Dinosaurs: Mystic Island IQ-spil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 15 - 30 min | Spillere: For 1 spiller | Antal: 1 spil i æske med 80 udfordringer.

"Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet er enkelt i sit udtryk, og fylder ikke særlig meget. Det gør spillet endnu mere udfordrende, at der kun er 6 brikker at rykke rundt med. Dinosaurerne og spillepladen gør spillet specielt, og til en fornøjelse at have stående på bordet. Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames, er et spil der har budt på sjove udfordringer. Vi glæder os til at kunne finde spillet frem igen og igen, i takt med at Mateo bliver ældre"

En spilanmeldelse af Dinosaurs: Mystic Island IQ-spil

Vi har en søn der er rigtig glad for dinosaurer, han hedder Mateo, og er 3 år gammel. Mateo elsker hans dinosaur figurer, bamser, puslespil og bøger - det var derfor oplagt at introducere ham for Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet, fra belgiske SmartGames.

Vi var spændte på at finde ud af, hvordan dinosaur temaet fungerede i Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet. Vi var meget spændte på at se hvordan Mateo ville reagere på de seje dinosaurer, og de mange forskellige opgaver!

Det praktiske om Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra Smartgames

Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames er anbefalet fra + 6 år, og er for 1 deltager. Spilletiden strækker sig fra 15 - 30 minutter, og byder på 80 forskellige opgaver.

Spillet indeholder:

● 1 Spilleplade
● 3 brikker med planteædende dinosaurer
● 3 brikker med kødædende dinosaurer
● 1 hæfte med udfordringer
● 1 spillevejledning

Spillepladen prydes af buske, vandløb og palmer. Spillepladen fylder ikke meget, men har en helt perfekt størrelse, til de mange opgaver spillet byder på.

Der er 3 slags af hver brik, de forskellige brikker er enten med;

● De røde dinosaurer - som er kødædere.
● De grønne dinosaurer - som er planteædere

Dinosaurerne er rare at røre ved, de er lavet af en slags blød silikone. Dinosaurerne som er placeret på brikkerne, hjælper også med at placere brikkerne og/eller rydde spillepladen, når en opgave er gennemført. Dinosaurerne er nemme at tage ved, og gør spillet specielt.

Hæftet med udfordringer, byder på hele 80 af slagsen. De forskellige udfordringer er delt op i niveauer, og Mateo spillede udelukkende på det nemmeste niveau. De forskellige niveauer i spillet, hedder;

  • Starter
  • Junior
  • Expert
  • Master

Spillevejledningen til spillet er på dansk, hvilket gør spillet let forståeligt. Da spillet ikke har flere forskellige elementer - man skal forholde sig til - er det nemt at læse spillevejledningen, og starte spillet lige efter.

Sådan spiller man Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames

Deltageren vælger én af de 80 forskellige opgaver, som findes i opgavehæftet.

Deltageren skal nu placere de forskellige brikker på spillepladen, så formen på øerne matcher, de viste øer i udfordringen. Løsningerne kan sagtens have tomme øer, eller øer med dinosaurer af samme art.

De planteædende dinosaure og de kødædende dinosaure, må ikke være placeret på de samme øer - så er udfordringen løst forkert. Der er fire forskellige niveauer, som hver især gør opgaverne en smule sværere.

  • Starter; viser både dinosaurer, og hvordan brikkerne skal placeres på spillepladen.
  • Junior; viser enkelte steder på spillepladen, hvor barnet kan se hvilken vej én eller to brikker skal ligge.
  • Expert og Master; viser blot græs mønsteret, de forskellige brikker har

Der er kun én løsning på hver opgave - og efter at have løst en opgave - kan man bagerst i opgavehæftet se resultatet. Det er en god måde for barnet at kunne se, om opgaven er løst helt korrekt.

Vores oplevelse med Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames

Mateo var hurtig til at åbne spilleæsken - og med det samme fik han øje på dinosaurerne. Mateo startede med at brøle så højt han overhovedet kunne, og så var vi ellers klar til at forklare ham reglerne til spillet.

Vi introducerede udelukkende Mateo for sværhedsgraden; starter - da de andre sværhedsgrader ellers blev for vanskelige for ham. Her har vi som forældre trådt til, og ageret testere i sværhedsgraderne; Junior, Expert og Master.

Vi forklarede Mateo at de røde og grønne dinosaure, ikke måtte være på den samme ø. De forskellige øer vi skulle til at danne på spillepladen, sættes sammen af forskellige puslespilsbrikker. Brikkerne lå rigtig godt i Mateos hænder, og dinosaurerne var et kæmpe hit.

Vi startede med de 10 nemmeste opgaver, som vi i fællesskab fik løst. Vi fik snakket om de forskellige elementer på spillepladen. Vi talte de mange blade på palmerne, og snakkede om de forskellige farver. Mateo stødte nogle gange på én enkelt brik eller to, han ikke kunne få til at passe ind i den valgte opgave. Vi valgte en tilgang til spillet, hvor vi snakkede med Mateo om de forskellige muligheder der var, for at finde en løsning på opgaven. Det fungerede super godt for os, og vi kunne mærke at hans selvtillid steg en smule hver gang.

Da far havde puttet Mateo, satte han sig til rette ved spisebordet. Han ville teste sværhedsgraden fra kategorierne; Junior, Expert og Master. Vi kunne hurtigt konkludere at spillet bliver sværere og sværere, og bestemt ville kunne underholde og udfordre størrer børn.

Vores vurdering af Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames

Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames, har været et meget stort hit herhjemme. Mateo bliver ikke træt af den éne sværhedsgrad han kan “mestre”, og finder legen med dinosauerne rigtig sjov. Vi har fundet på små historier - sideløbende - imens vi har løst den ene opgave efter den anden.

Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet er enkelt i sit udtryk, og fylder ikke særlig meget. Det gør spillet endnu mere udfordrende, at der kun er 6 brikker at rykke rundt med. Dinosaurerne og spillepladen gør spillet specielt, og til en fornøjelse at have stående på bordet.

Dinosaurs: Mystic Island IQ-spillet fra SmartGames, er et spil der har budt på sjove udfordringer. Vi glæder os til at kunne finde spillet frem igen og igen, i takt med at Mateo bliver ældre.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af SmartCar spillet fra SmartGames

Læs også spilanmeldelsen af Bunny Boo IQ-spil fra SmartGames

Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood fra SmartGames

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen