Balanco balancebræt fra Gonge anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 - 99 år | Materiale: ABS plast | Model: Balanco | Mærke: Gonge | Antal: 1 stk. med 3 forskellige udfordringer.

"Øvelse gør mester og det ses tydeligt hos både børn og voksne herhjemme. Jeg kan tydeligt se en positiv udvikling hos os alle, efter at vi nu har fundet teknikken. Selvom vi har fundet teknikken, så er legen ikke blevet kedelig. Nogle gange har vi taget tid og på den måde set, hvem der kunne løse banen på kortest tid. Lidt ligesom med spil så skal man huske, at det ikke handler om at vinde, - men det handler om at have det sjovt..."

En anmeldelse af Balanco balancebræt fra Gonge

Theis på 5 år og Mie på 8 år har prøvet kræfter med de to sjove og udfordrende sæt med Balanco balancebræt fra Gonge.

Hos Legebyen.dk kan man købe to forskellige Balanco sæt, et sæt til nybegyndere og et sæt til de øvede. Derudover kan man købe håndtag, for lettere at kunne holde balancen på brættet.

Fælles for de to sæt er, at de henvender sig til børn fra ca. 3 år og opefter alt efter hvilket formål, der er med legen/træningen og hvor brugeren ligger udviklingsmæssigt.

Sættene kan holde til en max belastning på 120 kg. Hvilket gør de udfordrende balanceredskaber velegnet til både børn og voksne.

Begyndersættet indeholder vejledning, en lille mus, en lille hård gummikugle, balancebrættet med plexiglas, der er mulighed for at skifte imellem tre forskellige labyrinter/forhindringer. I begynder sættet kan man vælge mellem musespil (den gule), et otte tal (den blå) eller en udfordrende labyrint (den røde).

Jeg vil anbefale at tilkøbe håndtag til begyndersættet, da jeg kan se det hjælper børnene med at få en god oplevelse fra start og at de på den måde har nemmere ved at finde teknikken.

Sættet til de øvede består også af en vejledning, to hårde gummikugler, selve balancebrættet med plexiglas. Dette sæt har selvfølgelig også tre forskellige labyrintmuligheder, dog i en svære grad end begyndersættet. De tre labyrinter i dette sæt er lilla, grøn og blå og alle er spændende og udfordrende for selv de voksne.

Hvordan fungerer Balanco?

Da vi modtog Balanco, ankom hvert sæt i en stor kasse med de forskellige dele. For at skifte mellem de tre forskellige baner, så løsnes/drejes to stykker plastik på bagsiden af brættet, derved løsnes plexiglasset og labyrinten kan fjernes.

Når man har valgt, hvilken labyrint man gerne vil prøve kræfter med, så placeres labyrinten (husk kuglerne) på brættet, derefter sættes plexiglasset på igen og spændes fast bagpå.

Det er nemt og hurtigt, at skifte mellem de forskellige labyrintbaner og det er også nemt, at montere eller afmontere håndtagene på brættet.

Balanco kan bruges ved at man står ovenpå det eller man kan holde ved det med hænderne, for på den måde at forsøge at få kuglen i mål, ved at vippe frem og tilbage fra side til side.

Herhjemme har vi brugt Balanco på begge måder, begge dele er sjove og udfordrende på hver sin måde.

Du kan udfordre dig selv eller dine børn, lige præcist som du ønsker, om det er med rolig hånd eller ved hjælp af vægtforskydning i stående position - så vil legen med Balanco fremme præcision, koncentration og kropsbevidstheden. Når vi leger med sættene, er vi så fokuseret på den lille kugle og på at løse opgaven, at vi glemmer alt om tid og sted.

Kvaliteten, funktionaliteten og legeværdien er i top

Hos Gonge går de utrolig meget op i kvalitet, uden på nogen måde at gå på kompromis med funktionaliteten og legeværdien i produkterne. Dette gælder også for Balanco.

Kvalitet handler om meget mere end blot at anvende de bedste materialer. Derfor arbejder Gonge tæt sammen med lærere, fysioterapeuter, industrielle designere og ingeniører. For på den måde at sikre, at design, funktionalitet og et koncept, de kalder 'spilleværdi', er indbygget i alt, hvad de producerer.

Det er også vigtigt for Gonge, at samtlige af deres mange produkter er tidløse, bæredygtige og holdbare og selvfølgelig, at deres produkter overholder de højeste sikkerhedsstandarder. Hos Gonge testes produkterne derfor løbende i overensstemmelse med europæiske EN71, US ASTM 963 og CPSIA standarder.

Herhjemme er Balanco et hit hos både børn og voksne. Udfordringen med at balancere og på samme tid mestre en opgave - få kuglen igennem labyrinten, fanger opmærksomheden og nysgerrigheden hos alle aldre og begge køn.

Theis på 5 år, Mie på 8 år, min ældste søn Marcus på 16 år og jeg selv på 33 år, har alle haft stor glæde af at lege med Balanco balancebræt.

Balanco er i så holdbar en kvalitet, at de uden problemer kan bruges både indenfor og udenfor og både i de private hjem og i institutioner. Vi lever i en tid, hvor elektronik fylder utrolig meget hos både børn og voksne, det er derfor perfekt med spændende aktiviteter, som kan fjerne fokus fra de blå skærme.

Når vi leger med Balanco, både hver for sig eller sammen hele familien, så er vi godt underholdt. Selvom man måske ikke lige ser Balanco som værende en fysisk aktivitet, så vil jeg faktisk betegne det at bruge Balanco, som at være fysisk aktiv.

Når vi skal balancere på dem, så vil hele kroppen blive brugt, denne aktivitet vil eksempelvis styrke muskel- ledsansen, vestibulærsansen, den visuelle sans, koncentration, koordination, fokus, problemløsning og grovmotorikken.

Gonges Balanco sæt, kan nemt anvendes til flere forskellige vigtige, sjove og lærerige formål. Det kan eksempelvis være til fri leg, hvor et barn leger alene eller flere børn skiftes og/eller støtter hinanden, men det kan bestemt også være til genoptræning eller anden struktureret træning.

Jeg kan godt lide, at der er så mange forskellige muligheder med Balanco og jeg er vild med, at sættene kan bruges af alle.

Håndtag til Balanco er en tilkøbsvare, som man kan vælge at købe, hvis man har behov for den ekstra støtte. Jeg vil anbefale at tilkøbe håndtag, hvis brugeren er et mindre barn eller hvis den er til ældre mennesker. Ikke nok med det, så vil jeg også anbefale at tilkøbe håndtag, hvis brugeren er en person med særlige behov eller andre balancemæssige udfordringer.

Masser af sjov leg og udfordring

Balanco indbyder til timevis af sjov leg, som på samme tid er udfordrende.

Theis på 5 år har især haft glæde af, at bruge håndtagene for ikke at træde ned fra brættet for mange gange. Med håndtagene kan Theis bruge lidt færre ressourcer på, at holde balancen og dermed bruge flere kræfter på at koncentrerer sig om, at få kuglen igennem banen.

Mie på 8 år, har også brugt lang tid på at undersøge Balanco. Hun er dygtig motorisk og kan sagtens balancere på brættet, uden at jeg monterer håndtag. Mie kan endda også selv skifte mellem de forskellige labyrinter, uden hjælp fra en voksen.

Theis og Mie har begge været meget fokuseret og koncentreret i forsøget på, at få kuglerne igennem de forskellige baner. I nogle af banerne har de haft to kugler i og ved andre baner, har de kun brugt en kugle. - Det kan man gøre som man har lyst til, der er heldigvis ingen regler.

Min ældste søn Marcus på 16 år, har en autisme diagnose og han er derved udfordret motorisk. Selvom han er udfordret når det gælder balancelege, så vil han gerne være med og han vil gerne lære det.

For at give Marcus en succesoplevelse fra starten af, så prøvede han de nemme baner og jeg monterede håndtagene derpå. Det gik rigtig godt og han fik hurtigt fundet teknikken og kunne fortsætte til de svære baner, endda helt uden håndtag. Han kom dog til at træde ned på jorden nogle gange, men det gjorde intet, der er intet tidspres, banerne kan laves i det tempo som man har brug for.

Jeg har selvfølgelig også selv brugt en del tid på at komme igennem de forskellige labyrinter. Jeg synes normalt at jeg har en ret god balance og at jeg er god til at fokusere, men med disse baner har jeg alligevel været lidt udfordret.

Efter at have prøvet Balanco selv, så ser jeg endnu flere gode muligheder med disse sæt.

De kan fungere som en anderledes og sjov aktivitet, ikke blot til børn, men også til ældre mennesker. Ældre mennesker er ofte mere usikre på fødderne da balancen ikke altid er hvad den har været.

Mange studier viser, at hvis ældre mennesker derimod styrker og vedligeholder deres balance, så mindskes risikoen for at faldulykker og derfor også for diverse brækkede knogler som den ældre krop desværre ofte får, ved et uheldigt fald.

Det at Balanco også kan bruges ved, at sidde med den i hænderne og vippe labyrinten fra side til side, giver også kørestolsbrugere muligheden for at prøve denne udfordring.

Øvelse gør mester og det ses tydeligt hos både børn og voksne herhjemme. Jeg kan tydeligt se en positiv udvikling hos os alle, efter at vi nu har fundet teknikken.

Selvom vi har fundet teknikken, så er legen ikke blevet kedelig. Nogle gange har vi taget tid og på den måde set, hvem der kunne løse banen på kortest tid.

Lidt ligesom med spil så skal man huske, at det ikke handler om at vinde, - men det handler om at have det sjovt.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Hilltops Nordic fra Gonge

Læs også anmeldelsen af Floden Landskabet fra Gonge.

Læs også en blog om populært motoriklegetøj fra Gonge

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen