IQ-spil anmeldelse

Mærke: SmartGames | Materiale: Plast | Spillere: For 1 deltager | Alder: Anbefales fra 6-99 år 

"Vi er først og fremmest imponeret over kvaliteten af Smart Games’ IQ-spil. De er godt lavet, de er robuste og kan altså godt tåle, at en kommer til, at tabe dem og det smarteste er, at låget holder alle dele af spillet i kassen, så det ikke pludselig flyder med brikker fra spillene. De er nemme, at håndtere, som spil, da alle brikker nemt sættes sammen og passer ned i de huller, de skal sidde i. Tænk, at sådan et lille spil, kan have så stor betydning for børnenes tænkning og måder, at problemløse på. Deres hjerner bliver stimuleret og de lærer samtidig nye måder, at tænke på"

En spilanmeldelse af SmartGames IQ-spil 

Vi er på vej på ferie til Spanien, en kør-selv-ferie med en køretur på 25 timer. Vi har 4 børn og de 3 store, Clara på 14 år, Laura på 12 år og Carl på 7 år er noget nervøse for, hvordan de skal få tiden til at gå i bilen.

Vi var dog så heldige, at vi fik mulighed for, at teste og lege med disse 6 IQ-spil fra Smart Games, som vi én efter én vil præsentere kort og forklare lidt nærmere om.

SmartGames 

I mere end 25 år har Smart Games produceret smarte IQ-spil med fokus på begrebet læring gennem leg. Det er deres mission, at børn gennem legen med disse IQ-spil skal kunne træne og udvikle på deres kognitive, sociale og sproglige evner og ikke mindst finmotorik. For Smart Games er det vigtigt, at børn opbygger en selvtillid der kan give dem kompetencerne til, at klare sig gennem livets udfordringer.

Generelt om spillene 

Alle 6 sæt af spil er velegnet til at spille alene, man kan også snildt arbejde sammen om dem og hjælpe hinanden for at nå så langt som muligt. Hvis børnene spiller sammen, er det også en god måde for dem, at samarbejde og derved lære hvordan de kommunikativt kan dele deres tanker og strategier og så lære af hinanden.

Alle sæt indeholder minimum 120 udfordrende spil pr sæt og så er der et lille hæfte med, som viser muligheder fra begynderniveau til ekspertniveau - de bliver kun mere og mere svære jo længere man kommer. Spillene er også meget alsidige og passer til de forskellige aldersgrupper. De starter med enkle opgaver for de yngre børn og bliver gradvist mere udfordrende, når de udvikler deres kompetencer. Det betyder også, at børnene kan vokse med spillet og fortsætte med at udfordre sig selv på nye niveauer.

Alle sæt af spil anbefales fra 6 år og til uendelig alder. Dog vil vi gerne tilføje, at flere af spillene simpelthen var for svære for Carl på 7 år.

De er alle produceret i plast og kommer i en æske, hvori hvert spil er i en plastkasse med låg. Det vil sige, at de er smarte, hvis man ikke har mulighed for at sidde ved et stabilt bord, da kassen bund fungerer som “spilleplade”

Alt efter alder på personen der spiller spillet, tager det alt fra 15 min og op for, at løse spillet.

Hvert spil repræsenterer en lang række opgaver i ét der kræver logisk tænkning, kreativitet og strategisk planlægning.

IQ LINK

Spillet, som efter vores mening er af svær grad. Alle brikker i dette spil kan passe ind i hinanden, det gør både, at de passer på et utal af måder, men gør også, at nogle steder på pladen skal to brikker ligge i samme felt og andre steder, skal kun én brik ligge i feltet.

Clara på 14 år måtte flere gange have hjælp fra hæftet med løsningsforslag og det var virkelig en opgave for hende og bestemt også os andre, at finde ud af hvor de passer i.

IQ TWIST 

I spillet IQ TWIST er der små prikkede brikker, der skal sidde på pladen, inden man starter spillet og derefter skal de snoede brikker placeres på pladen, så de passer på de små prikkede brikker. Det gør, at mulighederne bliver begrænset pr. spil. Det er med, at holde tungen lige i munden, når opgaven skal løses, da det fra start kræver en strategi med hvor man sætter de prikkede prikker.

IQ XOXO

Spillet her er en af de mere udfordrende slags. XOXO beskriver nemlig hvordan spillet skal laves. Under brikkerne, er der nemlig forhøjninger på pladen, det gør, at o’erne kun kan placeres der ovenpå. Det er der ikke ved x’erne og derfor begrænser det yderligere, hvordan brikkerne kan sættes på pladen. Laura syntes i starten det var enormt frustrerende, men da hun ligesom knækkede koden, så fik hun faktisk hurtigt rykket godt op i sværhedsgraden af dette spil.

IQ STARS 

Et spil som faktisk er det mest simple og passer absolut bedst til Carl på 7 år. Det er overskueligt og nemmere for ham, at knække koden. Spillets brikker er stjerner, som ved første øjekast gør, at det virker enormt uoverskueligt, men grundlæggende er det ”bare” formen 6 kanter, som skal passe sammen nede på pladen. Det er simpelt og består kun af, at få formene på brikkerne til, at passe sammen, dog hænger stjernerne sammen i forskellige kombinationer, så der er bestemt stadig udfordringer i.

IQ FOCUS

IQ FOKUS er udfordrende og kræver mere end ”bare lige”. Du skal udover, at få brikkerne til at passe på pladen også lave et mønster i firkanten i midten. Firkanten i midten består af 9 felter, som gør, at man skal tænke mere ud af boksen og helt sikkert afprøve mange kombinationer for, at få løst spillet.

Når låget på pladen lukkes, så kan man nemt tjekke, om det er den rigtige løsning, man har lavet. Herhjemme er det fars favorit spil, da det kræver mere visuel tænkning.

IQ FIT

Absolut det mest udfordrende spil i kassen. I starten kan man tænke, at det går meget godt. Sådan sad både Clara og Laura i hvert fald, men der blev hurtigt meget stille fra bagsædet og de skulle klart bryde deres hjerner for, at få disse opgaver i spillet til, at gå op.

Hver brik har flere former i ét, forstået på den måde, at når brikken drejes, ser den anderledes ud i formen. Det betyder, at der er mange flere former, at skulle forholde sig til, for hver gang man ligger en brik ned på pladen. Pigerne havde i hvert fald svært ved, at danne overblik og det krævede utallige forsøg undervejs. Vi kunne høre dem samarbejde i en grad vi bestemt ikke har hørt før, så vi var meget begejstret for spillet som forældre.

Vores anbefaling 

Vi herhjemme kan i hvert fald dele vores begejstring for disse IQ-spil, som børnene og ja selv os forældre har haft og stadig har fornøjelsen af. Det er virkelig en sjov underholdning med en kæmpe portion læring i og timerne fløj afsted, mens kilometerne tikkede på bilen og ingen børn var klar over, hvor lang tid de havde siddet med spillene. Altså enorm Win-Win situation for os alle sammen.

Vi er først og fremmest imponeret over kvaliteten af Smart Games’ IQ-spil. De er godt lavet, de er robuste og kan altså godt tåle, at en kommer til, at tabe dem og det smarteste er, at låget holder alle dele af spillet i kassen, så det ikke pludselig flyder med brikker fra spillene. De er nemme, at håndtere, som spil, da alle brikker nemt sættes sammen og passer ned i de huller, de skal sidde i.

Tænk, at sådan et lille spil, kan have så stor betydning for børnenes tænkning og måder, at problemløse på. Deres hjerner bliver stimuleret og de lærer samtidig nye måder, at tænke på.

For os, som en stor familie, er vi i hvert fald vildt begejstret og vi er kæmpe fan af disse spil. Vi giver 10 uf af 10 stjerner. God fornøjelse med Smart Games IQ-spil – De er bare geniale.

- Mia Steffensen 

Læs også spilanmeldelsen af Gold Mine IQ-spil

Læs også spilanmeldelsen af Apple Twist IQ-spil

Læs også spilanmeldelsen af Dinosaurs: Mystic Island IQ-spil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen