorien Legetøj til børn med særlige pædagogiske behov).

Villads kan godt lide, at lege en form for byg og gæt, hvor han bygger noget kreativt ud fra sin fantasi og derefter skal jeg gætte, hvad det er han har konstrueret.

Hvad mon det er.? Måske et monster, en dino eller måske en bil.

Det spændende sæt med de 40 skiver/brikker og de 2 stænger i naturfarver er perfekt til, at bygge unikke og fantasifulde figurer i 2D eller 3D.

De to stænger forstærker byggerierne eller åbner muligheder for, at bygge køretøjer mm. En anden fordel ved de 2 stænger er, at de desuden er rigtig smarte og praktiske som holdere, når Villads skal rydde sætter op.

Vores vurdering 

Når Villads leger og bygger med dette sæt, så styrker og stimulere han eksempelvis sin koncentration, logisk tænkning, problemløsning og koordinering. Ikke nok med det, så vil hånd-øje-koordinationen, følesansen, fordybelse og form- og farvegenkendelse også blive styrket.

Undervejs i byggeprocessen vil Villads også  lære, hvordan skiverne kan sættes sammen på forskellige måder, og hvad det kræver for, at figuren kan stå selv uden at vælte.  

Vores mening om Polydron’s Octoplay er som jeg havde forventet, positiv.

Sættets kvalitet er utrolig godt, det er skønt at sættet kan bruges både indenfor og udenfor i det fri. Det åbner mulighederne for flere gode rollelege og seje byggerier.

Med et sæt som dette er der virkelig plads til den frie leg, hvor kreativiteten og fantasien får frit spil, men de mange dele kan også bruges til struktureret leg og læring.

Et rigtig fint sæt med masser af gode lege- og læringsmuligheder for både drenge og piger, store som små.

Rigtig god fornøjelse.

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af Polydron Gigant Super Value sæt 

Læs også anmeldelsen af Polydron Magnetisk Hjulsæt 

Læs også anmeldelsen af Gigant Polydron i transparente farver 

 

 

 

Anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen