Unlock! Fantastiske Eventyr spilanmeldelse

Anbefales fra 10 år | Spilletid: Cirka 30-60 min | Spillere: For 2-6 spillere | Distributør: Asmodee | Antal: 1 spil i æske med 3 eventyr 

"Desværre er det dog ikke helt fejlfrit ift. kort, der kan kombineres. Vi prøvede at kombinere 2 kort og endte med et nyt kort, som gav en ledetråd. Det viste sig så, at det var det forkerte kort (hvilket vi først fandt ud af til sidst) og det først skulle være fundet senere. Dette gav en del forvirring og vi kom til at sidde fast. Det er meningen, man skal nå til vejs ende i et scenarie indenfor 1 time og appen hjælper med at holde styr på tiden. Det er dog ikke lykkes os endnu, så man skal nok regne med, at det kan tage op til 2 timer. Det behøver dog ikke være dårligt, så er man jo bare underholdt i længere tid"

En spilanmeldelse af Unlock! Fantastiske Eventyr 

Herhjemme elsker vi ”escape-room in a box” spil og har bl.a. spillet en masse EXIT spil. Vi kan godt lide at skulle tænke kreativt for at løse gåderne og benytter det ofte sammen med forskellige hold venner (som deler samme passion for genren som os).

Spillet indeholder 3 scenarier i hver sin sværhedsgrad. Hvert scenarie består af en bunke kort med et tal på bagsiden. Derudover er der en spillevejledning og så skal man bruge en mobiltelefon eller tablet/ipad, hvorpå man åbner den tilhørende app.Det er vurderet til at være fra 10 år, 1-6 spillere og med en forventet spilletid på 60 min. Det er endnu ikke lykkedes os, at klare det indenfor tidsrammen på de 60 min, som også tæller ned i appen. Selvom der står, at det er fra 10 år, så vil jeg anbefale, der også er voksne med, da det godt kan være lidt svært.

Vi har tidligere spillet Unlock – Escape Adventures, så vi var fra start med på, hvordan denne specifikke type spil skulle spilles. Er det første gang, man spiller, har de også i denne udgave lavet et hurtigt guide-spil, som man kan starte med, for at få en fornemmelse af, hvordan det hele fungerer.

Selve spillet 

Allerførst skal man hente appen til spillet, da denne er nødvendig for at kunne spille. Det vil også sige, at man skal sørge for der er strøm nok på mobilen/ipad´en til hele spillet, da den skal bruges en del undervejs.

Hvert spil består af en stak kort, hvor første kort viser startstedet med et billede. Når man ser tal eller bogstaver på et kort, man har fremme, må man tage disse i stakken.Kortene kan have 5 forskellige farver.

Røde og blå kort er objekter, som kan kombineres. Finder man fx et brev med små bogstaver på et blåt kort og en lup på et rødt kort, vil det være logisk at forsøge at sætte disse to sammen. Kombinerer man et rødt og et blåt kort, skal deres tal lægges sammen og resultatet giver så et nyt kort. Hvis man ramte rigtigt, vil det nye kort være et nyt spor.

Grønne kort er maskiner. Her skal man bruge appen til at få maskinen frem og denne kan så bruges til at løse en gåde/ledetråd.De gule kort er koder. Det kan fx være et pengeskab eller en dør, som er låst med en kode. I appen kan man så finde den pågældende ting frem og indtaste koden, når man har knækket den.

Sidst er der også grå kort. De er primært informationskort, som ikke er interaktive på samme måde som de andre kort. Det kan fx være nye steder, man er kommet hen.

Efterhånden, som man kommer videre i spillet, vil nye kort vise ikoner med tal med en streg over. Dette betyder, man må kassere kortene med de pågældende tal. Det er en rigtig god ide at holde øje med dette og få smidt alle kort væk, som ikke længere skal bruges. Hvis man ikke får smidt kortene væk, kan de blot være med til at forvirre i den videre færd.Hvis man kommer til at sidde fast, har man muligheden for at få hints/ledetråde undervejs via appen. Det er dog ikke altid, disse ledetråde hjælper nok. ”Nosides show” skulle ifølge appen være det nemmeste scenarie. Det tog os 86 min at gennemføre og jeg må desværre indrømme, at vi kun klarede det ved at snyde. Når det er sagt, så er der en grund til, at vi blev nødt til at snyde. Vi sad fast i over 20 min. Vi brugte appen til at få ledetråde på alle de kort, vi havde fremme. Det var dog ikke alle kort, der havde en ledetråd i appen og de ledetråde, vi fik, gav ikke rigtig mening.Da vi simpelthen ikke kunne komme videre, gik jeg på nettet og fandt ud af, at der på deres egen hjemmeside ligger ”unlock solutions”, som er en minutiøs gennemgang af hele scenariet med løsninger. Det viste sig, at der på nogle af kortene manglede tal/figurer, som var absolut nødvendige for at komme videre. Dette må jo ikke ske. Det ødelægger desværre en del af oplevelsen og skaber frustration.

De 2 andre scenarier kom vi igennem, men måtte stadig ty til hjælp på deres hjemmeside enkelte steder.

Vores vurdering 

Det er fint, man skal bruge en app til spillet, som gør det mere interaktiv. Det kan dog også indskrænke spillet lidt, hvis man bruger en mobil, som kun 1 spiller sidder med.

Kortene er små og selvom de som udgangspunkt skal ligge fremme på bordet, så alle kan se dem, så bliver man ofte nødt til at tage dem op i hånden hver især og kigge nærmere på dem. Det kan gøre det lidt svært at få et samlet overblik, når flere spillere sidder med hvert sit kort på skift for at kigge nærmere på det.

Selve teknikken i spillet er nem at forstå. Det er fint delt op, så man ved, hvad der forventes ift. om det er kort, der skal kombineres, koder der skal indtaste på appen osv.

Desværre er det dog ikke helt fejlfrit ift. kort, der kan kombineres. Vi prøvede at kombinere 2 kort og endte med et nyt kort, som gav en ledetråd. Det viste sig så, at det var det forkerte kort (hvilket vi først fandt ud af til sidst) og det først skulle være fundet senere. Dette gav en del forvirring og vi kom til at sidde fast.

Det er meningen, man skal nå til vejs ende i et scenarie indenfor 1 time og appen hjælper med at holde styr på tiden. Det er dog ikke lykkes os endnu, så man skal nok regne med, at det kan tage op til 2 timer. Det behøver dog ikke være dårligt, så er man jo bare underholdt i længere tid.

Nu har vi prøvet 6 UNLOCK! scenarier og for os bliver det nok ikke til flere. Vi hælder mere til EXIT spillene, men jeg er helt sikker på, at det er en smagssag. Jeg kender flere som til hver en tid ville vælge UNLOCK! som førstevalg. Fordelen ved UNLOCK! er, at man intet ødelægger undervejs. Det vil sige, at andre kan genbruge spillet og man kan få held til at sælge det videre, når man er færdig med det og på den måde holde udgiften nede.

- Joan Frederiksen 

Læs også spilanmeldelsen af Helsinki 

Læs også spilanmeldelsen af King of New York 

Læs også spilanmeldelsen af Ka-Blab!

 

Anmeldelse af spilAsmodee

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen