Great Pretenders Fastelavn udklædningstøj anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Polyester | Vaskeanvisning: 30 grader | Mærke: Great Pretenders

"Wauw, bare wauw... er min allerførste tanke, da jeg pakker prinsessekjolerne ud. Materialerne er simpelthen så lækre at røre ved og man er slet ikke i tvivl om, at der er en tanke bag hver en detalje på kjolerne. Jeg er virkelig imponeret over dem, de er så gennemførte og flotte. Det er helt uden sammenligning de smukkeste prinsessekjoler, jeg nogensinde har set og så er kvaliteten helt i top. Great Pretenders sætter virkelig barren højt, når det kommer til udklædningstøj til børn. Kjolerne fra Great Pretenders koster en smule mere end mange andre kostumer, men når man først har haft dem mellem fingrene, ved man godt hvorfor. Med Great Pretenders får man virkelig, hvad man betaler for"

En anmeldelse af Fastelavn udklædningstøj

Vinteren er godt over os. Kulden, det varme tøj, de grålige farver og naturens nøgenhed er nogle af de ting, der kendetegner denne årstid. Dog trænger der i ny og næ en solstråle igennem de tunge skyer, og man kan ane himlens blå farver.

Solen og himlen er ikke de eneste, som bringer farver og hygge i vinterens sidste måned, som regel får de en hjælpende hånd af fastelavn. En dag fyldt med udklædte børn og barnlige sjæle, som slår katten af tønden.

Snakken går måske allerede i børnehaven, i skolen, på fritidshjemmet, i klubben eller derhjemme, hvilken udklædning har i valgt i år? Hjemme hos os er der snak om alt fra prinsesser til gamle hestekarruseller.

Fastelavn

Fastelavn stammer helt tilbage fra den katolske tid i Danmark. Traditionen opstod som en fest, der blev afholdt inden den 40 dage lange faste, som lå før påske. På denne dag fyldte folk sig med alle de lækkerier, som de i fasten skulle undvære. Fastelavnssøndag falder på den søndag, der ligger syv uger før påskedag, og derfor rykker den sig fra år til år.

Efter reformationen, i 1500-tallet, tillagde man ikke fasten den samme betydning mere men fastelavnsfesten forblev.

Traditionen med at slå katten af tønden stammer også helt tilbage fra 1500-tallet. Modsat i dag havde man en ægte kat i tønden, da man mente, at den kunne være forbundet med det onde. Så når man slog katten af tønden, jog man katten og det onde væk.

I ældre tid var udklædningsdelen ved fastelavn også anderledes, end vi kender den i dag. Dengang var det de voksne, der klædte sig uhyggeligt ud for at skræmme det onde væk.

Igennem tiden er der sket et skift i traditionerne, der er tilknyttet fastelavn. I dag er fastelavn, for de fleste, kendt som en børnefest, hvor tønden bliver fyldt med lækkerier af den ene og den anden slags. Og hvor børnene iklæder sig farverige, kreative og flotte kostumer, som er købt eller hjemmekreeret.

Great Pretenders

Det canadiske mærke Great Pretenders har virkelig noget på hjertet med deres udklædningstøj til børn. Great Pretenders mærket blev til, da Joyce Keelan som mor manglede et sjovere og mere opfindsomt udvalg af legetøj til rolle- og udklædningslege.

Målet for Great Pretenders er at skabe prisvindende udklædningstøj til alle børn, som inspirerer og indbyder til fantasifulde, opfindsomme og kreative lege. Alt dette med fokus på blandt andet god kvalitet, holdbarhed, sikkerhed og bæredygtighed.

Hos Great Pretenders er man af den overbevisning, at udklædningslege ikke bare handler om at klæde sig ud, men i den grad også bidrager til børns evne til, at bruge fantasien og tænke kreativt. Derudover har de også fokus på, at udklædningslege er med til, at udvikle børns sproglige og følelsesmæssige færdigheder.

Pigernes udklædningstøj til Fastelavn

Silje og Lucca var slet ikke i tvivl om, hvilke kjoler prinsessekjoler de ville have, da de så de smukke kjoler fra Great Pretenders.

Lucca har siden sidste år vidst, at hun godt ville være prinsesse til fastelavn i år. Så hun fandt hele to smukke kjoler, som hun bare måtte eje. Den første kjole er lyserød og champagne farvet. Kjolen er lavet i satin, velour og tyl, med elegante og gennemførte detaljer i guld. Kjolen har 3/4 ærmer og i bunden har den indsyet en ring, som giver den en masse fylde.

Luccas anden kjole er gul med guld detaljer på. Kjolen har fine stropper med guld glimmer. Øverst på toppen er der påsyet en fin rød rose af tyl. Kjolen er lavet i en kombination af tyl og draperet satin, som har et flot klokkeformet fald med lidt hjælp fra en indsyet ring.

Silje fandt en helt fantastisk flot lyseblå prinsessekjole med et lille bånd til halsen. Kjolen er i blå og hvide farver i en flot kombination af velour, satin og tyl. Den er toppet med gennemgående sølv detaljer, som klæder kjolen rigtig godt. 

Pigernes mening om udklædningstøjet fra Great Pretenders

Lucca 5 år: “Mine prinsessekjoler er så smukke.

Den lyserøde kjole kalder jeg for Tornerose kjolen, fordi jeg synes, at den ligner Torneroses kjole. Den er min yndlings prinsessekjole. Jeg kan rigtig godt lide, at den er lyserød med guld, det passer godt sammen. Det stof som sidder ved ærmerne og ved maven gør, at kjolen ser mere kongelig ud, synes jeg. Tornerose kjolen er rigtig blød at have på og selvom der er en ring i kjolen, som gør den stor i bunden, så kan jeg sidde helt normalt i den.

Min gule kjole kalder jeg Belle kjolen, fordi den ligner Belles kjole, hende fra Skønheden og Udyret. Jeg synes, at den er rigtig flot. Den er helt gul med en masse guld på, og så har den guld stropper og en smuk rød rose på. Den ligner en ægte prinsessekjole, synes jeg.

Den er god at have på og jeg kan sidde og gå, som jeg plejer, når jeg har den på.

Jeg glæder mig virkelig meget til fastelavn, så jeg kan vise mine venner i børnehaven mine prinsessekjoler.”

Silje 8 år: “Jeg synes, at min kjole er rigtig fin og elegant, meget prinsesseagtig. Jeg valgte kjolen fordi, at den er i min yndlingsfarve, som er blå. Den ligner virkelig Askepots kjole.

Jeg synes, at kjolen er rigtig flot med de små sommerfugleærmer, og de forskellige lag på kjolen gør den meget mere eventyrlig. På toppen af kjolen er der nogle rigtig flotte detaljer med en sølvtråd, det passer bare så godt til det blå stof. Det er den flotteste udklædningskjole, jeg nogensinde har haft.”

Morens mening om udklædningstøjet fra Great Pretenders

Wauw, bare wauw... er min allerførste tanke, da jeg pakker prinsessekjolerne ud. Materialerne er simpelthen så lækre at røre ved og man er slet ikke i tvivl om, at der er en tanke bag hver en detalje på kjolerne. Jeg er virkelig imponeret over dem, de er så gennemførte og flotte. Det er helt uden sammenligning de smukkeste prinsessekjoler, jeg nogensinde har set og så er kvaliteten helt i top.

Great Pretenders sætter virkelig barren højt, når det kommer til udklædningstøj til børn. Kjolerne fra Great Pretenders koster en smule mere end mange andre kostumer, men når man først har haft dem mellem fingrene, ved man godt hvorfor. Med Great Pretenders får man virkelig, hvad man betaler for.

Jeg synes, at størrelsen på kjolerne er alderssvarende. Silje er 8 år og bruger normalt str 128-134 i tøj, hun har Askepot kjolen i str 7-8 år.

Lucca er 5 år og bruger normalt str 110-116 i tøj, hun har Tornerose og Belle kjolen i str 5-6 år.

Så mangler jeg bare, at voksenstørrelserne fra Great Pretenders også kommer i Danmark.

Pigerne er meget glade for deres nye kjoler, som selvfølgelig også bliver brugt i hverdagen til leg og sjov. De inspirerer pigerne i deres rollelege og styrker fantasien i legen.

Pigerne glæder sig selvfølgelig meget til at vise dem frem til Fastelavn.

Herhjemme er både pigerne og moren meget begejstret for udklædningstøjet fra Great Pretenders. Så overvejer du at klikke et af deres kostumer hjem, så anbefaler vi helt klart, at du gør det.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Great Pretenders Halloween udklædningstøj

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Springforhindring til kæpheste 

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Staldsæt til kæpheste

Anmeldelse af legetøjGreat pretenders

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen