Tikiri Tøjdyr anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 år | Materiale: Økologisk bomuld | Certificering: GOTS-certificering

"Vi kan selvfølgelig anbefale disse søde tøjdyr fra Tikiri. De er søde og de kan gøre en stor forskel for dit lille barn og som et kæmpe plus, så er de økologiske og miljøvenlige!"

De miljøvenlige tøjdyr fra Tikiri

Vores lille familie har fået lov til at teste tre forskellige små tøjdyr fra Tikiri. En grå elefant, som er 13 cm. lang, 9 cm. bred og 10 cm. høj. En gul giraf med brune pletter, den er 18 cm. høj og 8 cm. lang. Den kan godt have det lidt svært med at stå selv, måske på grund af højden. Den sidste vi også har testet, er den lysebrune løve, den er 10 cm. høj og 11 cm. lang.

Tikiri toys fra Sri Lanka er et brand, hvis hovedformål er, at skabe bæredygtigt legetøj i flotte designs, som bidrager til børns gode udvikling og samtidig er gode ved miljøet.

Tikiris produkter produceres således, at der udledes så lidt CO2 som muligt, samtidig med at der er tænkt på de mennesker, som arbejder i produktionen af legetøjet.

Tikiri holder stor fokus på etisk bæredygtig produktion med miljøvenlige og holdbare materialer, såsom økologisk bomuld og naturgummi fra gummitræer.

Ønsker du at købe legetøj til din lille guldklump med god samvittighed, så er Tikiri altså et rigtig godt bud - her får du et godt og sødt design, et økologisk og bæredygtigt produkt, med respekt for kloden.

100% GOTS-certificeret bomuld

De søde små tøjdyr fra Tikiri er lavet i 100% GOTS-certificeret bomuld, fyldet er en blanding af genanvendt polyester og økologisk bomuld, hvor bomulden står for over 70% af indholdet.

Tikiri tøjdyr må ikke komme i vaskemaskinen eller i tørretumbleren, de skal vaskes i hånden.

De har alle flere funktioner, da de ikke bare er tøjdyr, men også pivedyr.

Hos Legebyen.dk kan man købe 4 forskellige søde små tøjdyr fra Tikiri. En grå elefant, en lysebrun løve, en gul giraf og en lyserød flodhest, som ikke lige er med på billederne.

De søde tøjdyr fra Tikiri går igen i Tikiris gummidyrs-serie, med bidedyr, der også kan bruges til vandleg i badekaret. Alle kan de købes hos Legebyen.dk

De vil gerne med på tur

Tikiri tøjdyrene er små og de er derfor nemme at tage med på tur, da de nemt kan være i pusletasken eller i barnevognen. Dog fangede de ikke min lille Villads' interesse og opmærksomhed lige fra starten af, på samme måde som legetøj med flere farver eller lys.

Tikiri tøjdyrene har mere sarte farver og de fleste af dem er ensfarvet.

Efter Villads har set på dyrene nogle dage, så er de begyndt at fange hans interesse. Han kan ikke selv trykke så hårdt på dem at de siger piv, men det lærer han når han bliver lidt større. Han synes uden tvivl, at de er søde og de får ham til at smile.

Vi har en af bamserne i barnevognen og Villads er begyndt at sove med den søde giraf. Han kan nemt holde om den og putte med den. Børn fra 12 mdr. kan få stor glæde af disse forskellige økologiske tøjdyr fra Tikiri, da de nemmere kan inddrage tøjdyrene i en leg.

Det kan f.eks. være hvis man leger Zoologisk have, så kan man bygge indhegninger til dyrene og lege med dyrene i den forbindelse. Man kan også lege at man er på en savanne for at se de forskellige vilde dyr i deres vante omgivelser. Man kan selvfølgelig også have dem med i mange andre lege.

Lærerig leg

Man kan også inddrage disse tøjdyr i en lærerig leg med sit barn og dermed hjælpe barnet med at udvikle sig.

Det er altid en god idé at tale med barnet om hvilket dyr det er, hvilken farve det har og hvor det lever. På den måde får du en god dialog med dit barn og styrker sprogudviklingen.

Inden din lille guldklump skal i seng, kan hun/han vælge et af tøjdyrene som du så som forældre kan fortælle en godnat historie ud fra.

Udviklingen af fantasien og de sociale kompetencer vil også blive styrket ved at dit lille barn finder på lege med Tikiri tøjdyr, sammen med sine venner.

Den nye bedste ven

Måske bliver en af Tikiris økologiske tøjdyr dit barns nye bedste ven.

En stærk tilknytning til en bamse, tøjdyr eller en dukke er helt normal og hjælper barnet i overgangen fra total afhængighed, til selvstændighed.

Barnet kan bære rundt på en bamse og føle sig tryg, selv om mor eller far ikke er lige ved hånden.

Tøjdyret leverer på den måde en tryghedsfølelse, samtidig med at barnet får selvtillid til at udforske verden.

Tøjdyret fra Tikiri kan være god i flere situationer.

F.eks. når der er sagt godnat. I stedet for at putte hos mor eller far, putter den lille med bamsen. – At lægge sig til at sove kan være en angstfyldt situation, hvor dit barn skal slippe hverdagen og den vågne tilstand.

Her får bamsen status af noget trygt, som repræsenterer mor, far og hjemmet og det er netop, når barnet sover med bamsen, at tilknytningen skabes.

Ofte får den en nærmest levende tilstand, hvor barnet kysser og taler med den. Netop fordi bamsen/tøjdyret repræsenterer noget genkendeligt og hjemligt, kan den også fungere som en “trøster”, når din lille guldklump er uden for hjemmet.

Kan tages med overalt

Bamsen kan også være god at have med, når dit barn skal puttes ude.

Det vigtigste er, at den repræsenterer hjemmet – et sted, man holder af – og denne bamse kan fungere som en overgang fra hjemmet til for eksempel indkøring i vuggestuen/dagplejen.

Det handler med andre ord om separationsangst, som kan dulmes ved hjælp af bamsen/tøjdyret. Det er ikke skadeligt for dit barns udvikling på nogen måde.

Det er fantastisk for din lille guldklump at have noget med sig, som giver tryghed, når mor og far ikke er i nærheden, eller som kan trøste, når han/hun falder og slår sig.

Vær glad for, at dit barn på den måde kan trøste sig selv og udvikle sig hen mod et mere selvstændigt individ.

Vi anbefaler tøjdyrene fra Tikiri

Tøjdyr hjælper dit barn med at klare verden på egen hånd. Selv om disse bamser/tøjdyr ikke kan erstatte et menneske, giver de alligevel dit barn en reel trygheds-følelse, og du skal være klar over, at der kan ligge nogle dybe følelser i sådan en bamse.

Vi kan selvfølgelig anbefale disse søde tøjdyr fra Tikiri. De er søde og de kan gøre en stor forskel for dit lille barn og som et kæmpe plus, så er de økologiske og miljøvenlige!

Ved at vælge miljøvenligt legetøj og bamser, hjælper vi på samme tid med at sikre at vores børn, børnebørn og oldebørn, har en ordentlig verden at vokse op i.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTikiri

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen