KUBB Family Kongespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Birketræ | Mærke: Bex | Antal: 1 stk. 

"KUBB family er et virkelig lækkert sæt af birketræ i højt kvalitet. Det er let og hurtigt at gå til og spillet kan efterfølgende opbevares i den medfølgende opbevaringspose. Kastepindene er tilpas lette, så børn kan kaste med dem, ligesom bønderne og kongen er tilpas brede til at kunne stå fast på græsplænen. Der er et perfekt selskabsspil, fordi alle har stort set, har de samme forudsætninger for at spille. Det vil derfor være et oplagt spil at medbringe til familiefesten, familiehygge eller til en fødselsdag. Den ældste teenagedatter har forespurgt om hun ikke måtte overtage spillet og dekorere det, så de kan bruge det som festspil. Jeg er dog ikke sikker på, vi kan undvære det"

En spilanmeldelse af KUBB Family Kongespil 

Et sjovt udendørsspil for hele familien.

Spillet skal spilles udendørs i haven, på stranden, i en park eller lign. Du bestemmer selv banens størrelse, men producenten anbefaler en bane med følgende mål: 5 m x 10 m.

Spillet går ud på at vælte alle modstanderens "bønder" og til sidst ramme kongen, som står i midten. Der medfølger udførlige og enkle spilleregler.

Sættet indeholder:

  • 10 bønder
  • 1 konge
  • 6 kastepinde
  • 4 markeringspinde
  • 1 opbevaringspose
  • Spilleregler

Første indtryk 

Spillet ankommer i en papæske med alle delene. Den er rimelig tung ca. 5 kg. Æsken er dekoreret i varme farver forestillende en sommerdag i en have med skyfri blå himmel og familie, der hygger sig med både solbad, badebassin og spil, man kan spille udendørs. Æsken har bærehåndtag for let transport. På æsken er påtrykt KUBB family high kvality birch wood.

Og teksten lyver ikke. Sikke en lækker kvalitet af birketræ med afhøvlede hjørner, der ligger super godt i hånden, og hvor man bestemt ikke skal frygte at få splinter i fingrene.

Produktet indeholder: Konge x 1 stk., bønder x 10 stk., kastepinde x 6 stk. og markeringspinde x 4 stk. – Kongespillet leveres i en praktisk pose, således spillet kan holdes samlet og ikke bliver væk. Posen bidrager også til at man nemt kan fragte spillet hvorhen det skal være – om det er i parken, i haven eller et tredje sted er det kun fantasien, der sætter grænser. Selve spillet er ikke dekoreret.

Firmaet bag 

Bex sport er firmaet bag seks velkendte mærkenavne, Bex – Træspil, Sunsport – Havespil, Snowzone – Sneprodukter, Gamesson – Bordspil, Murena – Vandfritidsudstyr og Cartdart – Dart.

I over 30 år har Bex sport designet, udviklet og markedsført både indendørs og udendørs spil til alle aldre. Deres brands er vokset gennem årene, deres firma er nu repræsenteret over hele verden.

Bex sport har udviklet et adfærdskodeks, som er baseret på FN's Global Compact. Alle Bex sportsartikler produceres på fabrikker, der har underskrevet vores CSR-kontrakt. Bex sport arbejder tæt sammen med fabrikkerne og besøger dem mange gange hvert år. Hver eneste del af deres sortiment er lavet af de mest miljøvenlige materialer og komponenter til rådighed.

Firmaets hovedkontor ligger i Höganäs, en by i den sydlige del af Sverige.

Regler 

I kongespillet skal man inddeles i to hold. Der laves en bane på cirka 10 gange 5 meter med de fire medfølgende hjørnepinde. På de to baglinjer stiller hvert hold fem klodser op. Målet med spillet er at være det første hold, der vælter alle modstanderens klodser og derefter den store konge, som er placeret præcis midt på banen.

I princippet kan man være op til seks personer på hvert hold. Det er dog sjovest, hvis der er færre på holdet, så man får lidt flere muligheder for at kaste.

Holdene skiftes til at kaste en af de seks kastepinde i et forsøg på at vælte modstandernes klodser. Det er sværere, end man umiddelbart tror.

Hvis det lykkes for holdet at vælte en af modstanderens klodser, skal modstanderholdet starte deres tur med at kaste den væltede klods over på jeres banehalvdel. Den rejses op, hvor den lander, og så skal modstanderholdet vælte den, før de begynder at vælte de bønder, der står på jeres baglinje

Hvis det ikke lykkes dem at vælte klodsen, inden de har brugt deres seks kastepinde, får det andet hold lov til at gå frem og kaste fra det sted, hvor klodsen står. På den måde er det meget lettere for det modsvarende hold at ramme, når det bliver deres tur igen.

Spillet fortsætter, indtil et af holdene har væltet alle modstandernes klodser. Når de har gjort det, skal de vælte kongen midt på banen, og når det lykkes, har de vundet.

Hvis man kommer til at vælte kongen før alle de andre klodser er væltet, taber man spillet med det samme.

Spillet 

Vi havde fornøjelsen af at spille spillet med mor, far og Magnus på 4 år. Det var første gang, han skulle prøve kongespil og havde derfor ingen forudsætninger. Stor var hans begejstring, da han så spillet, og han kunne ikke komme hurtigt nok ud i haven, hvorefter det gik super stærkt med at få åbnet æsken.

Instruktionen angiver en bane på 5x10 meter, men vi lavede banen mindre, så den var mere børnevenlig.

Magnus var rigtig hjælpsom og hjalp med at få sat både bønder op på begge sider samt fik placeret kongen i midten.

Vi valgte at spille spillet uden de obligatoriske regler, men blot hvor vi var to hold, hvor man skulle skyde hinandens bønder uden at ramme kongen.

Magnus gik meget op i at prøve at kaste korrekt og jublen ville ingen ende tage, når han fik ramt en bonde. Det var sjovt at se, hvordan hans kasteteknik ændrede sig undervejs, og hvordan han dermed blev bedre til at ramme.

Læring

Det at være sammen som et hold er god læring, men både voksne og små træner sin motorik samt turtagning.

Vurdering 

KUBB family er et virkelig lækkert sæt af birketræ i højt kvalitet. Det er let og hurtigt at gå til og spillet kan efterfølgende opbevares i den medfølgende opbevaringspose. Kastepindene er tilpas lette, så børn kan kaste med dem, ligesom bønderne og kongen er tilpas brede til at kunne stå fast på græsplænen.

Kongespil er et yderst populære udendørs spil, der kan spilles af alle aldersgrupper. Det er et underholdende havespil for hele familien, venneflokken eller veninderne, der ønsker et holdspil, hvor alle er på samme niveau.

Spil kongespil i haven, på stranden eller hvor du måtte have et nogenlunde plant areal i en fornuftig størrelse f.eks. i parken eller på stranden. Da det er et enkelt spil, egner det sig også til blot en runde efter aftensmaden eller imens bøfferne steger på grillen en sommeraften.

Der er et perfekt selskabsspil, fordi alle har stort set, har de samme forudsætninger for at spille. Det vil derfor være et oplagt spil at medbringe til familiefesten, familiehygge eller til en fødselsdag. Den ældste teenagedatter har forespurgt om hun ikke måtte overtage spillet og dekorere det, så de kan bruge det som festspil. Jeg er dog ikke sikker på, vi kan undvære det.

- Lone Deleuran 

Læs også spilanmeldelsen af oppustelig dart 

Læs også spilanmeldelsen af Stigegolf 

Læs også spilanmeldelsen af Kæmpe klodsmajor 

 

Anmeldelse af spilBex sport

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen