Dyreskoven spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Antal: 1 spil i æske.

"Hele Dyreskovens design og fortælling ligger op til mange gode snakke rundt om bordet, som både kan udvikle og styrke børnenes sprog og viden. Derudover er der også rig mulighed for, at styrke børnenes sociale færdigheder når vi spiller Dyreskoven. En lille ting som at vente på tur, træner udholdenhed. Når vi trækker dyrebrikker, eller skal holde styr på, hvilke dyr vi skal stjæle fra de andre, træner vi vores koncentration og overblik. Når vi får stjålet et dyr af en anden, træner vi vores omstillingsparathed og lærer, at det er godt at dele..."

En spilanmeldelse af Dyreskoven

I Dyreskovens dybe stille ro møder vi alle skovens dyr. Lige fra den kvækkende frø, den arbejdsomme myre og det stikkende pindsvin til den brølende bjørn, den kloge ugle og den smukke svane. Hvis vi er rigtig heldige, møder vi måske dyrenes konge kronhjorten. Men vi må også være varsomme, for ulven lurer bag træerne, måske kommer han forbi dig og forhindrer dig i, at få fyldt din skov. Den som først får samlet alle sine 10 dyr i dyreskoven, har vundet.

Praktisk om Dyreskoven

Børnespillet Dyreskoven er anbefalet fra 4 år. Det kan spilles af 2-6 deltagere. Spillet tager ca 30-60 min fra start til slut.

I spillevejledningen, som er på dansk, står der, at det kun tager 2 min at lære og det må man sige, at det lever op til. Reglerne er ganske simple samtidig med, at man i spillevejledningen bliver præsenteret for forslag til justeringer af reglerne, som man kan gøre hen ad vejen, eller hvis man spiller med lidt større børn.

Æsken indeholder

  • 1 spilleplade
  • 6 dyreskove
  • 6 spillebrikker
  • 1 terning
  • 66 runde dyrebrikker
  • 1 spillevejledning

Dyreskovens gang

Hvilken skov er din skov?

Hver spiller vælger deres egen dyreskov og spillebrik. Der er seks forskellige dyreskove at vælge imellem bl.a. sommerskoven, vinterskoven, efterårsskoven og tusmørkeskoven. På hver skov er der runde billeder af 10 dyr, som passer ind i lige netop den skov man har valgt. På de runde dyrebrikker er der billeder af de samme dyr som på dyreskovene, dog med to tilføjelser; nemlig kronhjorten og ulven.

De runde dyrekort blandes og stables med bagsiden opad. Hver spiller skal nu tage 4 dyrebrikker, hvis man har et eller flere dyr på sin dyreskov, placeres denne/disse ovenpå. Dem man ikke har skal man beholde ved siden af sin dyreskov.

Nu kan spillet begynde.

Den yngste deltager starter med at slå med terningen og derefter flytte sin brik det antal felter, som terningen viser, en 6’er giver et ekstra slag med terningen.

Spillepladens felter har hver 1 af 10 handlinger, som skal udføres, når man lander på det. Det kan være, at man skal trække 1-4 dyrekort fra bunken, springes over fordi man er faret vild i den tætte skov, stjæle eller fjerne 1-2 dyr fra modspillerne eller bytte 1 dyr med en modspiller.

Trækker man dyrebrikker med kronhjorten, fungerer den lidt ligesom en joker, den kan bruges på alle felterne i ens dyreskov. Trækker man en ulv, skal den ligges på et af felterne i dyreskoven, derved optager den en plads for et andet dyr, således at man ikke kan få samlet alle ens 10 dyr.

Man kan altså ikke vinde med en eller flere ulve i sin skov, så derfor må man hurtigt komme af med dem igen. Det gør man ved at lande på et handlingsfelt, hvor man må fjerne eller bytte dyr fra sin dyreskov.

Vinderen er den deltager, som først får samlet sine 10 dyr i dyreskoven.

Pigernes egne ord om børnespillet Dyreskoven

Lucca 4 år: “Jeg kan godt lide spillet, fordi man skal lave sin egen skov med dyr. Dyrene er meget søde og flotte, men ulven er ikke særlig sjov at få. Det var meget sjovt, at jeg vandt to gange.”

Silje 7 år: “Det er sjovt, at man skal lave sin egen dyreskov, og så er det også sjovt, at man kan stjæle brikker fra de andre. Det er godt, at ulven er der, for det gør spillet spændende. Når man skal trække dyrebrikker, ved man jo ikke, om man pludselig får en ulv.”

Moren og pædagogens vurdering af Dyreskoven

Da Silje og Lucca så æsken, ville de straks igang med at spille Dyreskoven. Hvilket man godt kan forstå, æsken inviterer nærmest en inden for, med alle de smukke klare farver og dyrene der vinker imødekommende ud til os. Når man åbner æsken, bliver man mødt af endnu flere farver, som bare spiller super godt sammen.

Dyrene der er afbilledet på både spillepladen, dyreskovene og på dyrebrikkerne kigger alle ud på os deltagere. Det giver en fornemmelse af, at man ikke bare spiller spillet men, at man faktisk er en del af spillet. Dyreskovene har alle forskellige baggrunde, som illustrerer årets gang i skoven. Alt i alt er designet af spillet virkelig gennemtænkt ned til den mindste detalje.

Dyreskoven er et børnespil, der henvender sig til de større børnehavebørn, men vi har erfaret herhjemme, at både børnehavebørn, skolebørn og voksne kan have det meget hyggeligt og sjovt, når de spiller det. Reglerne er utrolig simple og lette at forstå selv for de mindste, så man kommer hurtigt igang med spillet.

Spillets fortælling er virkelig fin, det er nemt for børnene at forholde sig til, at de skal samle skovens dyr. De kan drage flere paralleller til både naturen og til de historier, som de får fortalt i hverdagen, hvor Bambis far kronhjorten er dyrenes konge og hvor ulven i de tre små grise er skurken.

Hele Dyreskovens design og fortælling ligger op til mange gode snakke rundt om bordet, som både kan udvikle og styrke børnenes sprog og viden. Derudover er der også rig mulighed for, at styrke børnenes sociale færdigheder når vi spiller Dyreskoven. En lille ting som at vente på tur, træner udholdenhed.

Når vi trækker dyrebrikker, eller skal holde styr på, hvilke dyr vi skal stjæle fra de andre, træner vi vores koncentration og overblik. Når vi får stjålet et dyr af en anden, træner vi vores omstillingsparathed og lærer, at det er godt at dele.

Siden Dyreskoven kom ind ad døren, er det stort set blevet spillet på daglig basis. Nogle dage har det samlet vores familie omkring bordet til nærvær, grin og hygge. Andre dage har pigerne selv fundet det frem efter skole og børnehave, de stiller det nemt op selv og går direkte igang med spillet selv.

Den ene dag blev de hentet af deres bedsteforældre, som selvfølgelig også skulle introduceres for spillet. Det endte med at de spillede Dyreskoven i 2 timer. Dyreskoven er et underholdende børnespil, som helt sikkert får vores anbefaling.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Sequence junior

Læs også spilanmeldelsen af Kitty Kat

Læs også spilanmeldelsen af Safariskolen

1playAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen