Traxit spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 minutter | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Producent: Danspil | Antal: 1 spil i æsken 

"Herhjemme finder vi både Traxit frem, når vi skal have familiehygge i weekenderne, til voksenhygge på hverdagsaftenerne når pigerne er puttet og når vi får besøg af venner og familie. Det er utrolig sjovt tænkt, at man skal spille for sine modstandere, hvilket også er med til at adskille Traxit fra andre lignede taktiske familiespil. Et super friskt pust som gør, at man hele vejen igennem spillet skal være opmærksom og vågen, både når man selv skal rykke og når man skal vælge stier til modstanderen. Det er utrolig tilfredsstillende, når ens egne brikkers placering er god og man samtidig lykkedes i at spille modstanderens stier helt rigtigt, så de opnår færrest muligt point og måske endda ender i TRAXIT"

En spilanmeldelse af Traxit 

Kan du godt lide spil, hvor taktikken er i højsædet og hvor du ikke kun har mulighed for at påvirke dit eget spil men også dine modstanderes?

Så er Traxit måske lige noget for dig.

Flyt dine brikker fra det nederste plateau til toppen af spillebrættet og scor flest point, så kan du kalde dig vinderen af Traxit.

Det lyder ret nemt, hvis du altså selv fik lov til at bestemme, hvor du bevæger dig hen… men det gør man selvfølgelig ikke i Traxit. Det er nemlig op til din modstander at bestemme hvilken sti du skal følge i din rejse mod toppen.

Hvad der ryger op kommer oftest ned igen.

Praktisk om Traxit

Familiespillet henvender sig til børn og spilleglade sjæle fra syv år og opefter. Traxit kan spilles af to til fire deltagere, og et spil varer fra cirka 30 minutter til en time, når spillet rammer bordet.

I den medfølgende spillevejledning på fire forskellige sprog; dansk, svensk, norsk og finsk, beskrives spillets gang, så det er let at forstå. Reglerne er simple og hurtige at lære for både store og små.

Traxit er danskproduceret af Danspil.

Æsken indeholder 

  • En spilleplade.
  • Fire sæt stier (16 røde, 16 grønne, 16 blå og 16 gule).
  • Otte spillebrikker (fire hvide og fire sorte).
  • Fire x to runde skiver i de fire spillerfarver; rød, grøn, blå og gul, som sættes ned i spillebrikkerne.
  • En spillevejledning.

Spillets gang 

Inden spillet kan begynde, skal pladen placeres på midten af bordet og hver spiller skal have et sæt stier samt to skiver i deres spillerfarve. 

Spiller man i hold, spilles der sort mod hvid og ellers er der frit valg mellem spillebrikkerne. Skiverne placeres i hullet i spillebrikkerne. 

Ubrugte spillebrikker placeres diagonalt i hjørnerne på det næsthøjeste plateau.

Herefter skal hver spiller frit placere sine spillebrikker på det nederste plateau tættest på dem selv. Brikkerne kan dog ikke placeres i hjørnerne. 

Hver spiller skal nu give sine stier videre til spilleren, som sidder til højre. Stierne lægges på bordet med billedsiden opad foran spilleren. Spilleren til højre skal nu igennem hele spillet afgøre hvilke stier, som spilleren til venstre skal rykke efter. 

Startspilleren skal vælge en sti, som gives tilbage til spilleren til venstre. Denne skal nu flytte en af sine to brikker, så det passer til stien. På stikortet er der to prikker, den ene symboliserer feltet, hvor brikken allerede står og den anden symboliserer, hvor brikken skal rykkes til. Stien kan vendes alle veje.

Der kan kun stå én brik på hvert felt og alle stiens felter skal være fri for andre brikker, for at brikken kan rykkes.

Får man spillet en sti, som ens brikker ikke kan rykke efter, er man i TRAXIT. Spilleren der spillede stien, må nu tage en af de fangede spillebrikker og placere denne vilkårligt på nederste plateau, på samme side hvor man startede.

Når stien er brugt, udgår den af spillet. Herefter fortsætter turen til næste spiller.

Der spilles fire sæt af fire runder og der gives point efter hvert spillet sæt. 

Pointene fordeles alt efter, hvor højt man er på spillepladen, efter hvert spillet sæt. Det gælder altså om, at have sine brikker bedst placeret når sættet er færdigspillet og ikke undervejs.

Det laveste plateau giver nul point, det næste giver 25 point, næste igen 50 point og det øverste plateau giver 100 point.

Der er mulighed for at opnå en bonus, denne bonus gives, hvis det i løbet af et sæt lykkedes en spiller, at placere begge sine brikker på det højeste plateau samtidig. 

Spilleren som kan kalde sig vinderen af Traxit, er spilleren der efter de fire sæt sammenlagt har flest point.

Pigernes egne ord om Traxit 

Silje 9 år: “Traxit er et mega sjovt spil. Jeg kan rigtig godt lide sådan nogle spil, hvor man skal tænke sig godt om og det skal man med det her spil. Jeg synes også, at det er ret sjovt, at man skal vælge, hvordan de andre må rykke, det gør jo bare, at man skal tænke sig endnu mere om.

Det er også sjovt, når man skal vente og se hvilken sti, der bliver valgt til en - man ved jo ikke om den er god eller dårlig.

Jeg synes, at spillet var ret let at lære, når jeg først havde spillet det en eller to gange.

Jeg kan rigtig godt lide at spille Traxit.” 

Lucca 6 år: “Jeg synes, at det er et sjovt spil. Det er altså også lidt svært, både når jeg skal vente på tur men også, når jeg skal finde ud af, hvilken sti jeg skal vælge til de andre. Jeg er ret god til at flytte mine brikker, så det passer med den sti, som jeg har fået.

Jeg synes, at det er rigtig sjovt, når man giver den anden en sti, som gør det svært for dem. Engang havde Silje lige fået sin brik helt op i midten og så valgte jeg en sti til hende, som gjorde, at hun skulle rykke helt ned igen. Det var ret godt, for så fik hun jo ikke ligeså mange point. I det spil vandt jeg faktisk sammen med mor.”

Min mening om Traxit 

Traxit er et yderst underholdende selskabs- og familiespil.

Herhjemme finder vi både Traxit frem, når vi skal have familiehygge i weekenderne, til voksenhygge på hverdagsaftenerne når pigerne er puttet og når vi får besøg af venner og familie. 

Det er utrolig sjovt tænkt, at man skal spille for sine modstandere, hvilket også er med til at adskille Traxit fra andre lignede taktiske familiespil. Et super friskt pust som gør, at man hele vejen igennem spillet skal være opmærksom og vågen, både når man selv skal rykke og når man skal vælge stier til modstanderen.

Det er utrolig tilfredsstillende, når ens egne brikkers placering er god og man samtidig lykkedes i at spille modstanderens stier helt rigtigt, så de opnår færrest muligt point og måske endda ender i TRAXIT.

Der er også rig mulighed for at justere i spillet. Eksempelvis har vi spillet med, at stierne ikke lå på bordet med billedesiden opad, men at alle spillere sad med dem, så de var skjulte. En sjov måde at gøre det lidt mere spændende på. 

Æsken har en passende størrelse, så spillet også nemt kan tages med på ferie eller besøg, designet er simpelt og holdt i klare flotte farver. Selve designet på spillet er også ret minimalistisk og matcher rigtig fint de simple spilleregler. 

Når Traxit bliver fundet frem er vi alle rigtig godt underholdt og bliver udfordret i vores strategiske tankegang - så kan man da ikke ønske sig meget mere af et godt familiespil. Et spil der får smilet frem på alles læber.

- Maria Ejler 

Læs også spilanmeldelsen af Balloon Pop

Læs også spilanmeldelsen af Mia London 

Læs også spilanmeldelsen af Master Logic 

 

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen