Dantoy Bobslæder & Kælke anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Svanemærket plast | Mærke: Dantoy | Farver: Rød, Sort, Blå | Produktionsland: Danmark

"Hvis jeg skal køre sammen med en af pigerne, er min favorit Bobslæden med bremser på 84 cm. Der er tilpas plads i den til, at vi begge kan være der, dog med mine ben og fødder uden for kælken. Det er en virkelig sjov fælles tur, som jeg elsker at tage med begge pigerne, og de elsker det mindst lige så meget..."

En anmeldelse af bobslæder og kælke fra dantoy

Vælg den helt rigtige dantoy kælk til din families behov.

Årstiden siger vinter, sneen falder og lægger sig som en smuk hvid dyne ud over det danske landskab.

Hos børnene, og måske også hos ens eget indre legebarn, opstår der pludselig en lyst til at komme ud i sneen og finde den absolut bedste kælkebakke, hvor de næste timer kan bruges på leg og sjov.

Det eneste der mangler, er den helt rigtige kælk til formålet. Som med så mange andre ting, er der faktisk et ret stort udvalg af kælke. De varierer både i størrelser, farver og formål, så hvilken en skal man egentlig vælge?

Jeg synes det var lidt af en kælkejungle, da jeg som førstegangs mor, skulle ud og finde den rigtige kælk til min lille pige. Jeg kunne hurtigt konstatere, at det ikke var den rigtige jeg valgte i første omgang. En 2 årig og en kælk med bremser er nemlig ikke det bedste match. Men som man siger; intet er så galt, at det ikke er godt for noget. For det gjorde jo faktisk, at jeg fik et lille kendskab til, at vælge den rette kælk til formålet. En viden, som jeg meget gerne deler med andre forældre, førstegangs som flergangs.

Hos Legebyen.dk har de et bredt udvalg af de fine kælke fra dantoy, som pigerne og jeg har testet på kælkebakkerne og på de flade strækninger.

Alle er de dansk produceret i kraftig plastik og svanemærkede.

Kælkene findes i tre forskellige farver; rød, blå og sort. De leveres i assorterede farver.

Alle kælkene kan desuden rengøres nemt med lidt lunkent vand og eventuelt en klud.

Kælkene som vi har prøvet er:
- Dantoy numsebræt med håndtag.
- Dantoy Twister kælk.
- Dantoy Bobsælde uden bremser 79 cm.
- Dantoy Bobslæde med bremser 79 cm.
- Dantoy Bobslæde med bremser 84 cm.

Dantoy numsebræt med håndtag

Numsebrættet kan bruges fra 2 år og opefter. Det har en diameter på 50 cm samt håndtagets længde.

Numsebrættet er utrolig let og nemt at have med overalt, selv det lille barn kan ved hjælp af håndtaget gå med det fra a til b.

Brættet er både for børn og voksne, det kan bruges på store som små bakker. Når man suser ned ad kælkebakkerne, får numsebrættet god fart på, som man nemt kan justere selv, blot ved at sætte fødderne i sneen. Brættets størrelse og simpelhed giver barnet en god kontakt med sneen, som kan være rar, hvis man ikke er så rutineret i at kælke.

Numsebrættet henvender sig til de små, de større og de voksne som endnu kan lide at lege.

Køb et Numsebræt hos Legebyen.dk - Klik her!

Dantoys Twister kælk

Twister kælken anbefales fra 5 år og opefter. Den har en diameter på 63,5 cm og er 9 cm høj ved håndtagene.

Twister kælken bringer lidt ekstra spænding med sig, den kan nemlig rotere på ens vej ned ad kælkebakken. Sætter man sig med hele kroppen inden for kælken, enten i skrædderstilling eller på knæene, får kælken frit spil og vil begynde at dreje rundt.

Man kan også sætte sig så ens fødder går ud over kanten, på den måde kan man selv være med til at bremse kælken, hvis der kommer for meget fart på, eller hvis man ikke vil have, at den skal dreje rundt.

Twister kælken er rigtig sjov at have med på kælkebakken. Den henvender sig til de lidt større børn og voksne, som godt kan lide lidt ekstra. Så søger man en kælk til lidt mere end en traditionel tur ned ad kælkebakken, så skal Twisteren prøves.

Køb en Twister-kælk hos Legebyen.dk - Klik her!

Dantoys Bobslæde uden bremser 79 cm

Bobslæden kan bruges, fra barnet selv kan sidde stabilt, og anbefales fra 3 år. Den er 79 cm lang, 41 cm bred og 15 cm høj. I spidsen kan man sætte den medfølgende snor med håndtag fast.

Bobslæden uden bremser er helt ideel til især de mindre børn i vuggestuen og børnehaven. Den er god til en tur ned af kælkebakken, og så er den oplagt som transportmiddel til institutionen eller på en hyggelig gåtur i sneen.

Barnet kan sidde behageligt med udstrakte ben i kælken, som er lavet med et lille sæde i midten og med plads til benene i siden.

Bobslæden uden bremser er rigtig god til de helt små børn, men den kan også sagtens bruges af de større børn, som har brug for en klassisk bobslæde til at indtage kælkebakken med.

Køb en Bobslæde uden bremser på 79 cm hos Legebyen.dk - Klik her!

Dantoys Bobslæde med bremser 79 cm

Bobslæden kan bruges, fra barnet selv kan sidde stabilt, og anbefales fra 3 år. Den er 79 cm lang, 41 cm bred og 15 cm høj. I spidsen kan man sætte den medfølgende snor med håndtag fast.

Denne Bobslæde er næsten identisk med den foregående, den eneste forskel på de to er, at denne har bremser.

Til de helt små børn, kan det være lidt af en udfordring at have en kælk med bremser, da det jo er helt oplagt, at bruge dem når de nu er der. Når barnet har lært, at bruge bremserne er det faktisk ret fedt, at have en kælk med bremser. Bremserne kan selvfølgelig bruges til at sagte farten på kælken på vej ned ad bakken, men er man rigtig god, kan de faktisk også bruges til at styre kælken en smule.

Både de mindre og større børn har stor glæde af denne bobslæde, som får rigtig god fart på ned af kælkebakkerne.

Lucca på ca 112 cm kan have sine ben strakte i bobslæden, og hun kan nemt trække den efter sig i snoren, op ad kælkebakken, for at få en tur mere.

Køb en Bobslæde med bremser på 79 cm - Klik her!

Dantoys Bobslæde med bremser 84 cm

Bobslæden kan bruges, fra barnet selv kan sidde stabilt, og anbefales fra 3 år. Den er 84 cm lang, 44 cm bred og 20 cm høj. I spidsen kan man sætte den medfølgende snor med håndtag fast.

Denne bobslæde er storebror til de to foregående. Den kan det samme, dog med en smule mere fylde. Den har lidt mere længde og bredde end de to andre, og så har den også en højere ryg bagtil.

De lidt større børn kan have stor glæde af denne bobslæde med ekstra plads, så der er plads til benene, når de er vokset ud af den foregående. Derudover er det også en bobslæde, der giver mulighed for at tage en fælles tur enten med sin søskende eller med en forældre. Selvom kælken har mere fylde, er den stadig ligeså hurtig og sjov at indtage kælkebakkerne med.

Køb en stor Bobslæde med bremser på 84 cm - Klik her!

Familiens favoritter:

Lucca på 5 år er rigtig glad for Bobslæden med bremser, det gør ikke så meget for hende om det er den på 79 cm eller 84 cm.

“Jeg kan godt lide den kælk, der har bremser, fordi jeg ikke er så glad for, når det går for stærkt. Så kan jeg jo bremse den, hvis jeg synes, at det går for stærkt. Jeg kan også godt lide den fordi, at jeg kan blive trukket i den, når jeg skal i børnehave. Så må jeg bare ikke bruge bremserne, for så bliver det svært for mor og far at trække den. Jeg kan især godt lide den røde kælk, men det er jo også fordi, at rød er min yndlingsfarve."

Silje på 8 år har to favoritter iblandt de fem kælke; Twister kælken og Bobslæden med bremser på 84 cm.

“Den runde kælk er virkelig sjov, jeg får rigtig meget fart på og kommer rigtigt langt, selv når bakken er slut. Det er ret sjovt, at den også kan dreje rundt midt i det hele. Jeg sidder godt på kælken og håndtagene er nemme at holde fast i.
Bobslæden er sjov fordi, at man får god fart på, og så kan jeg bruge bremserne til at styre kælken med. Jeg skulle lige øve mig lidt på det først, for hvis man kommer til at trække for hårdt i den ene bremse, så vælter kælken. Det er også meget rart, at jeg kan stoppe kælken, hvis jeg er på vej ind i en busk. Jeg synes man sidder rigtig godt i kælken og jeg kan være helt i den, så mine ben ikke er meget bukket eller uden for kælken. Begge kælke er nemme at få med op på bakken, når man skal kælke igen. Bobslæden er lidt nemmere, fordi den har en snor.”

Farens favorit er helt klart Twister kælken.

“Den er rigtig sjov. Man kan få enormt meget fart på ned ad kælkebakken og så er det også morsomt, at den kan dreje rundt, imens man kører ned ad bakken.”


Morens (min) favorit når jeg kører alene, er Numsebrættet med håndtag. Jeg kan selv justere farten, ved hjælp af mine ben og fødder, hvilket jeg godt kan lide. Samtidig synes jeg, at det er rart og trygt at føle, at jeg har kontakt med underlaget. Numsebrættet er nemt at have med op af bakkerne, og alle i familien kan bruge det. Hvis jeg skal køre sammen med en af pigerne, er min favorit Bobslæden med bremser på 84 cm. Der er tilpas plads i den til, at vi begge kan være der, dog med mine ben og fødder uden for kælken. Det er en virkelig sjov fælles tur, som jeg elsker at tage med begge pigerne, og de elsker det mindst lige så meget.

Jeg håber, at du er blevet klogere på hvilken kælk fra dantoy, der passer perfekt til dig og din familie. Så I, næste gang sneen lægger sig, kan komme ud og opleve magien på turen ned ad kælkebakkerne.

- Maria Ejler

 

Læs også anmeldelsen af Gonges Balanceblomst

Læs også anmeldelsen af Fastalavns udklædninger

Læs også anmeldelsen af Springforhindring til kæpheste

 

 

Anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen