Match Madness DUO spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spiltype: Kortspil | Spilletid: Ca. 10-20 min | Spillere: For præcis 2 deltagere | Producent: Leikkien | Distributør: Spilbræt 

"Jeg har flere gange måtte give helt op på selv de nemmeste kort, men til gengæld er det også lykkedes mig at lave et niveau 3-kort enormt hurtig. Til trods for det er et spil, der bestemt ikke er nemt for mig, så kan jeg alligevel ikke lade være med at prøve igen og igen. I vores første spil endte jeg med at få helt ondt i hovedet, fordi jeg blev lidt stædig og gerne ville kunne løse kortene, men simpelthen bare ikke kunne få det til at passe. Vi har prøvet det af på både familie og venner (aldersspredning 11– 43 år). Generelt er holdningen, at det er et svært spil. Dog bliver det gradvist nemmere, når man lige lurer logikken i klodserne"

En spilanmeldelse af Match Madness DUO

Hvis man er til diverse logiske iq-spil, så er dette helt sikkert et hit. Jeg har endnu til gode at prøve Match Madness, som er for op til 4 spillere, men konceptet er det samme som i dette Match Madness Duo. Det er den type spil, som man på den ene side kan blive irriteret på og samtidig ikke kan lade være med lige at prøve igen.Det indeholder 10 klodser med forskellige mønstre, spillevejledning og 60 kort med udfordringer i 3 forskellige sværhedsgrader. Spillevejledningen er nem at forstå og det tager få minutter, fra man får spillet i hænderne, til man er klar til at spille.

Selve spillet 

Man vælger selv, hvor mange kort, man vil dyste over. I vores første spil valgte vi 7 kort. Det var ret bevidst vi valgte et ulige antal, så det ikke kunne ende uafgjort – hvilket viste sig at være irrelevant i vores tilfælde. Det antal kort, man har valgt, lægges på bordet med bagsiden op.

Hver spiller får et sæt med 5 klodser. Klodserne har prikker i enden, der ligner en terning, så man er sikker på, man får et komplet sæt hver fra 1-5.Det øverste kort i bunken vendes, så man kan se mønsteret. Nu gælder det om for begge spillere at bruge sine 5 klodser til at lave det viste mønster hurtigst. Når man mener, man har lavet det korrekte mønster, tager man kortet og viser til sin modstander, som tjekker, hvorvidt det er korrekt.

Har man lavet mønsteret korrekt, vinder man kortet. Hvis man har lavet mønsteret forkert, får modspilleren kortet.Spillet slutter, når der ikke er flere kort tilbage i bunken. Den spiller, der har vundet flest kort, har vundet spillet. Skulle man ske at have lige mange kort, vinder den spiller, som har flest niveau 3-kort. Er dette også lige, vinder den med flest niveau 2-kort. Står det stadig lige er spillet uafgjort.

Hvis man vil undgå at komme ud i denne situation, kan man sørge for enten at vælge et ulige antal kort til bunken eller sørge for, at der er et ulige antal niveau 3-kort, så der altid kan findes en vinder.

Ønsker man at spille det som solospil, bruger man en timer (fx på sin mobil). Man vælger selv, hvor lang tid man ønsker at spille. Det kunne fx være 5 eller 10 min. Så snart tiden er sat i gang vender man det øverste kort. Når man har lavet det korrekte mønster på det første kort, lægges dette til side og man vender straks næste kort. Når tiden er gået, tæller man point sammen ud fra niveau. Så et niveau 1-kort giver 1 point, et niveau 2-kort giver 2 point og et niveau 3-kort giver 3 point.Hvis man noterer sine point efter hvert solospil, kan man på denne måde hele tiden forsøge at slå sin egen rekord.

Vores vurdering 

Som jeg skrev tidligere, så valgte vi i vores første spil at tage 7 kort, for at sikre det ikke kunne ende uafgjort. Men det blev på ingen måde nødvendigt, da min mand vandt 6 ud af 7 kort.

Vi har haft det fremme nogle gange siden, hvor vi ikke decideret har dystet imod hinanden, men blot har hygget os med at forsøge at ”knække koden”. Der er ingen tvivl om, at det klart er min mand, der er mest ”matematisk-logisk” tænkende, men også han er udfordret af de fleste kort.Jeg har flere gange måtte give helt op på selv de nemmeste kort, men til gengæld er det også lykkedes mig at lave et niveau 3-kort enormt hurtig.
Til trods for det er et spil, der bestemt ikke er nemt for mig, så kan jeg alligevel ikke lade være med at prøve igen og igen. I vores første spil endte jeg med at få helt ondt i hovedet, fordi jeg blev lidt stædig og gerne ville kunne løse kortene, men simpelthen bare ikke kunne få det til at passe.

Vi har prøvet det af på både familie og venner (aldersspredning 11– 43 år).
Generelt er holdningen, at det er et svært spil. Dog bliver det gradvist nemmere, når man lige lurer logikken i klodserne.Flere har siddet og smågrinet undervejs, fordi de har været så dårlige til det og ikke helt kan forstå, hvordan det kan være så svært at lave et ”simpelt” mønster.

Det lyder måske ikke af meget, at der kun er 60 kort med, men min vurdering er, at det er alt rigeligt. Dagen efter vores første spil fik vi besøg af et hold venner, som jeg bad prøve det. Da de havde prøvet et par kort, fandt vi et af kortene, som vi havde lavet aftenen før. Til trods for der kun var gået ca. 14 timer kunne hverken min mand eller jeg huske, hvordan man skulle lave mønsteret.
Mange af kortene ligner jo lidt hinanden og så alligevel ikke og det er nærmest umuligt at skulle kunne huske løsningerne, da klodserne også minder om hinanden.

Det er den type spil, som jeg godt kunne finde på at tage med i sommerhus, når vi er afsted med hele familien. Det virker måske lidt atypisk, når vi oftest går efter spil, som alle kan være med til (vi er som regel 10-12 mennesker afsted). Men det er faktisk et fint lille spil at tage frem i stedet for fx at løse krydsogtværs, sudoku eller sidde med strikketøjet. Samtidig ender det ofte med at blive socialt alligevel, da andre bliver nysgerrige og også gerne vil bidrage med at forsøge at ”knække koden”.Det er et spil, som deler vandene. Enten siger folk de aldrig vil prøve det igen, fordi de slet ikke kan finde ud af det eller også bliver de fanget af det og kan ikke lade være med lige at prøve ét kort mere. Personligt kan jeg ikke finde ud af det, men er stadig fanget af det.

- Joan Frederiksen 

Læs også spilanmeldelsen af Amul

Læs også spilanmeldelsen af Get On Board

Læs også spilanmeldelsen af Spørgsmål fra helvede

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen