Knoppuslespillene fra VIGA spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr. | Materiale: Træ | Mærke: VIGA

"Puslespillene er lærerige på forskellige måder, og kan følge barnet i lang tid. I starten kan puslespillene være med til at lære de forskellige kropsdele, og efterhånden kan puslespillene hjælpe med forskellen på højre og venstre - og hvordan man staver de forskellige ord. Det er virkelig dejligt at det er puslespil som kan skabe glæde på tværs af aldre, og som vi sammen som familie kan få nogle gode timer til at gå med"

En spilanmeldelse af knoppuslespillene fra VIGA

Vores søde datter, Malina, er 2 år gammel og så elsker hun puslespil. Vi har flere forskellige puslespil herhjemme, som hun har “arvet” fra sin storebror - men det er ligesom om, at puslespillene ikke udfordrer hende nok.

Malina er rigtig god motorisk og elsker at fordybe sig i puslespil. Vi har derfor længe været på udkig efter puslespil til Malina, hvor man helt naturligt midt i legen også kan tilføje og inddrage en smule læring.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med forskellige puslespil fra VIGA, og har altid været rigtig positive omkring kvaliteten af puslespillene og læringsværdien i dem. Vi var derfor ekstra spændte på at introducere Malina for VIGA´s puslespil - som handler om alle kroppens dele.

Det praktiske omkring Knoppuslespillene 

I denne anmeldelse kigger vi nærmere på 7 forskellige puslespil fra VIGA. Alle puslespillene er det man kalder knoppuslespil, det betyder at alle brikkerne er udstyret med en stor knop for enden. Knoppen gør at det er nemmere for barnet at navigere rundt med de forskellige brikker, og så gør knoppen det nemmere for mindre børn at fokusere på puslespillet.

Fælles for alle knoppuslespillene er; at de er produceret i træ, og at de er anbefalet til børn fra 1½ års-alderen.

VIGA Knoppuslespil i træ - Dreng

Puslespillet måler: 30 centimeter i højden og 22,5 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 7 brikker, som er delt op i 7 kropsdele.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: to ben, én mave, to arme, ét bryst og ét hoved.

De forskellige kropsdele står på puslespils plade, og puslespillet illustrerer en glad dreng.

VIGA Knoppuslespil i træ - Pige

Puslespillet måler: 30 centimeter i højden og 22,5 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 7 brikker, som er delt op i 7 kropsdele.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: to ben, én mave, to arme, ét bryst og ét hoved.

De forskellige kropsdele står på puslespils pladen, og puslespillet illustrerer en glad pige.

VIGA Knoppuslespil i træ - Dreng

Puslespillet måler: 45 centimeter i højden og 30 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 12 brikker, som er delt op i 12 kropsdele.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: to fødder, to ben, én mave, ét bryst, to hænder, to arme, én hals og ét hoved.

De forskellige kropsdele står på puslespils pladen, og puslespillet illustrere en glad dreng.

VIGA Knoppuslespil i træ - Pige

Puslespillet måler: 45 centimeter i højden og 30 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 12 brikker, som er delt op i 12 kropsdele.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: to fødder, to ben, én mave, ét bryst, to hænder, to arme, én hals og ét hoved.

De forskellige kropsdele står på puslespils pladen, og puslespillet illustrere en glad pige.

VIGA Knoppuslespil i træ - Dreng Ansigt

Puslespillet måler: 22,5 centimeter i højden og 30 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 10 brikker, som er delt op i 10 ansigtsdele.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: to ører, to kinder, to øjne, én pande, én næse, én mund, én hage og én hals.

De forskellige ansigtsdele står på puslespils pladen, og puslespillet illustrere ansigtet på en glad dreng.

VIGA Knoppuslespil i træ - Pige Ansigt

Puslespillet måler: 22,5 centimeter i højden og 30 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 10 brikker, som er delt op i 10 ansigtsdele.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: to ører, to kinder, to øjne, én pande, én næse, én mund, én hage og én hals.

De forskellige ansigtsdele står på puslespils pladen, og puslespillet illustrere ansigtet på en glad pige.

VIGA Knoppuslespil i træ - Hænder

Puslespillet måler: 22,5 centimeter i højden og 30 centimeter i bredden. Puslespillet indeholder i alt 12 brikker, som er delt op i de forskellige fingre på hænderne.

Barnet bliver i puslespillet præsenteret for: én venstre hånd, én højre hånd, to lillefingre, to ringefingre, to langefingre, to pegefingre og to tommelfingre.

De forskellige navne på fingrene står på puslespils pladen, og puslespillet illustrere to hænder med fingre.

Vores oplevelse med Knoppuslespillene 

Der var massere af spændende knoppuslespil at vælge imellem, og Malina kiggede længe på dem alle sammen. Hun pegede pludseligt over på knoppuslespillet af pigen, som hun ville spille som det allerførste puslespil. Malina begyndte at fjerne de forskellige brikker fra puslespillet, og efter en hurtigt blanding af brikkerne, begyndte Malina at sætte puslespilsbrikkerne tilbage på plads.

Malina havde et super godt greb om de forskellige brikker, hvor knoppen hun kunne holde fast i virkelig kom til sin ret. Malina navigerede rigtig godt rundt med brikkerne på puslespils pladen. Hun havde ingen problemer med at rykke rundt på brikkerne eller tage dem op, hvis en brik var blevet lagt forkert.

Da Malina havde samlet puslespillet begyndte vi at fortælle hende, alle navnene på de forskellige kropsdele. Malina prøvede at efterligne vores ord og lyde, imens hun pegede på de forskellige kropsdele. Hun begyndte at smile, og tog med det samme alle puslespilsbrikkerne af puslespillet igen. Hun begyndte nu at sætte puslespil brikkerne på plads igen, imens vi alle sagde kropsdelene højt. Det var en sjov måde at gøre det på, og Malina var meget stolt efter hvert endt puslespil.

Malina pegede på puslespillet af drengens ansigt, og så pegede hun på sit eget ansigt. Hun begyndte at sige “kinder” og “mund”, og pegede på puslespillet hvor drengens mund og kinder var. De to ord er nogle af de eneste ord Malina kan sige indtil videre, og hurtigt greb vi muligheden og øvede videre med ord som: hals, øre, pande og næse. Malina forsøgte sig med at sige de forskellige ord, imens vi placerede de forskellige brikker de rigtige steder på puslespillet.

Læring på en sjov måde

Malinas storebror blev noget nysgerrig af alle de flotte puslespil, som hans lillesøster lige pludselig sad med på hendes værelse. Malinas storebror er 4 år gammel, og han kender i forvejen de forskellige ord. Vi oplevede at han hurtigt satte sig ved siden af Malina, og begyndte at hjælpe hende med udtalen af de forskellige ord. Vi kunne mærke på Malina at hun blev fyldt med selvtillid da storebror nu sad ved hendes side, og hurtigt begyndte de begge to at finde glæde ved de forskellige puslespil fra VIGA.

Malinas storebror bruger meget tid på at øve navnene på de forskellige fingre lige for tiden, og så er han også i gang med at lære hvilken hånd der er den højre og hvilken hånd der er den venstre. Knoppuslespillet med hænder kom virkelig til sin ret her, og han begyndte sammen med far, at øve navnene på de forskellige fingre. Malina så interesseret med, imens vi sang sangen “tommelfinger, tommelfinger, hvor er du?”.

Puslespillene er lærerige på forskellige måder, og kan følge barnet i lang tid. I starten kan puslespillene være med til at lære de forskellige kropsdele, og efterhånden kan puslespillene hjælpe med forskellen på højre og venstre - og hvordan man staver de forskellige ord. Det er virkelig dejligt at det er puslespil som kan skabe glæde på tværs af aldre, og som vi sammen som familie kan få nogle gode timer til at gå med.

Vores vurdering af Knoppuslespillene 

Malina har virkelig haft det sjovt i legen med de forskellige knoppuslespil fra VIGA. Vi har lært en masse om de forskellige kropsdele, og så har vi også snakket om hvad man bruger de forskellige kropsdele til. Benene bruger man til at gå lange ture med, og næsen bruger man når man kan dufte at mor hun bager kage. Det har været virkelig sjovt at snakke om de forskellige ting som kendetegner de forskellige kropsdele.

De forskellige knoppuslespil har været i en fantastisk kvalitet, og puslespillene kan virkelig tåle at man leger længe med dem. Det er dejligt at puslespillene ikke er tunge, det gør det nemt for barnet selv at rykke rundt på dem, og så er den store knop på enden af hver brik en rigtig god detalje.

I vores leg med knoppuslespillene har vi oplevet at Malina har fået en større forståelse for de forskellige kropsdele, og hvordan man udtaler de forskellige ord. Malina finder puslespillene frem dagligt, og dette er en perfekt måde for os som forældre, at kunne lære hende navnene på alle de forskellige kropsdele - på en sjov og lærerig måde.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Learning Clock fra VIGA

Læs også spilanmeldelsen af VIGA fiskespil

Læs også spilanmeldelsen af VIGA ærteposespil

Anmeldelse af spilViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen