Anmeldelse af TickiT LED lamper

Mærke: TickiT | Vandtæt: IP65 | Max belastning: 80 kg. | Antal: 1 stk. 

"De fire lamper lever virkelig op til mine høje krav og de har derfor fået en fast plads forskellige steder i huset, så de nemt kan bruges af både store og små børn og til mange forskellige kreative ting. Der er et hav af forskellige muligheder med disse lamper fra TickiT, det handler blot om at være kreativ og tænke ud af boksen. Læring skal være sjovt og anderledes, på den måde lærer og husker barnet det lærte langt bedre. De svære opgaver, bliver endda også meget nemmere og mere overskuelige i kombination med leg"

En anmeldelse af TickiT LED lamper

Når nu man ser billederne af de fire store LED lamper i hver sin form, så kan man godt være i tvivl om, hvad de kan bruges til, udover at fungere som lamper, selvfølgelig.

Men hvor meget lys giver lamperne? 

Hvilke/hvor mange farver lys?

Hvad kan man bruge lamperne til, hvis man tænker lidt ud af boksen?

Det har jeg selvfølgelig undersøgt nærmere og jeg vil glædeligt dele mine meninger og lege-ideer.

Masser af sjove og lærerige muligheder 

Da GLS ringede på døren med den store kasse var min første tanke, wow det bliver så hyggeligt i den mørke vintertid.

Jeg havde set meget frem til, at modtage disse fire unikke LED lamper fra TickiT, og derfor havde jeg også gjort mig mange tanker, om forskellige sjove og lærerige anvendelsesmuligheder, som mine to yngste drenge, Valdemar på 1 år og Villads på 4 år ville elske. 

Allerede da vi åbnede kasserne kunne vi mærke, at kvaliteten var i top. Behagelige runde former og tykt og holdbart plastmateriale, som kan holde til masser af leg! - Perfekt til vores familie!  

Vi har set nærmere på fire lamper, med hver sin form, disse former er følgende:

  • Kube
  • Sten
  • Kugle
  • Æg

Lidt info om lamperne  

De fire lamper købes hver for sig. 

De oplades af almindeligt strøm, via en stikkontakt, opladeren er med i kassen. 

En opladning tager ca. 6 timer og herefter kan de unikke lamper flyttes rundt uden strøm tilsluttet og lyse i ca 10 timer.

En anden positiv ting er, at lamperne ikke blot er til indendørs brug, men da kvaliteten er i top kan de endda holde til, at blive brugt udendørs også. 

Lamperne fra TickiT er vandafvisende (IP65) og testet til at bære 80 kg.

Børnene må derfor gerne sidde på lamperne, det sker der intet ved, de skal dog passe på, at de ikke falder ned og kommer til skade.

Lamperne kan lyse i 16 forskellige farver, som kan vælges på den medfølgende  fjernbetjening. Har man flere af lamperne, kan man nøjes med, at have én fjernbetjening i brug.

På fjernbetjening er der rigtig mange små knapper, en knap til hver af de 16 forskellige farver, som lamperne kan lyse i. 

Du læste helt rigtigt, lamperne kan lyse i 16 forskellige farver, på den måde kan I vælge lige netop den eller de farver, som I er i humør til. Det behagelige lys i forskellige farver, kan virke utrolig beroligende på både børn og voksne. 

Det er også muligt, at indstille lamperne til at blinke eller skifte imellem de mange flotte farver. 

Der er masser af spændende muligheder med disse fascinerende LED lamper.

Producenten bag 

TickiT, som er producenten bag de fire smarte og fascinerende LED lamper, har ikke skrevet en aldersgrænse, men skriver blot, at lamperne skal benyttes under opsyn fra en voksen. Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg synes nemlig heller ikke, at der skal sættes en aldersgrænse på, da det afhænger af hvordan man vælger, at bruge lamperne.  

TickiT har et spændende og bredt sortiment, og de mange spændende produkter bliver designet og udviklet i Storbritannien i samarbejde med dygtige pædagoger. TickiT’s sortiement, består af et bredt udvalg af læringslegetøj og sansestimulerende legetøj til både store og små.

TickiT’s mange produkter er kendt i hele verden og deres motto er, at inspirere, engagere og lære. - Hvilket jeg synes at de lever 100% op til!! 

TickiT siger selv, at de skaber produkter, der sætter gang i fantasien og inspirerer til læring, samt gør undervisning sjovere for børnene.

Her er jeg endnu engang helt enig med TickiT, da jeg med det samme kunne se et hav af sjove muligheder med de sensoriske LED lamper.

Kreativ leg  

Villads på 4 år og jeg, har brugt de fire lamper til mange forskellige lege og lærerige opgaver. Både sammen og enkeltvis. 

Det er sjovt, at se hvilke gode ideer Villads løbende kommer på. Han er nu nået til en alder, hvor han virkelig forstår, at tænke ud af boksen og jeg synes det er fedt, at vi sammen kan komme på sjove ideer. 

Den lampe, som kaldes Kuben, er en kvadratisk lampe, hvilket gør den velegnet som et lille bord. 

Udover at Villads og Valdemar har leget med Papo dyr ovenpå lampen, imens det grønne eller blå lys har været tændt, så har denne lampe også været brugt til, at lære at tegne. 

Da jeg var barn øvede jeg mig i at tegne ved, at lægge et stykke papir henover et andet stykke papir med en tegning og på den måde kunne jeg tegne efter. Nogle gange var det dog svært, at se det hele igennem papiret.

Men denne smarte lampe gør, at man nemt kan gøre dette, de forskellige lysmuligheder gør, at vi kan ændre lyset og på den måde finde det lys, som giver de bedste muligheder for at se igennem papiret. Villads er meget fascineret af denne måde, at tegne og lære på. 

Har man eksempelvis været en tur i skoven og fundet blade eller blomster, så kan man også placere bladene på den kvadratiske lampe og derefter lægge et stykke papir henover og tegne. Når lyset i lampen tændes vil bladet ses tydeligt igennem papiret og det er lige til at tegne efter. 

Gang i sanserne  

En anden sjov og sansestimulerende aktivitet kunne også være, at drysse sand, mel, perler eller ris ud på Kuben’s vandrette flade og tænde lyset.

Det er utrolig sansestimulerende, at røre ved de forskellige teksturer eller tegne med fingrene. 

Ved lige netop denne aktivitet, har vi også inddraget læring om tal og bogstaver. Dette har vi eksempelvis gjort ved, at vi på skift har nævnt et tal eller bogstav og så har den anden skrevet det. 

Hvis man vælger, at lave denne aktivitet udenfor (LED lampen kan også bruges udenfor), så kan man også træne mundmotorikken på en ekstra sjov måde. Dette kan gøres ved hjælp af et sugerør. Villads og Valdemar kan skiftes til, at prøve at puste materialet ned fra bordet eller puste flotte mønstre i sandet eller det materiale, som man har valgt at bruge.

 

Mundmotorikken er rigtig vigtig for børns udvikling, den er afgørende for, at børn kan udvikle et talesprog, det er derfor altid godt at styrke og stimulere mundmotorikken på forskellige måder. 

Lampen med form som en kugle, har Villads eksempelvis brugt som skammel, når han har siddet ved vores sofabord. Han synes, at han sidder i en god højde og sidder behageligt.

Denne kugle har også skabt stor glæde hos lillebror Valdemar, som har nydt, at når han og Villads har trillet kuglen til hinanden, en leg som ofte foregår om eftermiddagen med lyset slukket i stuen, da drengene virkelig nyder legen, mens det behagelige lys skifter mellem de mange farver.

Drengene har også brugt meget tid på, at lave ansigter til hinanden, mens de har haft ansigterne tæt på lampen, så deres ansigter har skiftet farve.

En aktivitet, som er gået igen på både Kuglen, Stenen og Ægget er, at stable klodser derpå og se, hvor højt tårnet kan blive uden det tipper. 

Lampen med form som en sten, er også oplagt at bruge som skammel, da den ikke er så høj og siddefladen har en fin størrelse. 

Denne lampe er især Valdemar på 1 år rigtig glad for, da højden er perfekt for ham. Han kan sidde på gulvet og bruge denne lampe som et lille bord.

Valdemar nyder, at sidde og lege med dinoer og andet legetøj derpå, mens lysets farver skifter. 

Herhjemme bruges denne lampe mest med den funktion, hvor lyset skifter automatisk mellem de 16 farver.  

Den fine lampe med form som et æg, er en fin og hyggelig lampe, som eksempelvis kan pynte på børneværelset eller et andet sted i eller udenfor huset. 

Mine to yngste drenge er meget nysgerrige og det er derfor skønt, at disse lamper har en imponerende holdbarhed, som gør at de kan holde til at børnene triller med dem, sidder på dem, ligger på dem eller vælter dem. Lamperne kan selvfølgelig blive ridset i overfladen, men derudover sker der intet.

Masser af grin & hyggelige stunder

Ægge lampen ligesom flere af de andre lamper, skaber mange grin og hyggelige stunder. Det er skønt, at sidde og observere, at drengene griner og lave ansigter til hinanden, mens de har ansigterne tæt på lampen, så deres ansigter bliver lyst op i de forskellige farver. 

Hvis man har et sanserum derhjemme eller i institutionen, så vil en eller flere af disse LED lamper fra TickiT være et “must have”, da de kan bruges på så mange forskellige måder og på den måde skabe glæde hos mange forskellige personer. 

De fire sensoriske lamper, vil bestemt også være populære hos en del personer med særlige behov.

Det behagelige lys kan gøre, at man bliver helt afslappet og virkelig kan koble af og glemme alt omkring sig.

Hvis man tilføjer lidt lavt No Stress musik, så vil det være en skøn måde, at holde en pause. Det kan eksempelvis være personer med ADHD eller autismespektrumforstyrrelser, som ofte vil føle behov for, at trække sig tilbage og slappe helt af. 

Hvis man har et barn med koncentrationsbesvær, så kan en af disse lamper især Kuben, også gøre en forskel, da det hos mange gør, at det er nemmere at holde fokus og koncentration på en opgave, der bliver præsenteret på en lysende flade. 

I de kolde og mørke vintermåneder, som nu kan de behagelige lamper også bruges som en “varm” og hyggelig belysning i stuen eller som en natlampe på børneværelset. 

Herhjemme har Valdemar på 1 år den ene lampe på sit værelse, hvor det behagelige lys er tændt indtil han sover. 

Muligheder, leg og læring er der nok af med en eller flere af disse unikke lamper og der er også mange flere sjove ideer end de få, som jeg har fremhævet i denne beskrivelse.

Slip fantasien og kreativitet løs, når I eksperimentere og leger.

Vores vurdering  

Jeg er kæmpe fan af produkter som indbyder til mange forskellige former for leg og læring, hvor der ikke er regler for, hvad man kan og ikke kan. 

De fire lamper lever virkelig op til mine høje krav og de har derfor fået en fast plads forskellige steder i huset, så de nemt kan bruges af både store og små børn og til mange forskellige kreative ting.  

Der er et hav af forskellige muligheder med disse lamper fra TickiT, det handler blot om at være kreativ og tænke ud af boksen. Læring skal være sjovt og anderledes, på den måde lærer og husker barnet det lærte langt bedre. 

De svære opgaver, bliver endda også meget nemmere og mere overskuelige i kombination med leg.

Herhjemme er der én af lamperne, som er mere populære end de andre. Den mest brugte lampe i vores hjem er uden tvivl den med form som en kube. Men de andre skaber også stor glæde.

Efter at have set, hvor stor glæde og hvor mange lege- og læringsmuligheder, der er med disse LED lamper fra TickiT, så kan jeg bestemt anbefale andre, at købe én eller flere af disse lamper. 

- Carina Lund 

 

Læs også anmeldelsen af TickiT Sanseklodser

Læs også anmeldelsen af TickiT Sansespejle

Læs også anmeldelsen af TickiT LED lyspanel

 

Anmeldelse af legetøjTickit

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris662,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen