Fantus og Maskinerne anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1 år | Mål: H: 35 cm | Antal: 1 stk. 

"Fra både mig som mor, Peter 2 år, Johannes 4 år og deres fire fætre kan vi bare virkelig varmt anbefale Fantus-universet til andre mini-mennesker! Både på tv, i bog og i fysiske bamser er der så meget optagethed og begejstring fra drengene. Det er produkter, man ikke kan andet end at holde af"

En anmeldelse af Fantus og maskinerne

Ej men altså! Jeg er præcis så solgt, som jeg forventede, jeg ville være!

De her bamser er jo bare alt, alt for skønne både at se på, kramme og lege med!

Jeg er mor, moster og faster til i alt 6 drenge i alderen 2-5 år. Da vi herhjemme for omkring 1 år siden opdagede den nye serie på DR’s minisjang “Fantus og maskinerne” blev der fluks kommunikeret til fætrenes mødre - for dét her, det var genialt!

Mine drenge var med det samme totalt opslugte af de forskellige afsnit. Og hvert afsnit bliver så fint præsenteret helt i børnehøjde ved hjælp af den sødeste figur Fantus!

Bog 

Det giver bare SÅ god mening, at der nu efterfølgende er udgivet en bog med samme titel: “Fantus og maskinerne” fra forlaget Bolden.

Bogen er i kraftigt pap, så den er brugbar for også de allermindste børn. Bogen har fokus på både maskiner og farver: Blå traktor, gul gravko, orange lastbil, grøn skraldebil og rød brandbil.Da bogen henvender sig til de yngste børn, er der slet ikke så meget info om de forskellige maskiner med som i fjernsynsudsendelserne, men til målgruppen er det rigtig passende med indholdet.

For især Peter på 2 år og til dels også for store Johannes på 4 år er bogen herhjemme et sikkert hit og en af de bøger, der igen og igen bliver taget frem... enten til højtlæsning eller til selv at bladre i. Bogen har en rigtig god størrelse, så også de mindste børn selv kan sidde med den enten i sofaen eller på køreturen (den kan i den grad forlænge den gode stemning på lange køreture!).Præcis som drengene kender fra minisjang er den skønne og elskede figur Fantus hovedperson i præsentationerne. I bogen er det ham, der ser og prøver de fem maskiner og sanser tingene omkring dem: hører fuglene, smager æblerne, lugter skraldet, ser ildebranden.

Bogen afsluttes præcis som drengene kender det fra tv: At Fantus siger farvel til alle maskinerne. Og at der tages afsked med ham: “Og hej-hej Fantus!” Peter elsker, når jeg spørger: ”hvor er traktoren”, ”hvor er skraldebilen”, ”hvor er Fantus”, og han gentager ordene så godt, som han kan.Jeg vidste på forhånd, mine drenge ville være meget taknemlige at give den her bog til. Den er allerede foran på point, fordi den indholdsmæssigt ligger inden for deres interesseområde og fordi, den er så fuldstændig i tråd med noget, de allerede kender og elsker!

Bogen kan dog også sagtens stå alene uden at have set afsnittene på DR!
Sidenhen er der kommet flere Fantus-serier til, som vi også har set en del afsnit af. Og der er andre figurer, der optræder sammen med Fantus, f.eks. storebroren Fantorangen.

Figurerne 

Både Fantus og Fantorangen er en blanding mellem en elefant og en orangutang. Mens Fantorangen er orange, er Fantus den lilla med ble.
Og det er næsten for godt til at være sandt: at figurerne fra tv, fra bogen… nu også bor hjemme ved os!!!

Helt som forventet er de to bamser på hver 35 cm bare ALT for dejlige! Og præcis som forventet vidste både Peter og Johannes så udmærket, hvem de så, da de fik bamserne! Og de var om muligt endnu mere begejstrede end deres mor!

De blev knuget ind til især lille Peter, og det er så nu kutyme flere gange dagligt! De bliver taget med mange forskellige steder hen og bliver krammet til både lur i barnevognen (omend pladsen bliver trang) og om natten i sengen!

Bamserne er CE-certificeret og produceret i et materiale, der er økologisk og - hvad for børnene er vigtigst - blødt! I modsætning til deres søster på 6 år har mine drenge ikke været så optagede af dukker, men hvad dukkerne har været for hende, er bamserne stort set for dem.

De er som nævnt med mange steder og indgår i forskellige sammenhænge af leg. De får mad og drikke, de bliver gået tur med, de får højtlæsning, de skal i fiktiv vuggestue, de bliver puttet mm.Vi har med andre figurer oplevet præcis det samme som nu: At det kan noget helt særligt at sidde med sin bamse og samtidig læse om netop denne! Drengene føler sig særligt heldige og stolte over, at Fantus - og Fantorangen - lige præcis bor hos dem!

Bleen kan tages af Fantus, og Peter på 2 år, der selv bruger ble, er meget optaget af, om Fantus har noget i bleen - det har han oftest, og det lugter jo selvfølgelig så meget, så man må holde sig for næsen og skære grimasser!Fantus og Fantorangen er helt centrale figurer i den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling. Det er helt tydeligt, at der bliver udvist en omsorg og empati i legen med bamserne.

Efter en lang dag er både drengebørn, Fantus og Fantorangen så trætte, at det bare er skønt at få lov til at putte helt tæt. Bamserne store ører er så gode at nulre, indtil man falder i søvn.

Vores vurdering

Fra både mig som mor, Peter 2 år, Johannes 4 år og deres fire fætre kan vi bare virkelig varmt anbefale Fantus-universet til andre mini-mennesker! Både på tv, i bog og i fysiske bamser er der så meget optagethed og begejstring fra drengene.

Det er produkter, man ikke kan andet end at holde af! Sammen med “Fantus og maskinerne” findes hos Legebyen også bøgerne “Her er Fantus” og “Godnat Fantus” med temaer og genstande fra de mindstes hverdag.

 - Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af ByAstrup krammedukke

Læs også anmeldelsen af Tikiri Tøjdyr

Læs også anmeldelsen af Rubens Barn EcoBuds

Anmeldelse af legetøjBolden

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen