Polydron Gigant Super Value sæt anmeldelse

Mærke: Polydron | Serie: Gigant Polydron | Materiale: Plast | Mål: Firkanten måler 21 x 21 cm | Farve: Forskellige basisfarver | Alder: Anbefales fra 2 år | Antal: 1 kasse med 160 dele

"Har du børn i skolealderen, kan de mange brikker fra Polydron også bruges til, at visualisere og træne simple plus og minus stykker, på en sjov og anderledes måde. Det kan også være utrolig lærerigt, at bygge forskellige former, for derefter at udregne areal, rumfang eller tage tid på byggerierne. Forskning viser, at ved at visualisere matematikopgaverne, bliver de ofte nemmere, at forstå og lære. Når vi bygger med Polydron Gigant Super Value sæt, så bygger vi ud fra vores fantasi, kreativitet og interesser"

En anmeldelse af Polydron Gigant Super Value sæt 

Med dette store sæt sikre du timevis af god underholdning og mange hyggelige kvalitetstimer, hvor hele familien kan bygge og lege sammen. 

De fleste børn vil blive så opslugt af, at bygge og konstruere med de mange Polydron brikker, at de glemmer alt om computere og iPads. 

Et stort sæt med mange dele og velovervejet detaljer

Dette kæmpe Polydron sæt indeholder 160 dele, fordelt på 80 trekanter og 80 firkanter i de fire farver, rød, gul, grøn og blå. 

Sættet henvender sig til drenge og piger fra 3 år og opefter, men da sættet ikke indeholder mindre dele, kan små søskende godt være med i legen, så længe de er under opsyn.

Et sæt af denne størrelse vil være et hit i alt fra børnehaver, foreninger, biblioteker til hjemme i de private hjem, hvor hele familien eller vennerne kan være sammen om, at konstruere flotte farvestrålende byggerier.

Brikkerne er behagelige og lette, at holde ved, selv for de yngre børn, som pga. brikkernes størrelse (ca. 20x20 cm) gerne må deltage i byggerierne.

Det store Polydron Gigant sæt er nopret på den ene side, således at børn og voksne kan kende formene ved hjælp af den taktile sans.

Indersiden af brikkerne er mærket med blindskrift, så barnet kan kende forskel og oplever en anden type kommunikation end sædvanligt.

Polydron viser på den måde, at de har tænkt tingene godt igennem, så alle børn og voksne har mulighed for, at få glæde af de mange farvestrålende brikker.

Hvis du allerede har nogle af de helt store Polydron XL, så kan de to typer bygges sammen.

Et utal og kreative bygge- og læringsmuligheder

Villads på 3,5 år blev straks fanget af det store sæt og han kunne næsten ikke vente med, at undersøge det nærmere. 

Brikkerne er nemme at samle og også nemme at pille fra hinanden igen, når byggerierne skal ændres. De 160 brikker opfodrer til, at lave store, seje og fantasifulde konstruktioner, hvor kun fantasien sætter grænser.

Kvaliteten og størrelsen på brikkerne åbner muligheder for, at lave 2- og 3-dimensionelle geometriske figurer. Villads har med lidt hjælp, lavet mange store og flotte former, hvor vi efterfølgende talte om, hvad de forskellige former kaldes og hvordan man kender forskel på dem.

Selvom Villads kun er 3 år gammel, kan jeg godt lide, når der er muligheder for at kombinere leg og læring. 

Vi har derfor talt om farverne, former og øvet Villads i, at tælle. Villads har også øvet sig i, at matche og sortere. Dette har han gjort ved, at farveopdele de mange brikker og ved, at sortere sættet i trekanter og firkanter. 

Har du børn i skolealderen, kan de mange brikker fra Polydron også bruges til, at visualisere og træne simple plus og minus stykker, på en sjov og anderledes måde. 

Det kan også være utrolig lærerigt, at bygge forskellige former, for derefter at udregne areal, rumfang eller tage tid på byggerierne. Forskning viser, at ved at visualisere matematikopgaverne, bliver de ofte nemmere, at forstå og lære.

Når vi bygger med Polydron Gigant Super Value sæt, så bygger vi ud fra vores fantasi, kreativitet og interesser. 

Vi har konstrueret et utal af forskellige byggerier. Villads har eksempelvis bygget en garage til sin Dantoy motorcykel. Dette byggeri har stået udenfor i haven i over en uge, uden at vælte.

Vi har også bygget en stor “kuglebane” hvor Villads kunne trille en stor bold ned gennem banen. En kuglebane er ofte et hit hos børn, som vil elske at trille bolde/kugler afsted igen og igen. 

Villads og hans kusiner har bygget et legehus, en borg, et fodboldmål og en regnbue ud af det store sæt. Vi nyder godt af, at de mange brikker kan holde til masser af leg både indenfor, men bestemt også udenfor, endda i al slags vejr.

Når Villads bygger med de mange brikker, vil han eksempelvis også styrke sin grovmotorik, hånd-øje-koordination, koncentration, kreativitet, fantasi, logisk tænkning og problemløsning. 

Hvis han leger og bygger sammen med andre, vil han derudover også styrke evnen til at samarbejde, kommunikere og give plads til andres tanker og ideer. 

Dette store sæt er fyldt med både lege- og læringsmuligheder, som både børn og voksne kan nyde godt af. 

Hvem står bag dette sjove og lærerige sæt? 

Polydron blev skabt tilbage i 1970’erne. Dengang sad englænderen Edward Harvey og fumlede med, at lave små firkanter og trekanter, der kunne sættes sammen og skilles ad igen og igen. På daværende tidspunkt, havde han ingen idé om, at Polydron her mange år senere ville være et verdensomspændende mærke og et meget populært legetøj.

I dag findes der rigtig mange forskellige former, størrelser, materialer og farver indenfor Polydron mærket. - Hvilket børn rundt om i verden nyder godt af, da der findes sæt som rammer de fleste målgrupper.

Polydron er lavet af ABS plast, som gør brikkerne meget stærke og holdbare og de kan af den grund bruges både indenfor og udenfor i alt slags vejr. 

Vores vurdering 

Kvaliteten er i top, brikkerne er behagelige at holde ved, med afrundet former så vi undgår skarpe hjørner. Delene vejer ikke ret meget, hvilket gør at mindre børn nemt kan bygge og håndtere de mange Polydron brikker. 

Herhjemme kan vi godt lide, at vi kan være sammen om at bygge, på trods af aldersforskelle. Med Polydron Gigant handler det om, at bruge sin fantasi og kreativitet i konstruktionerne og de 160 dele giver os muligheder for, at tænke større og vildere. - Helt perfekt til os.

Villads på 3 år siger: Mor, det er sejt når vi laver en garage til min politimotorcykel, ligesom på politigården, så er den klar når jeg skal køre stærkt. 

Jeg kan selv lave et kæmpe tårn og så kan Valdemar (lillebror) vælte det. Et rigtig fint sæt med masser af gode muligheder for leg, læring og sansestimulering.

- Carina Lund 

Læs også anmeldelsen af Polydron Crystal

Læs også anmeldelsen af Polydron Gigant Octoplay 

Læs også anmeldelsen af Polydron XL 36 dele 

 

 

 

Anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen