Magna-Tiles: Bondegårdsdyr anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast og magneter | Farve: Transparente farver / Clear Colors | Antal: 1 sæt med 25 dele.

"Som pædagog er min begejstring for Magna-Tiles Bondegårdsdyr også ret så stor. Når vi bygger og leger med sættet, udvikler og stimulerer vi vores motoriske færdigheder, især de finmotoriske. Vi sætter magneterne sammen på kryds og tværs, hvor vores øje-hånd koordination i den grad kommer i spil. Vores kognitive færdigheder udvikles også i legen med Magna-Tiles. Vi træner blandt andet evnen til at fordybe os, bruge vores fantasi og skabe overblik. I byggeriet og legen med Magna-Tiles Bondegårdsdyr, er der rigtig god mulighed for, at udvikle vores kendskab til og om bondegårde og husdyr samtidig med, at vi stimulerer sproget. Når vi leger med Magna-Tiles Bondegårdsdyr, opstår der nemlig en masse gode spørgsmål og samtaler om legen"

En anmeldelse af Magna-Tiles: Bondegårdsdyr sættet

De fleste forældre er nok stødt på de multifarvede magneter i mange forskellige former, farver og størrelser rundt omkring i deres børns institutioner.

Mine børn har siden deres første møde med Magna-Tiles været helt vilde med dem. Hvilket jeg sådan set, godt kan forstå; de er farvestrålende, der er mange forskellige former med kanter og rundinger, de kommer i størrelser som alle børnehænder kan rumme, de kan sidde sammen på alle tænkelige sjove måder og så kan barnet skabe noget helt selv. Det er da noget nær en optimal opskrift på børnelegetøj.

Om Magna-Tiles

Magna-Tiles er et magnetisk konstruktions legetøj til børn og barnlige sjæle fra 3 år og op. Magneterne emmer af kvalitet, design og muligheder.

Magna-Tiles magneterne er magnetiske hele vejen rundt langs kanten på brikkerne. Derudover er de ikke afhængige af den enkelte magnets pols ladning, hvilket gør, at alle brikkerne vil tiltrækkes af hinanden, uanset hvordan barnet vender og drejer dem.


I produktionen af Magna-Tiles er der et meget stort fokus på sikkerhed. Dette både i forbindelse med sikker indkapsling af magneterne, men også når det kommer til kemien. Magna-Tiles er således fri for blandt andet BPA og ftalater og lever op til alle europæiske standarder, når det kommer til legetøj.

Æsken indeholder

Farm animals sættet fra Magna-Tiles består af 25 dele.

  • 4 røde kvadrater, hvoraf to af dem er pyntet med hvidt bindingsværk.
  • 2 rektangler, en brun og en gul.
  • 2 røde trekanter.
  • 3 små rektangler, som ligner halmballer.
  • 10 hvide hegn.
  • 1 høne med bevægeligt hoved.
  • 1 hest med bevægeligt hoved og bagben.
  • 1 ko med bevægeligt hoved.
  • 1 gris med bevægelige bagben.

Lad legen begynde

Pigerne gik straks i gang med at undersøge den farverige æske. På bagsiden af æsken, fik vi lidt sjov information om de fire bondegårdsdyr, som er i sættet. Vidste du eksempelvis, at koen bruger op til 8 timer om dagen på at tygge? Hvilket svarer til over 30.000 kæbebevægelser om dagen. Eller at grisen anses som et af de klogeste husdyr? Grisen har samme intelligens niveau som et lille barn.

Da æsken var udforsket godt og grundigt, blev den selvfølgelig åbnet. Pigerne skyndte sig at få dyrene ud og alt hvad der kunne bevæges på dem, blev det - mange gange.

Pigerne fik hurtigt bygget gården, som også var afbilledet på æsken og dyrene fik hver deres plads. Legen kredsede især omkring den fine brune hest, da både Silje og Lucca er ret vilde med heste. Lucca syntes også, at grisen i dens mudderpøl var ret så underholdende.

Efter en rigtig god leg med denne gård, satte Lucca sig og begyndte at ombygge gården. Det blev til et par fine alternative forslag til gårde. Blandt andet byggede hun en i to etager med små folde til alle dyrene.

Hesten vrinskede, grisen var gået i mudderpølen, hønen gik og skrabede i jorden og koen stod og nød en god mundfuld græs. Lucca var meget fordybet i legen med Magna-Tiles magneterne og brugte flittigt fantasien, både i byggeriet og i den efterfølgende leg omkring byggeriet.

Pigernes egne ord om Magna-Tiles Bondegårdsdyr

Lucca 5 år: “Det er faktisk et ret fedt sæt. Jeg kan godt lide at lege med det. Jeg synes, at det er ret sjovt, at hesten kan galopere. Og grisen den kan sidde på rumpen i mudderpølen. Min yndlingsfarve er rød, så jeg synes, at det er flot, når man bygger den lille gård med de røde magneter.”

Silje 7 år: “Jeg synes, at det er rigtig sjovt at lege med. Jeg kan godt lide, at det er en bondegård med dyr og så er der hegn med til, så man kan lave folde til dyrene. Jeg er ret vild med heste og der er jo også en hest med, den ligner faktisk lidt min yndlings hest.”

Morens og pædagogens vurdering af Magna-Tiles Bondegårdsdyr

Magna-Tiles magneterne er og bliver en kæmpe succes herhjemme hos os. Et simpelt legetøj, som alligevel altid kan samle hele familien på gulvet i mindre og større byggerier og lege. Underholdningsværdien ved Magna-Tiles er stor for både børn og voksne.

Når vi har fætrene på 2 år på besøg eller pigerne har en legeaftale, er der garanti for, at Magna-Tiles på et eller andet tidspunkt, bliver hevet ud af skabet og fylder gulvet med leg og hygge.

Magna-Tiles Bondegårdsdyr sættet er ingen undtagelse. Der bliver bygget mange forskellige gårde med plads til dyr både i stalden og på foldende. Magna-Tiles dyrene, som kan bevæge forskellige kropsdele, er virkelig geniale og giver rigtig god mulighed for, at lege med de færdige byggerier.

Som pædagog er min begejstring for Magna-Tiles Bondegårdsdyr også ret så stor.

Når vi bygger og leger med sættet, udvikler og stimulerer vi vores motoriske færdigheder, især de finmotoriske. Vi sætter magneterne sammen på kryds og tværs, hvor vores øje-hånd koordination i den grad kommer i spil.

Vores kognitive færdigheder udvikles også i legen med Magna-Tiles. Vi træner blandt andet evnen til at fordybe os, bruge vores fantasi og skabe overblik.

I byggeriet og legen med Magna-Tiles Bondegårdsdyr, er der rigtig god mulighed for, at udvikle vores kendskab til og om bondegårde og husdyr samtidig med, at vi stimulerer sproget. Når vi leger med Magna-Tiles Bondegårdsdyr, opstår der nemlig en masse gode spørgsmål og samtaler om legen.

Sidst men ikke mindst, så udvikles vores sociale færdigheder også, når vi leger med Magna-Tiles. Vi interagerer med hinanden, når vi bygger og leger med magneterne og dyrene. Vi er fælles om et tredje, hvori vi har mulighed for at skabe og udvikle relationer.

Magna-Tiles Bondegårdsdyr får en rigtig stor anbefaling fra både børn og voksne herhjemme. Pigerne har leget meget med sættet, både for sig selv men også sammen med deres andre Magna-Tiles magneter.

Magna-Tiles er simpelthen så gennemført et stykke legetøj, som rummer rigtig meget god og relevant læring. Læring som børnene leger ind og som de senere kan anvende i hverdagen. Så bliver det da ikke meget bedre.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelse af Magna-Tiles byggeplads med kraner

Læs også anmeldelse af Magna-Tiles Dino World 

Læs også anmeldelse af Magna-Tiles: Skovens dyr 

Anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen