Happy Salmon spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 10 min | Spillere: For 3 - 6 deltagere | Antal: 1 kortspil i lakse-stofpose

"Selvom Happy Salmon er fra 6 år, er det egentlig mere et selskabsspil end et børnespil i mine øjne – men et selskabsspil, hvor børn også kan være med! Det er eminent som icebreaker, og det er nemt at have med alle vegne (den lille neoprentaske lægger jo nærmest op til det), og spiller man det til familiefesten, vil det helt sikkert få folk til at kigge – og når de har kigget lidt, vil de få lyst til at være med. Børn kan også sagtens spille det med hinanden, så snart de har lært det, for det er virkelig simpelt..."

En spilanmeldelse af Happy Salmon

Happy Salmon er et selskabsspil, hvor man kommer hinanden ved – man skal nemlig både give high fives, fistbumps og rende rundt om bordet undervejs, og det hele foregår i et hæsblæsende tempo under massiv råben for at gøre opmærksom på sig selv. Lyder det som noget mærkeligt noget? Det er det også lidt, men læs videre, så skal jeg forklare lidt mere om spillet.

Spillets indhold

I ”æsken” finder man:

  • 72 plastickort (6 sæt á 12 stk)
  • Spilleregler på dansk, svensk, norsk og finsk

”Æsken” selv får en til at trække på smilebåndet allerede inden man kommer i gang med at spille, da det er en lille neoprentaske formet som en fisk – med finner og det hele. Kortene er af plastic (eller i hvert fald plastic-coatede), så de virker til at kunne holde til en del – til gengæld klistrer de helt vildt sammen, når de er nye, men når man lige får skilt dem ad og spillet et par gange, bliver det meget bedre! Men de første par spil, er de lidt besværlige at blande.

Sådan spiller man

Hver deltager får et sæt kort, som de blander – der er 6 sæt, som hver har en farve, så det er nemt at finde ud af. Deltagerne fordeler sig rundt om bordet – det er formålstjenstligt at stå op, og ikke have for mange stole osv. i vejen. Formålet med spillet er, at være den første, der kommer af med alle sine kort.

I hvert sæt er der 12 kort – 3 af hver af 4 forskellige slags kort:

  • High 5
  • Pound it!
  • Switcheroo
  • Happy Salmon

Deltagerne holder deres kort i en bunke, og når spillet starter, må man vende bunken, så man kan se det nederste kort (som nu er øverst). Nu gælder det om at finde en anden deltager, som har det samme kort, og når det lykkes, skal man gøre det, der står på kortet, og herefter må man smide det, så man kan se det næste kort i bunken. Kan man ikke finde nogen, der har samme kort som en selv, må man putte det i bunden af bunken, og prøve med det næste kort.

Måden man i praksis finder en deltager med samme kort som en selv, er simpelthen at man i bedste avissælger-stil siger højt hvilket kort man har, og prøver at finde en, der står og siger det samme som en selv. Jo flere deltagere, jo større sandsynlighed er der selvfølgelig for at finde en med samme kort, men jo flere er der også, der snakker i munden på hinanden!

De ting man skal gøre, når man finder en makker, er:

  • High 5: Give high 5 til hinanden (okay, den gav nok sig selv…)
  • Pound it: Lave ”fist-bump” med hinanden, som fiskene på kortet viser
  • Switcheroo: Bytte plads (deraf det smarte med at stå op, og ikke have stole i vejen!)
  • Happy Salmon: Lave ”fiske-hilsen” med hinanden, hvor man klapper hinanden på armene som om man havde finner… (jeps, det er lige så fjollet som det lyder)

Som tidligere nævnt gælder det i al sin enkelthed om at være den første, der kommer af med alle sine kort.

Højt tempo for alle aldre

Happy Salmon er kaos! Når først der bliver sagt start, udbryder der et virvar af råben og folk, der laver high fives og fist bumps ind over bordet, samt løber rundt og bytter plads – og det er skidesjovt. En skreven anmeldelse yder ikke rigtigt spillet retfærdighed, det skal prøves. Man kan evt. se denne video, hvor man kan se et spil (de starter med at spille ca. 2:20 inde i videoen, de første minutter forklarer de reglerne).

Selvom reglerne er på dansk, er kortene ikke oversat, så det er engelske udtryk, der står på dem. Det var ikke noget problem for os overhovedet, da vores Marie, der går i 0. klasse, ikke læser kortene alligevel, men ser hvad fiskene gør på billederne, så vi aftalte bare hvad man skulle sige ved de forskellige kort.

Det gav dog en smule forvirring hos os voksne i det første spil, da vi ikke brugte det, der stod på alle kortene – ”pound it” blev til ”knuckles” (det kaldte Marie det i forvejen) og ”Switcheroo” blev til ”bytte plads”.

High Five vidste hun godt hvad var, så den holdt vi fast i, og Happy Salmon fik også lov at beholde sit navn. Man kan også spille det uden lyd, og kun lave fagter, men jeg synes personligt at det fjerner en smule af det sjove. Marie fangede reglerne med det samme, og kunne sagtens finde ud af hvad man skulle ved de forskellige kort, så aldersangivelsen på de 6 år, vil jeg mene passer helt fint. Det er dermed et selskabsspil for alle aldre, og vi har spillet det med et spænd på 60 år mellem yngste og ældste deltager

Vores mening om Happy Salmon

Selvom Happy Salmon virker noget fjollet (og det er det også!), så er det sjovt! Man skal dog være indstillet på det, for det er kun sjovt, hvis man lever sig ordentligt ind i det.

Happy Salmon er sjovere jo flere man er – man kan sagtens spille det med 3 deltagere, men man vil meget oftere lægge kort i bunden af bunken, fordi man står med 3 forskellige kort. Med 6 deltagere, er der hele tiden nogle, der har det samme, og hvis der er 3 med det samme kort, er det om at gøre opmærksom på sig selv, så man ikke er den, der trækker det korteste strå.

Hvis man har 2 spil, kan man også gøre det endnu mere kaotisk, og spille med op til 12 deltagere, da antallet af deltagere, kun begrænses af antallet af kort – det vil ikke være noget problem at nogle har samme farve kort (det vil dog måske tage lidt længere tid at samle et sæt, når man samler kortene sammen igen, da man skal se efter, at man ikke får taget mere end 3 af hver slags kort).

En runde tager kun et par minutter, så man tager det ikke lige frem for at spille ét spil. Det er lynhurtigt at gøre klar til en ny runde, hver deltager skal bare finde kortene i sin farve i den store bunke på bordet, og det passer helt fint med at man lige får pusten mellem hver runde.

- Kim Larsen

Læs også spilanmeldelsen af Cupcake Academy

Læs også spilanmeldelsen af Candy Monster

Læs også spilanmeldelsen af Magilabyrinten

https://youtu.be/tmK_9iIwrnc
https://youtu.be/AeoAs42VcI0
Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spilNorth star games

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen